Nobel dla Obamy...

johny
Kontakt:

Post autor: johny »

buahaha :D coraz smieszniej :D
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

piotrex Co do ostatniego to juz rozwijam:
Rodzimy sie, zostajemy sila i przymusem wtraceni w ten caly system, nie mamy nic do powiedzenia czy chcemy zyc tak jak reszta spoleczenstwa zyje (musi zyc), czy tez chcemy odciac sie od cywilizacji smierci i zyc na defakto naszym swiecie na wlasna reke na swoim skrawku ziemi.
Ale jestem w stanie zrozumiec to ze panstwo "ciagnie za reke" dzieci, bo w tym wieku nie ma sie za bardzo wlasnego swiatopogladu.
Ale dlaczego jak dorosne to musze robic samo? placic placic placic na to na co wcale nie mam ochoty placic? bo zyjemy w spoleczenstwie - tak wiec to spoleczenstwo nas zniewala a raczej wladza ktora tym wszystkim dyryguje.
Nawet nie moge zdecydowac kiedy umre (mam na mysli eutanazje).
Mowi sie ze ludzie maja wolny wybor, a prawda jest taka ze nie mamy wolnego wyboru, nasze wybory sa ograniczone wyborami "naszych panow".
Dlatego wlasnie uwazam ze juz rodzac sie zostajemy wtraceni w swiat z ktorego nie mamy ucieczki w role niewolnika.
Wiekszosc ludzi tego nie dostrzega bo zyje w nieswiadomosci, nie wie ze caly ten system ogranicza ich, ale warto sie postawic po drugiej stronie, ze ktos nie chce czegos a musi - i to jest wlasnie niewola.

Co do powodu z ktorego nie glosuje to jakbys przeczytal moje poprzednie posty to wiedzialbys ze nie glosuje nie z lenistwa czy nawet z apolitycznosci, a nie glosuje poniewaz i tak moj glos nie ma tu nic do powiedzenia, to partia ustala liste i pierwsze osoby z listy wchodza do rzadu, nawet jakby ostatnia osoba na liscie uzyskala najwieksze poparcie.
Bedzie zmiana ordynacji wyborczej na jedno mandatowe okregi wyborcze (tak jak w cywilizowanym swiecie) to i pojde do glosowania z przyjemnoscia ze moge po czesci ksztaltowac przyszlosc naszych dzieci.

Co do tej budowy kosciolow, to tutaj sie zgadzamy - bardz dobrze.

Pozdrawiam
Lisek-Tm
Kontakt:

johny stary, Ty sie nie kompromituj i uzasadnij czyms Twoje napady smiechu ;p
Bo krytykowac i smiac sie nie czytajac to kazdy moze, a Ty poprostu nie rozumiesz tego co czytasz. ****** szara masa.
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Lisek-Tm Wiesz co - żyć w społeczeństwie trzeba umieć - są narzucone odgórne zasady (dla Ciebie to niewola). ALe powiedz, wolałbys żyć jak Tarzan albo być wychowanym przez wilki? Pamiętaj, że to potrzeba jest matką wynalazku - a wynalazki tworzone są (w dużej mierze) na potrzebę społeczeństwa (ale to już inny temat).

Pamiętaj, że w życiu nie ma nic za darmo. Może akurat Polska to zły przykład, bo tu się defrauduje pieniądze a nie inwestuje.
Popatrz na to z tej strony;
psioczysz, że musisz płacić za coś czego nie chcesz -a teraz sobie odpowiedz; wolalbys zapierdalac szutrowymi drogami, najlepiej na piechotę (na woodstok, czy gdzie tam się integrujesz ze swoim społeczenstwem)? Czy w razie wypadku poszedłbyś do znachora? Z czego "czerpałbyś" nauki? - Drogi kosztują (kasa z budżetu), lekarz kosztuje (budżet), szkoła kosztuje. Więc nie jest to "inwestycja w kopalnie gówna" i strata pieniędzy. To że polski system i niskie pensje wywołują agresje wśród ludzi wynika tylko z tego, że "swoje przeżyliśmy" i na nasze nieszczęście ziemia naszych przodków zawsze była rozkradana (zachód i wschód), później północ i południe...

