Zdarcie lakieru z ramy

addyi
Kontakt:

Post autor: addyi »

Robił ktoś takie cos w colorexie ..i wie ile takie cos kosztuje ? bo mam w ramie tyle zakamarków ze raczej samemu nie wuszł0o by mi tak fajnie jak maxxisowi
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Ja mam pytanie jeszcze dla tych co mają polerke ale bez lekieru bezbarwnego bo ja pomalowałem bezbarwnym i znowu musze zdzierac ten lakier , bo tak słąbo sie trzyma sie sam odpada praktycznie . I teraz chce zrobic samą polerke i tyle
akSiorek
Kontakt:

Post autor: akSiorek »

mam pytanie tak sobie czytam ten temat fotki tego LF'a i sobie myślę..

ja też takie chce... próbował już ktoś kiedyś ściągać lakier z Kony ?

maxxis pięknie wygląda ta ramka, zapodaj jeszcze fotę całego bika !
maxxis
Kontakt:

Zpodam tylko kurcze tak jak mówie ten lakier bezbarwny którym to pomalowałem już po polerowaniu nie trzyma się moge go zdrapywać paznokciem tak na lajcie , także muszę zedzreć i jeszcze raz wypolerować ale już nie będe tego pokrywał lakierem tylko zostawie to wypolerowane , i tu pytanie czy nic się z tym nie będzie dziać ? utleniać się czy cos? :wink:
misiuk666
Kontakt:

Post autor: misiuk666 »

Jest ryzyko że może ci się zacząć utleniać, ja bym poszukał w jakiś sklepach z lakierami może są jakieś podkłady (nie znam się na tym), albo specyfiki gruntujące aby lakier się trzymał. Bo szkoda by było twojej roboty gdyby coś się z ramą stało przez brak zabezpieczenia.
maxxis
Kontakt:

No właśnie tylko mnie się zdaje że widziałem kilka osób które jeździły bez malowania . Bo lakier położony został dobrze przez kolego który umie malować . Także według mnie to nic nie da :( a nie jestem pewnien czy ta pasta polerska nie tworzy pewnej ochorny on bo przecież teraz jak zdrapuje lakier to odchodzi do alu i polerka odpada z lakierem także nie wiem co robić a kasy już nic nie mam bo amora , tarcze , adapter kupiłem i nie dość że nie mam kasy to jestem jeszcze winny :roll:
misiakr
Kontakt:

Post autor: misiakr »

A czy Scansol nie niszczy ramy?
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Nie
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Nie, scansol nie reaguje z alu. Glin (Al) jest pierwiastkiem kwasowym, reagującym z zasadami a scansol to dichlorometan, który odczyn prawdopodobnie będzie miał lekko kwasowy.
Tu możesz poczytać:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chlorek_metylenu
Z gówna bata nie ukręcisz.
ODPOWIEDZ