Robił ktoś takie cos w colorexie ..i wie ile takie cos kosztuje ? bo mam w ramie tyle zakamarków ze raczej samemu nie wuszł0o by mi tak fajnie jak maxxisowi
Ja mam pytanie jeszcze dla tych co mają polerke ale bez lekieru bezbarwnego bo ja pomalowałem bezbarwnym i znowu musze zdzierac ten lakier , bo tak słąbo sie trzyma sie sam odpada praktycznie . I teraz chce zrobic samą polerke i tyle
Zpodam tylko kurcze tak jak mówie ten lakier bezbarwny którym to pomalowałem już po polerowaniu nie trzyma się moge go zdrapywać paznokciem tak na lajcie , także muszę zedzreć i jeszcze raz wypolerować ale już nie będe tego pokrywał lakierem tylko zostawie to wypolerowane , i tu pytanie czy nic się z tym nie będzie dziać ? utleniać się czy cos?
Jest ryzyko że może ci się zacząć utleniać, ja bym poszukał w jakiś sklepach z lakierami może są jakieś podkłady (nie znam się na tym), albo specyfiki gruntujące aby lakier się trzymał. Bo szkoda by było twojej roboty gdyby coś się z ramą stało przez brak zabezpieczenia.
No właśnie tylko mnie się zdaje że widziałem kilka osób które jeździły bez malowania . Bo lakier położony został dobrze przez kolego który umie malować . Także według mnie to nic nie da a nie jestem pewnien czy ta pasta polerska nie tworzy pewnej ochorny on bo przecież teraz jak zdrapuje lakier to odchodzi do alu i polerka odpada z lakierem także nie wiem co robić a kasy już nic nie mam bo amora , tarcze , adapter kupiłem i nie dość że nie mam kasy to jestem jeszcze winny
Nie, scansol nie reaguje z alu. Glin (Al) jest pierwiastkiem kwasowym, reagującym z zasadami a scansol to dichlorometan, który odczyn prawdopodobnie będzie miał lekko kwasowy.
Tu możesz poczytać: http://pl.wikipedia.org/wiki/Chlorek_metylenu