Odciąć się od cywilizacji nikt Ci nie zabrania - ale prawda jest taka, że bez tej cywilizacji nie trafił sobie placem do nosa.
www.feel-free.pl
Kart_kRk
Kontakt:

Post autor: Kart_kRk »

wyjasnione
Banda:
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
Lisek-Tm
Kontakt:

Kart_kRk co do Ciebie dzieciaku to sie nawet nie odzywam, bo niczym nie argumentujesz swojego smiechu i potepiania to po pierwsze, po drugie nie jestem Anarchista (Anarchia to tylko idea ktora warto glosic i do ktorej warto porownywac). Taki Jasiu czy Piotrek argumentuja wszystko, i z takimi ludzmi lubie rozmawiac, a nie z takimi ciemnotami.
**** Ci do tego od kogo kase ciagne, a i jak Ci sie plyta znudzila to sie poprostu nie odzywaj.
pozdrawiam srodkowym palcem katolu.

yasiuuu
Oczywiscie ze trzeba umiec zyc w spoleczenstwie, ale jakby kazdy umial zyc w spoleczenstwie to czym by sie spoleczenstwo roznilo od Anarchii? wlasciwie niczym.
Wynalazki o ktorych mowisz sa tworzone dla spoleczenstwa ale tez kosztem spoleczenstwa.
Te sprawy ktore poruszyles (drogi, szkoly sluzba, zdrowia, itp) powinny byc sprawa prywatna ludzi, bo zalozmy ze ktos nie choruje, to z jakiej paly ma placic na innych co choruja?
Stary, wez pod uwage ze czlowiek jako istota najbardziej pazerna zabral swiatu cala ziemie, zwierzeta zabral ich wolnosc i swiat, swiat teraz nalezy do ludzi, a zwierzeta ktore maja takie same prawa do egzystencji sa naszymi niewolnikami, czy tak powinno byc? i wlasnie glownie w takich aspektach psiocze na cywilizacje i spoleczenstwo.
Odciecie od cywilizacji nie jest mozliwe, nie ma na swiecie skrawka ziemi ktory bylby wolny, ktory nalezalby do swiata i wszystkich istot.
Chociaz masz racje ze nie trafilbym sobie palcem do nosa, zreszta jak kazdy inny, ale to jest wlasnie tez wina cywilizacji, ze od dziecka jest jedym sposobem zycia.
Lubie rozmawiac z ludzmi na poziomie, czekam na kontrargumenty.
Pozdrawiam ;p
bike86
Kontakt:

Post autor: bike86 »

Lisek-Tm cos mi tu nie gra;) po pierwsze jesli na serio chcesz zyc tak w zgodzie z natura i z dala od cywilizacji zachodnich to wyjedz do tej Ameryki Południowej, zamieszkaj z jakims pelmionem i zyj z nimi, bedziesz zyl wedlug bardzo prostych zasad, zjesz t co upolujesz albo zbierzesz, jak cie pokasa jakis wredny owad to umrzesz w tej dzungli i juz..nie zebym komukolwiek zyczyl, ale bedzie wlasnie tak naturalnie;) Tam bedziesz mial tylko to o co sam zadbasz i nie bedziesz musial sie starac o nic innego, zadnych podatkow, drog, publicznych sluzb zdrowia, wszystko sprywatyzowane ;)Obejrzyj kilka programow Cejrowskiego o ile bedziesz umiał przedlzoc jego podrozniczy geniusz nad jego przekonania hehe;) A swoja droga to z tego co mi sie wydaje jestesmy na forum MTB.. wiec pewnie sam uprawiasz jakas jego odmiane ...wiec pewnie masz rower..kupiles go za bruuudne pieniadze tego zepsutego swiata..malo tego , wyprodukowali go w Chinach..gdzie jeden robotnik pracuje caly dzien za kilka dolarow (tego pewnien nie jestem, ale pewnie nie weicej..malo w kazdym badz razie). Rzeczywiscie anarchia pelna geba stary, fuck the system;) Nie chodzi mi o to zeby cie wkurzac czy obalac Twoj swiatopoglad, ale po prostu zyjesz gdzie zyjesz w czasach takich a nie innych, jest milion sposobow na to zeby byc dobrym , swiadomym czlowiekiem tu i teraz. Nie trzeba od razu obalac systemu itp. No i troche wiecej tolerancji, jakbym wydarl sie na kogos na ulicy "ty pedale" albo "czarnuchu" byłbym nietolerancyjny, zgadzam sie, ale nazywajac kogos "katolem" bylbym postepowy i wolnomyslacy..uhh, kocham ten swiat pelen absurdu ;) A swoja droga to ciekaw jestem czy wymysliłbys jakies wyzwisko na muzłumanina hehe nie polecam, katolicy jednak sa bardziej pokojowo nastawieni ;)
Lisek-Tm
Kontakt:

