[Rytro] nowa trasa (z wyciągiem)
[Rytro] nowa trasa (z wyciągiem)
W Rytrze k. Nowego Sącza, obok wyciągu narciarskiego powstała trasa zjazdowa, posiada dwa alternatywne zakończenia. W połowie się rozwidla, prawy wariant prowadzi na tzw. potok (dużo kamieni, korzeni, wiekszych kamieni i uskoków),lewy wariant obfituje w szykany i switchbacki. 90% trasy to techniczny las, praktycznie brak otwartych odcinków a'la Wierchomla. Szacowany czas przejazdu dla średnio zaawansowanego to około 2min, ale wyciąg jest bardzo szybki więc można sie wyjeździć konkretnie. Cena karnetu na 10 wyjazdów ma wynosić 40zł. Wyciąg pracuje w soboty i niedziele. Jest to raczej prywatna inicjatywa, w której na szczęście nikt nie przeszkadza. Serdecznie wszystkich zapraszamy, chętnie wysłuchamy konstruktywnej krytyki oraz sugestii nt. trasy, która z resztą i tak ciągle jest dopieszczana. Pozdrower!
no w końcu sie udało odpalic Rytro. Góra stroma i z potencjałem, może jeszcze nie ma setek trasek ale jest szansa na rowoj. Lesniczy ogarniety wiec problemy mniejsze pozostaja. Mozliwosci poprowadzenia technicznych tras ma dobre...wiem ze lokalesi sie tam staraja co rokuje dobrze na przyszlosc. Trzymam kciuki Panowie !!!
podajcie jakies foty to wiecej oceniac mozna bedzie.
podajcie jakies foty to wiecej oceniac mozna bedzie.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
WariacieHC jeśli nie masz zdjęć to napisz chociaz więcej o trasie, czy są jakieś hopy, bandy czy inne drewniane atrakce czy trasa wyłącznie naturalna?? wąska, szeroka?? stroma, bardzo stroma?? generalnie góra jest dość mocno nachylona...i czy wyciąg będzie chodził także poza wrześniem w weekendy, na stronie ryterskiego raju podana jest informacja że tylko do konca wrzesnia...
Weekend spedzony w Rytrze bardzo pozytywnie:) , trasy sa szybkie , luzne i strome jednoczesnie technicze , miejscowka godna polecenia 2 -3 trasy ktore obsluguje wyciag ,pozatym w okolicy kilka swietnych tras (trzeba podchodzic ,ew wjazd autem) o ktore mozna spytac Pana:) w serwisie/wypozyczalni rowerow przy wyciagu , z grubsza tyle jakby ktos chcial jakies konkrety to pytac .Zachecam wszystkich do odwiedzenia tej miejscowki w najblizszym czasie , trasy godne polecenia !!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
W niedziele z samego rana wybralem sie z kumplem na trase
za pierwszym zjazdem myslalem ze do Canady trafilem:D ale za 5 zjazdem juz trasa bardziej obeznana i mozna poszalec ,duzo kamieni ,korzeni,i strome scianki na ktorych nie da sie szybko jechac:D
Trase oceniam 5/5
Wierchomla przy tym wymieka!!

Trase oceniam 5/5
Wierchomla przy tym wymieka!!
http://www.pinkbike.com/photo/2687305/
A ja tam byłem dzisiaj. Zjechałem tylko raz bo wyciąg nie chodził, ale warto było wspinać się na tą golgote. Było super, jeśli tylko ktoś lubi strome traski i chce się czegoś nauczyć to polecam. Było szybko, technicznie, chwilami przerazająco, ale generalnie bardzo miło. Jedyna trasa na jakiej śmigałem, gdzie można pojechać bez łańcucha i nie odbije się to zbtynio na czasie przejazdu, jestem tego pewien. Na upartego można przyczepić się do tego że trasa jest troche krótka, ale za to nie ma nudy na trasie - POLECAM
aha, i zjechałem chyba tym wariantem na "potok", jaki jest ten drugi to nie jestem pewien.
aha, i zjechałem chyba tym wariantem na "potok", jaki jest ten drugi to nie jestem pewien.