Suport Howitzer -czy zawsze pasuje?

modevil
Kontakt:

Suport Howitzer -czy zawsze pasuje?

Post autor: modevil »

Pytanie brzmi banalnie:

Czy suport Truvativ Howitzer zawsze bedzie pasowala do kazdej ramy? (chodzi mi o dlugosc osi, nie o rozmiar misek)

Do mojej ramy zalozony mam suport ISIS: szerokosc misek 68 mm, długosc osi 113 mm ("stary" Bullit). Planuje nowego Holzfellera z Howitzerem ale one wszystkie maja os 136mm. Na pierwszy rzut oka linia lancucha zmieni sie konkretnie... Jak z tym jest?
Kramon
Kontakt:

Post autor: Kramon »

Ym chyba będzie tak że jeśli nie jest za krótki to będzie wystawał w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałem
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

modevil Weź pod uwagę, że korby w systemie Howizter a Isis różnią się wygięciem ze względu właśnie na zastosowanie zewnętrznym łożysk.
Jeśli teraz cały czas miałeś oś 113mm czyli krótszą to analogicznie wziąłbym Howitzera też z krótszą osia 136mm bo są jeszcze 139.
A co do mufy to są uniwersalne pod 68 jak i 73. W przypadku mufy 68mm dajesz jedna podkładkę po lewej stronie i dwie po prawej. W przypadku napinacza wyjmujesz jedną z prawej strony.
modevil
Kontakt:

Post autor: modevil »

Kramon Tez nigdy mnie to nie zastanawialo ale temat chyba pomocny bo czesto sie rozne zmiany w sprzecie robi, kupuje na allegro, a potem dramat bo cos nie pasi...

Bombell No wlasnie to wygiecie jest chyba kluczem to sukcesu -porownam nowa korbe ze starym Hussefeltem w wersji na ISIS to zobaczymy.
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Jest duża różnica między korbami howitzer a ISIS, w howitzer (w przypadku dwóch zębatek) mniejsza zębatka obraca się "nad" łożyskami supportu.

Planuje nowego Holzfellera z Howitzerem ale one wszystkie maja os 136mm. Na pierwszy rzut oka linia lancucha zmieni sie konkretnie... Jak z tym jest?
Oś musi być być dłuższa bo przecież masz dodatkowe 2cm wystających łożysk poza ramę. Ale Truvativ wziął to pod uwagę i dlatego zrobił specjalne korby dla takich supportów.
http://brooce.pinkbike.com
ODPOWIEDZ