bike86 Jeszcze jednego nie powiedzialem, ja wcale nie chce zyc calkiem z dala od cywilizacji, chociaz to prawda ze w duzej mierze mi nie odpowiada. ja poprostu stawiam siebie w takiej pozycji ze potrafie zrozumiec ludzi ktorzy jednak chca zyc, a nie moga, bo swiat zostal im zabrany i zniewolony.
W moich postach w tym temacie probuje Wam przedstawic moja roznice wolnosci i swiadomosci od schematu.

Celowo uzylem slowa "katol" i nie mialem tu na mysli wyznania katolickiego, mowiac "katol" nazywam/obrazam osobe zasciankowa, tepa, zamknieta na inne wizje, osobe ktora przykleja sobie etykiete katolika a nie przestrzega tej wiary.

i jeszcze jedno do Karta, bede zacieta plyta powtarzal "lize dupe kosciolowi" i tak moge w nieskonczonosc - a dokladnie to dotad az kosciol nie odetnie sie od panstwa i nie bedzie osobna instytucja tak jak powinien byc.

Pozdrawiam ;p
bike86
Kontakt:

Post autor: bike86 »

Lisek-Tm aha, no to zmienia troche postac rzeczy, myslałem ze bardziej uderzasz do samego faktu istnienia takiej w sumie rabunkowej cywilizacji..hmm no coz, powiem szczezre ze nie znam chyba w miare rozwinetej cywilizacji ktora by takiego charakteru nie miała, nie jestem etnologiem, moge sie grubo mylic;) Co do katola no skoro tak mowisz..ale mi zazwyczaj katol kojarzy sie z katolikiem;p Sam nim jestem i troche mnie smieszy poglad niektorych ludzi, jakoby postepowanie według zasad mojej religii bylo zasciankowe a postepowanie według innych zasad juz nie, kazdy ma patent jak byc niezasciankowym tylko nie katolicy? ;) Wiem ze pisałes o katolach jako o osobach ktore tylko "podpinaja" sie pod religie, ale czesto własnie takie okreslenie trafia w ludzi mocno praktykujacych, co juz według mnie jest sporym naduzyciem, niczyja sprawa kto w co wierzy, dopoki jego wierzenia nie sa grozne dla otoczenia (czyt. jakies pokrecone sekty porywajace i nabijajace na pal kogo popadnie hehe) Tolerancja jest baaardzo wazna, ale tolerancja nie moze przekraczac granicy po ktorej drugiej stronie jest juz patologia, zwyrodnienia i destrukcja..stad na przyklad nie toleruje sie powszechnie wyżynania innych np. w imie przekonan religijnych czy tam kulturowych. Nie ustosunkowałes sie do zarzutu brania udziału w brudnym biznesie rowerowym ;p Sam w pewnym sensie nakrecasz trybiki miedzynarodowych syfiastych korporacji;) Powiem ci ze sam w pewnym okresie zycia miałem ochote zostawic studia, wypiac sie na taka wizje swiata jaka serwuja nam media i robic cos niezaleznego (dlatego nie moge powiedziec ze nie rozumiem twojego podejscia, tyle ze nie zgadzam sie z niektorymi jego aspektami), chyba zabraklo mi jaj, albo po prostu stwierdzilem ze jednak wole probowac zyc w lepszej wersji naszej cywilizacji;)
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

Lisek-Tmbo jestes przezabawny w tym, ze myslisz ze psizesz cos madrego a tak an serio robisz z siebie mega głupka (zeby nie napisac kretyna) :D

z paroma definicjami sie zgadzam, co tez nie znaczy ze mamy racje.

