Przerzutka Saint a a zwykła piasta.

Lomek
Kontakt:

Przerzutka Saint a a zwykła piasta.

Post autor: Lomek »

Czesc :D Zamierzam zakupić przeżutkę Shimano Saint RD-M800 GS. Na pewnej aukcji sprzedawca napisał
Dedykowana jest do montowania na piastach Shimano Saint, aczkolwiek przy odrobinie fantazji można ją zamontować do zwykłej piasty.
O co mu chodzi :D? Mam piaste Shimano M525 a zaniedługo Novatec D812SB, rama NS Bitch(jeżeli ma to jakies znaczenie).
Czy będe musiał się "namęczyć"/cokolwiek robić żeby ją zamontować czy nie :D??

Z góry dzięki za odp!!!
xenon
Kontakt:

Post autor: xenon »

Chodzi o to, że ta przerzutka jest mocowana do osi piasty:

Obrazek
Everyone has a completely different style of riding and a different style of judging.
Lomek
Kontakt:

ahaa :D a jak zastosuje się dłuższą ośke/ośke od takiej piasty saint czy cos do zwykłej piasty to ta przeżutka będzie pasować?? i czy ta przeżutka nie polegnie szybko w DH :D??
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Lomek zauważ, że xenon nie ma piasty sainta, a jednak jakoś to ma zamocowane
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

1. Kup słownik ortograficzny.
2. Przeczytaj.
3. Popraw błędy.
4. Na wszelki wypadek zainstaluj FF.
5. Nawet jak nie widzisz kolorów to podkreślenie wskaże Ci błędy.
a potem już prosta droga by chcieć Ci pomóc.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Dać się może da, ale patentu tego (ogólnie Sainta mocowanego na osi) nie polecam - strasznie dużo pieprzenia przy zdejmowaniu/zakładaniu kół, łatwo przy tym coś spieprzyć (ja zniszczyłem gwint już przy pierwszym montażu, mimo że robiłem wszystko krok po kroku według manuala).

Dużo, dużo lepiej kupić nowego Sainta, a jak nie masz kasy, to SLX Shadow.
Lomek
Kontakt:

Steel2 dzięki za twój post nic nie wnoszący do tematu. Wszystko musisz miec idealnie. Wybacz ale ideały są nudne, jak to kiedyś mój kolega rzekł. A FF nie ciepie :)
Heh, to chyba jednak tego SLXa zakupie, ewentualnie 105. dzięki za pomoc, do zamknięcia
SitoD
Kontakt:

Post autor: SitoD »

Najlepiej miec piaste skrecana na sruby, ja mam taka Specializeda, ktora jest skrecana na sruby M10, jedna z nich musialem dorobic dluzsza, tak zeby przeszla przez przerzutke i siegnela gwintu w piescie.
Przerzutka z tym mocowaniem jest u mnie mega sztywna i precyzyjna, wiecej roboty jest tylko ze sciagnieciem kola, bo tym samym odkrecisz tez przerzutke, ale problemu niema.
Ja jestem bardzo zadowolony.
SitoD
Kontakt:

Post autor: SitoD »

Drugi sposob zamocowania;
Przelotowa piasta z otworem 10 mm, do tego dluga oska zakonczona gwintem (dostepna na CRC), ktora ci sie wkreca w przerzutke.
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Lomek pisze:Steel2 dzięki za twój post nic nie wnoszący do tematu. Wszystko musisz miec idealnie. Wybacz ale ideały są nudne, jak to kiedyś mój kolega rzekł. A FF nie ciepie
Heh, to chyba jednak tego SLXa zakupie, ewentualnie 105. dzięki za pomoc, do zamknięcia

Może niewiele wnosi do tematu, ale warto zadbać o to, żeby chociaż w tytule nie było ortów. Steel akurat jest moim zdaniem ciut za bardzo na to cięty, ale w tym przypadku ma rację. W tekście to jeszcze coś się może zdarzyć, ale jak coś jest walnięte w tytule to jest zwykła zlewka. Nie chciało Ci się sprawdzić i przeczytać tego co napisałeś, nie dziw się takiej reakcji.
ODPOWIEDZ