Hamulec tył DH
-
- Kontakt:
Ludzie!!! Zakończcie już tą jatkę o prawdę własnej teorii. Każdy z Was ma racje, w mniejszej lub większej racji i będzie bronił własnych poglądów czy też sprzętu, jednak przeczytajcie tytuł i pierwszy post tematu (może Wam da do myślenia o czym on jest i po co został założony). Pomyślcie co powinniście napisać NA TEMAT!!! i będzie porządek. Przez Wasze "kłótnie" robi się śmietnik i zamęt.
PozdR
PS.
Jeśli chcecie wymienić swoje zdania jest do tego specjalny dział OFFTOP!
PozdR
PS.
Na szosówkach też nie jeżdżą po płaskim. Tyle,że miedzy szosą XC, a DH są "drobne" różnice...jan.mikael pisze:Ty również nie masz racji, może poprzestańmy na tym:D A chłopaki w xc nie jeżdżą po płaskim, uwierz.
Przecież my nie chcemy wymienic zdań a jedynie "uprzejmności"...KilofeQ pisze:PS.

-
- Kontakt:
Ba, nawet żeśmy się zgodzili, że oponent nie ma racji!!! W sumie w tym względzie byliśmy zgodni od samego początku! Ależ sielanka hihihih!!! A tak na poważnie to mimo wszystko wiele merytorycznych spraw się przewinęło. Nad hamulcem za 150 złotych o tyle nie ma co debatować, że nie ma wyboru, jest tylko BB5. Ma swoje wady, ale jest solidny, lekki i niezawodny i jak na mechanika ma dużą siłę i niezłą modulację, wielkiego mętliku zatem autor wątku mieć nie będzie.
Nie chcę zakładać nowego tematu więc pisze w tym.Pytanie kieruję do użytkowników hmulca Octane One 180. Mój problem polega na tym że od 2dni coś sie w nim stało i nie mogę go wyregulować. Ciągle jeden klocek trze o tarcze a jest to denerwujące bo to słychać.Próbowałem już wszystkiego ale nie pomogło .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Może już starła się z klocków cała okładzina i wypadałoby wymienić...?
a jeśli nie to tu chyba chodzi tylko o ustawienie odpowiednio zacisku, co jak dla mnie nie jest w ogóle filozofią... odkręcasz śruby które trzymają zacisk przy adapterze, zaciskasz klamkę i w takiej pozycji skręcasz, potem puszczasz klamkę i voila! mój kumpel nie umiał tak zrobić z Hayes-em nine, dlatego biorę tą opcję pod uwagę, nie biorę Cię za jakiegoś tępaka
Peace
PS chyba, że masz krzywą tarczę to nie zawsze pomoże
PS2 oczywiście mówiąc o wykładzinie miałem na myśli klocki

PS chyba, że masz krzywą tarczę to nie zawsze pomoże
PS2 oczywiście mówiąc o wykładzinie miałem na myśli klocki

SKRADZIONY!!! http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=55611 Dalej bez sprzętu 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
dokładnie, ten hamulec jest banalny w regulacji i faktycznie jednym palcem można zablokować przód tak, że wyrzuca od razu (kumpel ma 70kg i Juniora). Ma 2 ruchome klocki i każdego z nich da sie oddzielnie regulować (podobnie jak BB7). Choć na tyle sie w ogóle nie sprawda i jak już gdzieś ktoś wcześniej napisał, ten hamulec ma sporą siła, ale zerową modulacje