jesli bede mial chwile czasu to umowie sie z toba i pogadamy, zobaczymy czy wtedy nadal bedziesz taki "owiany wiedza" ;) teraz mam sporo pracy, wiec wybacz :) zycze milego pisania :D hahaha
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
Lisek-Tm
Kontakt:

johny To ze czegos nie ogarniasz to nie znaczy ze to jest glupie.
Chetnie porozmawiam z Toba na zywo czy tez przez telefon/gg/mail, jak cos to wal:
7407164 - gg (zawsze niewidoczny)
666827927 - kom
lisek001@wp.pl - mail.

bike86 Co do religii Katolickiej, oczywiscie ze nie jest ona zasciankowa, i zalozenia tej religii sa naprawde piekne i ponad czasowe, ale od zalozen do praktyki duzo duzo brakuje. Dlatego tez uwazam ze malo osob wierzacych zasluguje na miano Katolika, dlatego tez nazywa sie ich "katolami".
Praktykowanie religii wcale nie oznacza glebokiej wiary i przekonan, praktykowanie w duzej mierze wynika z tradycji i mentalnosci, i oznacza co tygodniowe chodzenie do kosciola, modlenie sie, spowiedz, komunia, itp, itd.
A bycie Katolikiem dla mnie oznacza cos zupelnie innego, oznacza tolerancje dla innych (ludzi, zwierzat, swiata....), oznacza brak nienawisci, zawisci, oznacza honor, oznacza wyzeczenia na rzecz innych, i najwazniejsze: oznacza swiadomosc.
Dlatego uwazam ze takich prawdziwych Katolikow jest malo, sam nie jestem wierzacy, ale przyznam ze system wartosci tej Religii jest mi najblizszy.
Kiedys rozmawialem z Kuba Wichrem (od 2002 teksciarz zespolu Wlochaty, poeta, socjolog), zreszta czesto z nim rozmawiam, i jego slowa bardzo mi sie spodobaly, nie pamietam dokladnie jak to obral w slowa ale chodzilo o to ze wiekszosc ludzi "pseudo katolikow" chodzi do kosciola nie zastanawiajac sie po co tam idzie, bo po wyjsciu z kosciola i tak mysla tylko o tym jakby tu innym dupe za plecami obrobic zeby samemu odniesc z tego zyski.
Co do "biznesu rowerowego" to jest on taki sam jak kazdy inny, dlatego sie nie odnioslem ;p Nakrecam go bo tak juz system urzadzil ten swiat, nie da sie uwolnic od tego :p
A takie porzucenie studiow i wszystkiego w mysl idei "antysystemowej" jest nie mozliwe, wiesz jak by sie to skonczylo? stali bysmy na rynku Krakowskim i zulili na Piwo :P
Dlatego uwazam ze buntujac sie w pewnym sensie jestesmy w stanie dostosowac system do naszych potrzeb.
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

Lisek-Tm Z tym buntem to niestety było by za pięknie, bunt to 20 lat temu, teraz demokracja jest bardzo mocno zakorzeniona w naszym kraju. By zmienić/dostosować system musiałbyś zmienić prawo ( w naszym kraju obowiązuje kodeks prawa cywilnego (czyli obejmującego najszerszy zakres normowania) z roku 1965 ;) ) . Tak więc musiałbyś zacząć udzielać się politycznie, utworzyć partię by dostać się do władzy. Reasumując dziś dużo trudniej się buntować w formie innej niż siłowo/werbalnej ;)
[b] Monkeyman [/b]
Lisek-Tm
Kontakt:

Wjtk Oczywiscie ze masz racje, i zdaje sobie z tego sprawe, ale gdyby nie bunt slowno/werbalny jak to dobrze okresliles to wszyscy by siedzieli cicho i przyzwalali wladzy na wszystko - w mysl zasady: dac palec to wezmie cala reke.
Dzieki buntowi slowno/werbalnemu musza sie zadowolic palcem :p
Wez tez pod uwage ze 20 lat temu buntowac sie mozna bylo w ten sam sposob, tylko ze dzisiejszy system akceptuje taki bunt i wlasciwie taki bunt malo co szkodzi, a tamten system nie akceptowal, no i upadl.
Najlepszy bunt to bunt radykalny, a nie poprzez tworzenie opozycji w rzadzie ;P
Poza tym tak jak juz ktos pisal, demokracja jest u nas jeszcze poczatkujaca, i ciagle sie ksztaltuje, dlatego to my musimy ja ksztaltowac na korzysc ludzi a nie wladcow :p
Kart_kRk
Kontakt:

wyjasnione
Banda:
Lisek-Tm
Kontakt:

