Rower czy rowera,o to teraz pyta szara sfera...

ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Schodek pisze: ravfr wniesłes do temata wiela nowego, lepiej się zwiń nim ja się rokręcę...a jak szukasz zwady to lepiej idz do trupiego pokopac hopy na płaskie. Czoło rafałek i nie pyskaj juz do mnie proszę. Za to 1.5 wybicia bez 'lądowni' - ( jak to mówicie ) to wasza domena. Najazd 40kmh ,wybicie w górę i 'lądownia' 2 metry dalej wysoka na 40cm. hahah do dzis z tego polewa lokalna społecznośc w rejonie Swoszek mistrzu.
nic się nie zmieniłeś Miszczu , zadufanyś w sobie i głupi jak zawsze.... W TL nie byłeś z 5 lat ale perrorował bedziesz.
"Lądownia" ?! Człowieku , Ty naprawdę mieszkałeś w Krakowie , w woj. małopolskim nad Wisłą ?
Przez nasz las przewija się około 30 - 40 osób w różnym wieku , różnego statusu i wykształcenia. Kwiatków językowych, "stwierdzonych" przez Ciebie nie usłyszysz. Jedyne co mi przychodzi do głowy to warszawskie naleciałości w postschodkowych Swoszowicach...
Schodek pisze:jeśli ktoś ma kłopoty z poczuciem humoru to znaczy ze juz umiera ze starosci i jest mega prykiem bo nie kuma bazy.
w takim razie masz durne poczucie humoru .

Założyłeś temat , w którym bez ogródek pijesz do Krakowa . Przyjmij do wiadomości, że buractwa nie brakuje nigdzie a w stolicy pewnego, europejskiego, trzydziestoośmilionowego państwa (bez urazy i nie szukam waśni) jest go aż nadto.
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

43RIDE magazyn rowerowy
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

ravfr uderz w stół a nożyce się odezwą... poczułeś się dotknięty ??

Lądownia - słowo nie występuje w naszym języku a usłyszałem je pierwszy raz w Krakowie, tak miieszkałem tam wystarczająco długo.. lubię to miasto mimo że mentalnie mi nie odpowiada...ale mniejsza o to..jak ktoś chce znalezć pretekst do waśni do zawsze go znajdzie...Ty Rafale od samego początku go szukałeś...więc raz jeszcze Ci napiszę - odbij od mojej osoby, jak masz coś ciekawego do powiedzenia to prezentuj się w temacie a nie napierasz w moją stronę...dziwne że jako jedyny poczułeś się dotknięty opisem wioski na południu kraju...widocznie Cię to boli gdzieś w środku że jesteś jaki jesteś. Jak chcesz mi coś udowodnić to pisz pm bo śmietnik robisz a jak nie to czytaj dalej katalogi rowerowe w sklepie i sprzedawaj dętki.

Piję do debili co mówią jak debile a jeśli czujesz się dotknięty to znaczy że jesteś jednym z nich co w sumie i tak jest bez znaczenia bo i tak tego nie ogarniesz...

tak zgodze sie w jednym...buractwa w stolicy nie brakuje...zdecydowanie sie sytuacja poprawia w święta i długie weekedny gdy ten cały warzywniak wybija do domów popaść się trochę u siebie !!

Pozdro z lądowni dla rowera..może zakumasz teraz.
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

mnie rozwalają teksty typu: "ale masz pedała", "to pedało jest..." no nie moge po prostu...

