[Rytro] nowa trasa (z wyciągiem)

XkrisX
Kontakt:

[Rytro] nowa trasa (z wyciągiem)

Post autor: XkrisX »

W Rytrze k. Nowego Sącza, obok wyciągu narciarskiego powstała trasa zjazdowa, posiada dwa alternatywne zakończenia. W połowie się rozwidla, prawy wariant prowadzi na tzw. potok (dużo kamieni, korzeni, wiekszych kamieni i uskoków),lewy wariant obfituje w szykany i switchbacki. 90% trasy to techniczny las, praktycznie brak otwartych odcinków a'la Wierchomla. Szacowany czas przejazdu dla średnio zaawansowanego to około 2min, ale wyciąg jest bardzo szybki więc można sie wyjeździć konkretnie. Cena karnetu na 10 wyjazdów ma wynosić 40zł. Wyciąg pracuje w soboty i niedziele. Jest to raczej prywatna inicjatywa, w której na szczęście nikt nie przeszkadza. Serdecznie wszystkich zapraszamy, chętnie wysłuchamy konstruktywnej krytyki oraz sugestii nt. trasy, która z resztą i tak ciągle jest dopieszczana. Pozdrower!
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

a będziesz tam w weekend ?
bo chętnie skrytykuję to, co się tam porobiło :P
o ile się da :):)
aaa, i ile pojedynczy wjazd?
Slavvduro
cranck
Kontakt:

Post autor: cranck »

poprosimy o jakieś foty :D
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

no w końcu sie udało odpalic Rytro. Góra stroma i z potencjałem, może jeszcze nie ma setek trasek ale jest szansa na rowoj. Lesniczy ogarniety wiec problemy mniejsze pozostaja. Mozliwosci poprowadzenia technicznych tras ma dobre...wiem ze lokalesi sie tam staraja co rokuje dobrze na przyszlosc. Trzymam kciuki Panowie !!!

podajcie jakies foty to wiecej oceniac mozna bedzie.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Jakieś zdjęcia chyba były w ostatnim 43ride :D. Lecz nie jestem pewny :D.
ABG
Kontakt:

Post autor: ABG »

WariacieHC jeśli nie masz zdjęć to napisz chociaz więcej o trasie, czy są jakieś hopy, bandy czy inne drewniane atrakce czy trasa wyłącznie naturalna?? wąska, szeroka?? stroma, bardzo stroma?? generalnie góra jest dość mocno nachylona...i czy wyciąg będzie chodził także poza wrześniem w weekendy, na stronie ryterskiego raju podana jest informacja że tylko do konca wrzesnia...
raczus
Kontakt:

Post autor: raczus »

http://raczus.pinkbike.com/
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Wygląda na przyjemną ...
Fajnie , ze jest inicjatywa zeby budować nowe trasy w nowych miejscach a nie na "starych śmieciach" :wink:
Papas
Kontakt:

Post autor: Papas »

Weekend spedzony w Rytrze bardzo pozytywnie:) , trasy sa szybkie , luzne i strome jednoczesnie technicze , miejscowka godna polecenia 2 -3 trasy ktore obsluguje wyciag ,pozatym w okolicy kilka swietnych tras (trzeba podchodzic ,ew wjazd autem) o ktore mozna spytac Pana:) w serwisie/wypozyczalni rowerow przy wyciagu , z grubsza tyle jakby ktos chcial jakies konkrety to pytac .Zachecam wszystkich do odwiedzenia tej miejscowki w najblizszym czasie , trasy godne polecenia !!

Pozdrawiam
Goooral
Kontakt:

Post autor: Goooral »

W niedziele z samego rana wybralem sie z kumplem na trase :) za pierwszym zjazdem myslalem ze do Canady trafilem:D ale za 5 zjazdem juz trasa bardziej obeznana i mozna poszalec ,duzo kamieni ,korzeni,i strome scianki na ktorych nie da sie szybko jechac:D

Trase oceniam 5/5
Wierchomla przy tym wymieka!!
http://www.pinkbike.com/photo/2687305/
bodziu
Kontakt:

Post autor: bodziu »

tak jak kolega u góry polecam traske lepiej tam przyjechać niz na wierchomle
Gambler i Boxxer 2010
http://www.pinkbike.com/photo/5219739/
Srejsd
Kontakt:

Post autor: Srejsd »

A ja tam byłem dzisiaj. Zjechałem tylko raz bo wyciąg nie chodził, ale warto było wspinać się na tą golgote. Było super, jeśli tylko ktoś lubi strome traski i chce się czegoś nauczyć to polecam. Było szybko, technicznie, chwilami przerazająco, ale generalnie bardzo miło. Jedyna trasa na jakiej śmigałem, gdzie można pojechać bez łańcucha i nie odbije się to zbtynio na czasie przejazdu, jestem tego pewien. Na upartego można przyczepić się do tego że trasa jest troche krótka, ale za to nie ma nudy na trasie - POLECAM
aha, i zjechałem chyba tym wariantem na "potok", jaki jest ten drugi to nie jestem pewien.
adasiek95
Kontakt:

Post autor: adasiek95 »

Papas pisze:w serwisie/wypozyczalni rowerow przy wyciagu
Jakie tam maja rowerki w tej wypozyczalni, jest cos do dh ??
Srejsd
Kontakt:

Post autor: Srejsd »

Mają trekingi, rowerki dziecinne, jakieś tanie graty do XC, oraz wyczesane rowery full suspension za 600zl
bodziu
Kontakt:

Gambler i Boxxer 2010
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

bodziu wypas , trasa jak "na dłoni"... :?
Gówno widać , pomijając rower i Twą szacowną osobę.
Może podzielisz sie wrażeniami , bez końskiej dawki lansu ?!
bodziu
Kontakt:

A wiec trasa jest jest cały czas stroma oprucz przejazdu przez drogę. Na trasie napotkasz kamienie korzenie bandy w sumie to 0 hop jak narazie trasa bardzo fajna bo dynamiczna i techniczna
Gambler i Boxxer 2010
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

bodziu no i o to chodziło :) .
piter krk
Kontakt:

Post autor: piter krk »

Witam jezdzi wyciag???w tygodniu tez czy tylko wekendy??i czy trzeba robic jakies ustawiki czy puszcza pare osob.....
ODPOWIEDZ