Kart_kRk hahahahaha, wiedzialem ze ta cala nienawisc w moja strone to przez to ze sie wkurwilem ze kiedys pokazalem jakiemus gnojkowi dual a on za jakis czas przerobil go lizac dupe jakiemus Szwedowi ;p
Stary, na trasce jak wtedy bylem i witalem sie to nawet nie wiedzialem ze ten gosc to Szwed, myslisz ze nie mam co innego robic niz pamietac twarze poslkich pseudo prosow? :P
Nie mowilem nic bo wolalem sie z tym watkiem podzielic na forum i poznac opinie innych na ten temat.
A Ty chlopcze dalej sie nie odniosles w ani jednym poscie do tego co pisze, jesli chcesz sie smiac z tego co pisze to prosze odnies sie do tego, a nie wyrazaj Twoja osobista opinie na moj temat ktora szczerze mam w dupie - nic mnie nie obchodzi opinia gimnazjalisty ;p
Michał_Point
Kontakt:

Post autor: Michał_Point »

Lisek-Tm No i wyszło szydło z wora :P spokoju nie dawało mu Twoje zachowanie :P no cóż... bywa i tak ;]
Co do samej dyskusji - gdyby nie właśnie tacy prowokatorzy jak Kart_kRk wszystko byłoby ok! (Lisek-Tm teraz to już chyba się oboje naraziliśmy :P)
Mimo to nawet jeśli dyskusja odbiegła od tematu przewodniego, to toczy się na wysokim poziomie (w moim mniemaniu).
pokój :P
www.pinkbike.com/photo/2479386/

www.pinkbike.com/photo/3595701/
Kart_kRk
Kontakt:

No wszystko sobie z Liskiem wyjasnilismy :]
Banda:
Lisek-Tm
Kontakt:

Kart_kRk Czlowieku, nie mow kurwa ze nic w zyciu nie wykopalem bo za czasow jak jeszcze czynnie jezdzilem to wykopalismy nie jedno wliczajac to czesc dualu, jak byly slynne ustawki na kopanie dualu to jako jedni z niewielu osob bylismy z lopatami a nie rowerami, co jeszcze? ns-y na lopacie, chyba tydzien z Michalem siedzielismy dzien w dzien i przedluzalismy trase ns (inna sprawa ze teraz Slawek uzyl tych desek do czegosc innego), na lopacie nie raz z lopata robilem, gap 3x9 miedzy lopata a dualem, Stary, naprawde w zyciu troche sie nakopalem, a to ze teraz nic nie kopie to dlatego ze prawie nic nie jezdze ;p
To ze nie pokazalem sie na dualu pozniej wynika z kompletnego braku czasu, w okresie wakacji ledwo znajdywalem czas zeby raz na tydzien/dwa pojechac na rower to proste ze wybieralem traske na ktorej troche wiecej pojezdze.
Hahahaahah, a to ze jestem falszywy to kto mowi? Twoja ekipa, i tak naprawde nikt wiecej, a nikogo z Twojej ekipy nie znam osobiscie, a i Ty nie znasz moich znajomych wiec nie mam pojecia na jakiej podstawie tak twierdzisz.
Stary, i tutaj zauwaz jak Ty sie bulwersujesz i zaczynasz wyzywac, ja Ci gdzies pisze takie rzeczy jak Ty piszesz? nie, i nawet wczoraj przeprosilem Cie na gg ze cos tam napisalem na Ciebie pare postow temu. Troche kultury o wielki metalu ;p
Sory za offtopa ale pisalem zeby takie sprawy zalatwial na gg ;p
Kart_kRk
Kontakt:

A co do Obamy przeciez dostal slusznie Nobla, prowadzi przeciez tylko 2 wojny :P
Banda:
ODPOWIEDZ