Strzelająca sprężyna w damperze

Maver
Kontakt:

Strzelająca sprężyna w damperze

Post autor: Maver »

Witam, czy ktos spotkal sie z takim przypadkiem, ze w damperze strzelala mu sprezyna? Otoz zmienilem sprezyne na mieksza fox'a i od tej pory przy lekkim bujaniu wystepuje metaliczne stukanie. Co ciekawsze wystepuje tylko przy wolnej jezdzie, zas na trasie jest wszystko w porzadku. Mysle, ze nie mam sie czym martwic, ale dla pewnosci wole sie upewnic.
XkrisX
Kontakt:

Post autor: XkrisX »

sprawdz moze sprezyna jest za duza i haczy o zbiornik ... widze ze masz vp free to jedyne gdzie moze sprezyna ocierac . Swoją drogą srawdz czy masz dobrze skreconą...
pozdro
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

myślę że temat powinien leżeć w sprzęcie ... przesuwam.

sorry za OT
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Pharaun.ojP!!
Kontakt:

Post autor: Pharaun.ojP!! »

wiesz co też czasami tak mam w zumbi ale o poł obrotu w 1 lub 2 strone springa przekręce i problem zinika ale nie mam pojęcia jak to się dzieje ale napewno jest tospręzyna pozdro
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Daj troszkę wd40 albo jakiegoś smarowidła na końce sprężyny, tam gdzie ma już kontakt z tymi pierścieniami, na gwint na tłoku też, kiedyś miałem podobnie i pomogło.
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Mi tez strzelala. Odwrocilem ja, wyczyscilem powierzchnie przylegajace i lekko posmarowalem. Przestala
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

ja ma takie coś że dziwnie zaczyna trzeszczeć... przekręcam o pół obrotu i ustaje ;) pomaga posmarowanie miesjca styku z pierścieniami, ale nie dużo bo syf sie poprzykleja
ODPOWIEDZ