Schodek rozumiem cie, jak sie tego słucha, to sie niedobrze robi
franexyyy
Kontakt:

Post autor: franexyyy »

Ej nie można się czepiać takich pierdół. Polska to kraj bardzo zróżnicowany pod względem języka. Ja mieszkam na Opolszczyźnie, gdzie język jest najbardziej zbliżony do słownikowego. I nie mogę mieć pretensji do Kaszuba, Ślązaka czy Górala z Podhala, że mówi rowera czy tym podobne, bo w jego regionie w ten sposób się wyraża i tam jest to normą.
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

steel2 nic nie piszę i nudno ;]
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Schodek trzeba bylo mniej w Swoszowicach siedziec :].
a na serio-"rowera" faktycznie co jakis czas,gdzies slysze i faktycznie jest to strasznie wkurzajaca forma.ale nie wiem czy nie bardziej irytujaca sytuacja jest z pedalami-tu faktycznie ludzie tworza takie sytuacje ze boli jak sie tego slucha.
"lądownia"?z tym sie nie spotkalem ani razu chyba..

btw-a pytanie "czemu"-nie czemu,tylko dlaczego.to jest blad ktory zadomowil sie juz chyba na dobre w jezyku polskim..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
dragon44
Kontakt:

Post autor: dragon44 »

ale pieprzenie haha, skąd wiecie kto jak i gdzie mówi? Macie jakieś statystyki czy po prostu strzelacie? Tu się mówi poprawnie, tam poprawniej, a tam nie po polskiemu, bzdura....
gg: 701107
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Radzę sobie pooglądać Lekcje prof.Miodka :wink:
Omawiał tam wiele "schorzeń" polskiej Ortografii , gramatyki składni itp.

Wielu osobom z forum by się to przydało ...
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

franexyyy nikt się nie czepia GWARY kolego bo to jest zupełnie zrozumiałe dla wszystkich..chodzi mi raczej o uwstecznianie się społeczenstwa w komunikacji.

Moze nie kazdy rozumie o co chodzi w tym temacie ale widzę ze kilku czai bazę ;)

dragon44 z autopsji ;)

nie ma znaczenia gdzie mieszkasz i jaką szkołę ukonczysz, liczy sie to czego sie w niej nauczysz...mozna mieszkac w lesie i ukonczyc uniwersytet i mozna pochodzic z miasta z tradycja a byc prostakiem językowym..

piotrex kurcze ale tam było tak miło w lesie..i jaki widok ze szczytu, z kuchni na miasto a z sypialni na Tatry...

pedała,rowera,żem tego, poszłem,wziełem...dośc często słyszę jak sie po kraju smiga...i naprawdę na południu ( rejon małopolski ) spędziłem sporo czasu i na studiach i po nich...nie generalizuje tylko opisuję co doświadczyłem. Znam ze 150 osób z małopolski i wiem ze sa normalni ale znam tez wyjątki które psują obraz regionu ;) W dupie mam kto gdzie sie urodził...interesuje mnie jak sie zachowuje w zyciu...pod domem mam akademiki w ktorych mieszkają przyjezdni i poziom jaki prezentuja wracajac z miasta jest przykry...szyby na przystankach sa wybite tylko pod akademikiem,potluczone butelki i szyby w autach to standard gdy żaczki loguja sie w akademikach...i nie sa to lokalesi tylko najezdni...słownictwo tez mają ubogie mimo ze po maturach.

a jak sie dobrze forum poczyta to znajdzie sie sporo kwiatków !

Pozdro
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

"lady17: CzY cOs MnIe OmInEuO??!!111!!
marek: Tak, stopień ewolucji..."
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Wojtas90
Kontakt:

Post autor: Wojtas90 »

Schodek nie tylko ravfr poczuł się dotknięty opisem wioski na południu kraju ale ok
Wszędzie dekle występują i występować będą i tego nie zmienisz... nie wiem nad czym tu płakać i mówić, że na południu jest takich najwięcej
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

Schodek skarbie sam wiesz żem sie wkurzył :D ale stary ty chyba nie srałeś...Przypominam Ci że sam mieszkałeś w tej wiosce , Wsi z burakami , wieśniakami itp itd nazywaj to sobie jak chcesz....ale stary takie coś jak "wezmę se rowera" to nie słyszałem !! bez urazy,sam czasami mówię głupimi słowami niebędących w polskim słowniku ale nie zapominaj ze Ludzie w krk też maja swój język...przejdz sie na kleparz jak bedziesz na południu to ci "musk"(mózg dla wyjasnienia tak kiedyś usłyszałem) rozwali...sam nie jestem idealny i dobrze o tym wiesz , ale tam język zabija wszystko szczególnie jak porozmawiasz ze starszymi ludźmi mieszkajacych w pobliżu ( tak 70- 80 letnie dziadki) ( stara ginąca gwara krakowska)

Schodek pisze:sam pochodze z najwiekszej wsi w kraju wiec nie mialem nic zlego na mysli...
Pisząc te słowa powyżej miałeś na myśli warszawe ?

