Chcem waska oponke bo jezdze nie tylko po lesie, w ostatnim czasie czesto tak jak pisalem piaszczyste tory (4x, dual, pumptrack) i czasem dirt a tam 2.5 jednak bedzie za szeroka. Jeszcze wersji 2.35 waga i opory toczenia sa mniejsze.
szymek93 na najwiekszych imprezach downhillowych wszyscy jezdza na dwóch frontach. Chodzi o lepsza przyczepnosc natomiast wiadomo , tył kiepsko hamuje ale gdzie oni tam hamuja ; d ja jezdze na dwóch frontach ale niemam porównania bo nigdy nie mialem miniona na tył wiec niewiem jaka naprawde jest roznica.
szymek!!! 2.5 to jest 2.3 minion ma zawyrzoną numeracje!!!! ja jeżdze na 2.5 i wcale niema oporów toczenia i bez problemowo przejedziesz 30 km.... Ta opona naprawde jest niezła bo i ma przyczepność i daje rade na twardych nawierzchniach. Kup 2.5 na front i 2.5 na tył i będziesz zadowolony wtedy będziesz miał w rowerze 2.35 jak na XC/FR to jest ideał
Tak wiem ze maxxis zawyża numeracje, ale kolega ma z przodu miniona 2.5 a z tyłu 2.35 i bardziej szerokoscia mi odpowiada 2.35. W szerokosci 2.5 opona wazy ponad 1 kg a jak pisalem chcem na zmiane opon odchudzic troche rower.
To bierz te 2.35. Ja na tych Panaracer'ach po 50km dziennie robiłem (23km dokładnie do miejscówki(trasa Lutomiersk- Łódź P. Poniatowskiego), tyle co pojeżdże na miejscu + dojazdy do sklepów no i powrót kolejne 23km)
Byłem dzisiaj w sklepie i zakupiłem komplet Panaracer Fire XC Pro 2.1 za jedyne 55 zl sztuka. Za komplet minionow zapłaciłbym conajmniej 160 zl. Mysle ze panaracery beda ok