Na obu damperach faith działa dobrze, ale na dhx'ie zawieszenie jest czulsze. Z tym, że za cenę nowego 5th ciężko znaleźć używanego dhx'a. Ja kupiłem 5th za 250zł ze sprężyną po gruntownym serwisie i nie narzekam, mogło by być lepiej, ale za tą cenę...
Fajne porównanie...
odpowiedź jest prosta dhx 5.0 ! 5th zamula i często sie psuje, regulacje działają ale tylko jak kupujesz nowego z używkami to różnie bywa... ale jak za ta kase jak np. GgG
wyrwał to sie opłaca
Dodam ze to sa 2 ramki jedna ma damper FOX ... a druga 5th..., ramka z foxem 2200 zl, ramka z 5th... 1900 zl. Czy różnica pomiędzy FOXami 3, 4, 5 jest wielka poza iloscai regulacji. Dodam ze wszystko jest używane.
regulacje tylko, bo z tego co mi wiadomo to system tłumiący jest ten sam. W 5.0 masz pro pedala i botom out (czy jakoś tak )
Tak czy tak brałbym tego z Foxem i tyle
MUSZEL nie do konca. Brak regulacji nie oznacza, ze bottom out czy propedal sa na zero. Czesta sa ustawione na jakas konkretna wartosc i w przypadku propedala oznaczac to moze podobne zamulanie jak w 5thcie.
Spaced no jasne że brak regulacji nie oznacza, że nie ma danych właściwości. Ale jak sama nazwa wskazuje, to jest regulacja, a tego w niższych modelach nie ma
MUSZEL tak ale o to chodzi, ze wiekszosc ludzi mysli, ze 3.0 pracuje dokładnie jak 5.0, a to nie prawda bo pracuje jak specyficznie ustawiony 5.0 co wielu osobom moze nie pasowac. Zwłaszcza, ze te ustawienia czesto bywaja idiotyczne, szczególnie jak sie na allegro z innego bika oem kupuje.
Spaced no tu masz racje. A tak w ogóle da sie to jakoś zmienić rozbierając damper? Pewnie sie da, no ale mniejsza o to...
Temat był skierowany ku DHX'owi 5.0, wiec teraz i tak nasza dyskusja nie ma sensu
Ja polecam się dobrze zastanowić czy potrzebny jest ten DHX 5.0. Wielu kupuje i dosłownie nawet nie wyreguluje pod siebie powrotu i jeździ na dzikusa cały sezon. Już gdzieś o tym pisałem że jest to po prostu przykre nie korzystać z możliwości jakie nam daje sprzęt. O serwisie nie wspomnę. Wsadzi do roweru i jeździ aż się rozwali , są tacy.