Lubie Cie stary za to wszystko co zrobiłeś dla mnie itp itd no ale bez obrazy po co zakładać taki głupi temat ? jak sam wiesz ze z tym ciężko walczyć...no i ten temat przypomina mi takiego bota który zakłada tzw." temat z dupy"(***** ,down itp itd sam na takich naciskasz ,a pisząc w zdaniach pewne głupoty przyrównujesz sie do nich...troche czasem trzeba pomyśleć zanim sie coś napisze...)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
Steel2
Kontakt:

Nie rozumiem, obrażacie się o kilka słów, a sami nie potraficie pojąć, że pisanie "po polskiemu" jest obraźliwe dla innych i pokazuje brak kultury. Po to się uczycie przez naście lat pisać poprawnie, by nie obrażać swoim prymitywizmem innych. I to już jakoś nie przeszkadza a wręcz z upodobaniem piszecie jak naćpany 10 latek i pielęgnujecie swój prymitywizm.
KefirQn
Kontakt:

Steel2 sam z autopsji wiem ze poloniści w szkołach podstawowych,gimnazjach nie zwracają na to uwagi !! no bez jaj ale to jest paranoja....jak tego sie nie będzie tępić od małego to później będzie ciężko....
Steel2
Kontakt:

Jedno paranoja a drugie to nie ? Shift Ci się zaciął ? Pisz po polsku a nie "po polskiemu".

W szkole nie uczą podstaw ortografii i interpunkcji ? Nie uczą, że zdanie zaczyna się wielką literą ?
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

do naszych borówek też się przyczepisz?
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
Tolek
Kontakt:

Post autor: Tolek »

KefirQn pisze:
Steel2 sam z autopsji wiem ze poloniści w szkołach podstawowych,gimnazjach nie zwracają na to uwagi !! no bez jaj ale to jest paranoja....jak tego sie nie będzie tępić od małego to później będzie ciężko....
Ta, ale często też bywa, że nauczyciele sami takie byki walą. Przykładem jest moja była (na szczęście) polonistka. "tu pisze", "czysta czydzieści", "piencet", "włanczać" i parę innych to była praktycznie codzienność...
www.happynegro.ownlog.com
www.tolek.pinkbike.com
KefirQn
Kontakt:

A kto będzie taki odważny z tych co się najwięcej plują,podejść do Góralów i ich uczyć poprawnej wymowy ?? Są gwary lokalne !!(zrozumieć ciężko dla niektórych...)w Krakowie , Górach,Śląsku, Kaszubach .Żal mi niektórych....bez przesady ale dostał któryś od górola w pysk ? " dej ze mu pompke chłopokowi ceba pomóc " paręnaście razy tak usłyszałem w górach od lokalnych ludzi takie słowa i powiedzcie mi tez ich będziecie poprawiać ?? Wątpię żeby któryś posrany teoretyk na tym forum był aż tak odważny...

Ja niestety nie poprawiam ludzi w górach bo sam mam tam rodzine i to dość sporą...

górale mówią ; dej ze
krakusy ; daj że + tak zwane przez krawaciarzy zaciąganie...( no cóż daleko do gór nie mamy...)

Dużej różnicy nie ma no ale trzeba sie czepiać ,ja się nie znam...

p.s Michał poprawia Ci ktoś humor na obozie poprawna polszczyzna ze sie tak zbulwersowałeś :D??
ODPOWIEDZ