Jestem na filologii hiszpańskiej i powinienem teraz chodzić razem na zajęcia z trzecim rokiem. Niestety z powodu jednego egzaminu ustnego z drugiego roku, którego nie zdałem w terminach A i B, powiedziano mi że muszę powtarzać drugi rok

Nie mogłem dobić się dziś do dziekanatu, a potrzebuje informacji, może coś mi doradzicie? Otóż jestem na studiach dziennych, licencjackich, na uczelni prywatnej SWPS w Wa-wie i mam teraz następujący wybór:
1.Powtarzać "aż dwa" przedmioty z drugiego roku (1 semestr) i stracić cały rok życia
2.Przenieść się na inną uczelnie prowadzącą ten sam kierunek, chce zapytać czy jest możliwość żeby przenieść się na inną uczelnie, od razu na trzeci rok (jeżeli mam zdane wszystko prócz egzaminu) ?
3.Kombinuje jeszcze z wzięciem urlopu dziekańskiego na jeden semestr, wyjadę do Hiszpanii, podszlifuję jeszcze język i wrócę później dalej będę myśleć jak załatwić to wszystko, żeby skończyć studia w jak najkrótszym czasie. Tutaj moje pytanie- w trackie pobytu na urlopie dziekańskim nie płaci się chyba czesnego???
4.Czy jest możliwość dołączenia do grupy (powiedzmy 3-roku) w drugim semestrze, tak aby wziąć "przyspieszenie" i skończyć ostatni rok studiów w jeden semestr?
Wiem, że wiele z tych rzeczy zależy od regulaminu szkoły i na każdej uczelni zasady mogą być inne, ale odpowiedzcie na ile wiecie, każda pomoc mi się przyda.
Dzięki. Kuba