RF Prodigy DH vs. Truvativ Hussefelt ISIS vs. RF Evolve DH

born2ride
Kontakt:

RF Prodigy DH vs. Truvativ Hussefelt ISIS vs. RF Evolve DH

Post autor: born2ride »

Witam,
Czy duza jest roznica pomiedzy RF Prodigy DH a Truvativ Hussefelt ISIS? Czytalem na MTBR niespecjalne opinie o tym RF w sumie o Hussfelcie duzo lepiej nie bylo. Natomiast RF Evolve byl ogolnie zachwalany. :roll:
dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

Hussefelta na pewno już nigdy do rowerka nie założę. 2 razy wylazł z ramienia insert razem z pedałem. Raz go wyrwało z pedałem, jak zahaczyłem o ziemię pedałem przy lądowaniu, a raz jak wykręcałem pedało z korby, więc korba trochę niebezpieczna, albo miałem ciulowe sztuki, nie wspominając o tym że lewe ramię się skrzywiło po jednej lekkiej glebie. Szukaj holzfellera, bo już nie ma takiego mocowania pedałów i ogólnie mocniejsza korba.
born2ride
Kontakt:

Post autor: born2ride »

dedekFR1 Holzfeller to bodajze najwyzszy model Truvativa o przeznaczeniu DH/FR, czyz nie?
A moze ktos cos o RF napisac, ktore ewentualnie modele sa warte uwagi?
[url=http://www.http://extremecarving.pl/index.php/rower/][b]ExtremeCarving.pl[/b][/url]
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

ja jestem zadowolony z hussefeltów. Korby mają ze 3 lata i zero jakichkolwiek wad. Przestraszony opiniami o insertach bałem się ostatnio wymieniać pedałów (wkręcone na szybko bez smaru i nie ruszane od nowości) ale nie potrzebnie, dałem co prawda gt-85 profilaktycznie, ale wyszło bez problemu.
A waląc o ziemie czy krawężniki wyrwałem już w tych korbach parę pinów :)

Mając więcej kasy oczywiście wolałbym teraz hozfellera OCT czy inną podobną korbę
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

ja również jestem zadowolony z Hussefeltów, nie miałem niegdy żadnych problemów z insertami itp, mam 4 te korby w mieście i z żadną nie ma problemu, generalnie polecam. Jak kotś nie potrafi wkręcać to takie historie bywają...
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

dedekFR1 pisze:pedało
? :lol:

Ja miałem 2 korby truvativa z tym "pechowym" insertem w żadnej nie miałem z tym problemu. W tej cenie chyba nie znajdziesz lepszej.
ODPOWIEDZ