Witam.
Mam dylemat, otóż od pewnego czasu jeszcze bez napinacza seryjnego (głośno hałasował i łańcuch spadał ;/) no i szukam czegoś lepszego - głównie chodzi mi o jak najcichszą pracę. blat mam 36 zębów. chcę zaznaczyć że jak najniższa cena nie jest kwestią priorytetową.
Pytam gdyż mocowanie napinacza jest jakieś dziwne tzn. mocno odchylone - tak mi się wydaje :)
a może założyć przerzutkę i wszystkie 3 blaty? rower używam xc i enduro.
Napinacz do Giant'a AC 04 ?
Po pierwsze musisz sie zastanowic powaznie czy potrzebujesz 3 blatow? Jesli jezdzisz XC i Enduro to zapewne najmniejszy przyda sie na podjazdach, lecz z drugiej strony dotychczas Ci to jakos nie przeszkadzalo?
Seryjny napinacz w AC jest rewelacyjny, jezeli jest prosty, ma zalozone dobre miekkie rolki na dobrych lozyskach i jest odpowiednio ustawiony. Zastanow sie powaznie czy nie zalozyc go jeszcze raz ale na pozadnie z blatem 38z (najlepiej pasuje)
Jesli jednak nie, to ja zastanowilbym sie na Twym miejscu nad napinaczem pod 2 blaty + przednia przerzutka SLX (jej konstrukcja w jakims tam stopniu bardziej trzyma lancuch niz inne modele). Takie napinacze jesli maja byc dobre, nie sa tanie- ja polecam E13.
To jak dla mnie jedyna dobra opcja na XC-Enduro jak piszesz, bo niemozliwe jest smiganie w XC jedynie z jednym blatem... chyba ze XC dla Ciebie to 3m dropy
Przerzutka SLX
dwa blaty 36 / 22
napinacz E13 DRS (drogi) lub DS (tani)
rockring.
Masz w takim secie zestaw ktory bedzie wytrzymaly (w zaleznosci oczywiscie od korby), podjedziesz wszystko (jesli twoj rower enduro to nie Glory DH
i mozesz zapomniec o spadajacym lancuchu... jesli dobrze wszystko zalozysz.
AC ma mocowanie napinacza w standardzie ISCG (old)
Seryjny napinacz w AC jest rewelacyjny, jezeli jest prosty, ma zalozone dobre miekkie rolki na dobrych lozyskach i jest odpowiednio ustawiony. Zastanow sie powaznie czy nie zalozyc go jeszcze raz ale na pozadnie z blatem 38z (najlepiej pasuje)

Jesli jednak nie, to ja zastanowilbym sie na Twym miejscu nad napinaczem pod 2 blaty + przednia przerzutka SLX (jej konstrukcja w jakims tam stopniu bardziej trzyma lancuch niz inne modele). Takie napinacze jesli maja byc dobre, nie sa tanie- ja polecam E13.
To jak dla mnie jedyna dobra opcja na XC-Enduro jak piszesz, bo niemozliwe jest smiganie w XC jedynie z jednym blatem... chyba ze XC dla Ciebie to 3m dropy

Przerzutka SLX
dwa blaty 36 / 22
napinacz E13 DRS (drogi) lub DS (tani)
rockring.
Masz w takim secie zestaw ktory bedzie wytrzymaly (w zaleznosci oczywiscie od korby), podjedziesz wszystko (jesli twoj rower enduro to nie Glory DH

AC ma mocowanie napinacza w standardzie ISCG (old)
http://www.endura.pl
-
- Kontakt: