Witam, czy ktos spotkal sie z takim przypadkiem, ze w damperze strzelala mu sprezyna? Otoz zmienilem sprezyne na mieksza fox'a i od tej pory przy lekkim bujaniu wystepuje metaliczne stukanie. Co ciekawsze wystepuje tylko przy wolnej jezdzie, zas na trasie jest wszystko w porzadku. Mysle, ze nie mam sie czym martwic, ale dla pewnosci wole sie upewnic.
sprawdz moze sprezyna jest za duza i haczy o zbiornik ... widze ze masz vp free to jedyne gdzie moze sprezyna ocierac . Swoją drogą srawdz czy masz dobrze skreconą...
pozdro
wiesz co też czasami tak mam w zumbi ale o poł obrotu w 1 lub 2 strone springa przekręce i problem zinika ale nie mam pojęcia jak to się dzieje ale napewno jest tospręzyna pozdro
Daj troszkę wd40 albo jakiegoś smarowidła na końce sprężyny, tam gdzie ma już kontakt z tymi pierścieniami, na gwint na tłoku też, kiedyś miałem podobnie i pomogło.
ja ma takie coś że dziwnie zaczyna trzeszczeć... przekręcam o pół obrotu i ustaje pomaga posmarowanie miesjca styku z pierścieniami, ale nie dużo bo syf sie poprzykleja