glory wazy tyle samo co presa, a mozna kupic za mniej czyli za tyle ile glorka. Zakup presy to jak zakup lublina to rajdów samochodowych.Dozeer pisze:niekoniecznie - bo w przyadku rowera jak i samochodu, mozna kupic i to i to o podobnych wlasciwosciach jezdnych, z podobnym wyposazeniem i taka samą mocą... za cenę naprawde realtywnie niską... ale samochody to juz odrebny temat i jak zaczniemy o nich rozmawiac ten temat juz totalnie straci sens i to samo sie tyczy ram... i zaznaczam ze ja LUBIE takie ramy, LUBIE ciezsze ramy [ BEZ PRZESADY ale te 2 kg roznicy na mnie wrazenia nie robi ] i wybierajac prese wiedzialem co biore... i nic nikomu do tego i powtarzam juz nie wiem po raz 7? prosilem o pomoc we wszystkim ale nie o pomoc w doborze ramy... i kazdy sie flustruje ze akurat to wybralem tylko ze o tym naprawde niechce rozmawiac. Mam takie widzi mi sie i tyle...
Gdzie sie takich "eksperckich " opinii nasłuhales?Dozeer pisze:no wlasnie - a czytam sobie gdzie indziej i magnez duzo lepiej znosi uderzenia niz alu i co najwazniejsze jest prawie 2x lzejszy.... i teraz ktory pan profesor ma racje...
taaa, geometria i zawieszenie raczej mniej do dh przystosowane ale "fajniejszy materiał" na papierze to rama jest lepsza?Dozeer pisze:zaraz wyjdzie ze presa nawet tehnologicznie jest lepsza od glory? bo juz czytalem tu ze stop jakis "stary" a okazuje sie ze lepszy...
Dozeer pisze:to tak jak z amorami 888 RC i RV ... tu sprezyna stalowa tu tytanowa... tytan mocniejszy? oczywiscie ale... mniej podatny na "uginanie" co sie wiąże twardszy... stal - sprawdzony material a i twardosc pierwsza klasa...
teraz pytanie jest sens wydawac " w detalu" ok 1000zł wiecej za amor tylko dla bajeru ze ma tytan? bo w praktyce ma sie to nijak do ceny... placi sie tylko za materiual... technologicznie w sensie budowy amortyzatora lepsza jest stal..
Czytam twoje wypowiedzi i stary kupuj co chcesz bo naczytales sie widze duzo bzdur. RC ani RV nie maja w sobie tytanu. Tytan ma rc2x WC i rc3wc, ew jesli sobie ti sprezyne dokupisz to bedziesz miec tytan ale to wydatek dosc znaczny.
A tytan jest lzejszy w amorze i taki jego sens.
Wez prese i wszystkie klocki jakie chcesz, daj magnezowe pedały i wszystkie dziwne wynalazki na jakie sie uparles. Nie bedziesz sie wozil po miescie, a jezdzil to po czasie zrozumiesz ile mogles lepiej zakupic i wtedy bedziemy sie powaznie zastanawiac.