witam
mam pytanko, wie ktos moze jaki wplyw na geometrie w BH comp 2004 maja te 3 dziurku w rame ? bo na wachaczu te 4 otwory to wiem ze sluza do zmiany kata glowki, wys suportu czy skoku, natomiast nie wiem jaki wplyw maja te dziurki w ramie (
<smok> no i w tym artykule masz opisane wszystko, sam sobie zaprzeczasz. Masz pokazany na fotce prawy profil BH, gdzie dziurka z lewej jest na górze w stosunku do tych z prawej (ten profil co na powyższej fotce), i napisane:
"Ustawienie amortyzatora w otworach w ramie pozwala zmienić charakterystykę pracy amortyzatora z liniowej (skrajne gniazdo z lewej stronie) na coraz bardziej progresywną (kolejne gniazda zgodnie z ruchem wskazówek zegara)".
Łopatologicznie jest to tak:
im bardziej progresywne ustawienie, tym masz większe przełożenie ramy na początku skoku (jest miększe zawieszenie), by na końcu skoku uzyskać mniejsze przełożenie, co skutkuje utwardzeniem zawieszenia, a im mniej progresywne ustawienie tym siły są bardziej wyrównane na całej długości skoku, przez co zawiecha jest twardsza od początku bo ma mniejsze przełożenie. A siły w przyrodzie nie giną, i dlatego tak jest.
Najbardziej miękko jest na dole. Czyli niestety nie masz racji...
Po zatym nawet na naklejce jest zobrazowane (nie mam tych naklejek) co i jak.