Witam,
Czy duza jest roznica pomiedzy RF Prodigy DH a Truvativ Hussefelt ISIS? Czytalem na MTBR niespecjalne opinie o tym RF w sumie o Hussfelcie duzo lepiej nie bylo. Natomiast RF Evolve byl ogolnie zachwalany. :roll:
RF Prodigy DH vs. Truvativ Hussefelt ISIS vs. RF Evolve DH
Hussefelta na pewno już nigdy do rowerka nie założę. 2 razy wylazł z ramienia insert razem z pedałem. Raz go wyrwało z pedałem, jak zahaczyłem o ziemię pedałem przy lądowaniu, a raz jak wykręcałem pedało z korby, więc korba trochę niebezpieczna, albo miałem ciulowe sztuki, nie wspominając o tym że lewe ramię się skrzywiło po jednej lekkiej glebie. Szukaj holzfellera, bo już nie ma takiego mocowania pedałów i ogólnie mocniejsza korba.
ja jestem zadowolony z hussefeltów. Korby mają ze 3 lata i zero jakichkolwiek wad. Przestraszony opiniami o insertach bałem się ostatnio wymieniać pedałów (wkręcone na szybko bez smaru i nie ruszane od nowości) ale nie potrzebnie, dałem co prawda gt-85 profilaktycznie, ale wyszło bez problemu.
A waląc o ziemie czy krawężniki wyrwałem już w tych korbach parę pinów
Mając więcej kasy oczywiście wolałbym teraz hozfellera OCT czy inną podobną korbę
A waląc o ziemie czy krawężniki wyrwałem już w tych korbach parę pinów

Mając więcej kasy oczywiście wolałbym teraz hozfellera OCT czy inną podobną korbę