Problem z konfigurowaniem neostrady

Mervis
Kontakt:

Problem z konfigurowaniem neostrady

Post autor: Mervis »

Witam, mam taki problem bo robiłem kumplpowi, livebox, bo kupił sobie, nieodostał tego usb wi fi, ale sobie kupił takie samo jak od neo, wi fi adapter. a problem to to że wszystko tzreba ustawiać ręcznie, gdy podepnę muszę włączyć zakładkę napraw, poznijej w opcje karty sieciowej, i jakąś opcje zaznaczać, odblokowaćzapore win, i wpisywać klucz wlan czy jakiś tam, nie pamiętam juz, i casem sie to nieudaje, i chciałbym byście mi powiedzieli, jak zrobić, by automatycznie sie wszystko robiło, bo u mnie jak mam live box, i podlączony adapter, to wszystko smiga ąłdnie.
jeśli możecie to napiszcie krrok po krou napiszcie jak to zrobić, zeby pc za pomocą odbiuornika w fi, neostrady, odbierał sygnałt ak jak u mnie jest, bo robie to u kumpla, sam sięz tym męczyłem bo niebyło instrukcji, może coś zle robie sciągłem sterownik, do wi fi, no i musze sie jakieś 30 min bawić w ustawianie prosze o pomoc, dzwoniłem do tych z neo, ale najpierw mówili ze jest zepsuty wi fi, a poznbiej sobie przypomniałem że musiałem sterowniki wgrać.
więc prosze o pomoc, kto z tym robiła by mi opisał krok po korku, bo moje sopsoby juz niedziałają thx
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

Mervis pisze:sam sięz tym męczyłem bo niebyło instrukcji
http://www.tp.pl/b/binaries/PL/358025/p ... 617728.pdf

już masz instrukcje :twisted:
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

mam pytanie, wiele ludzi narzeka, w tym ja, że gdy podepnie się przez wi fi to chodzi o wiele wolniej. Też tak macie? To kwestia ustawień czy jak?
Blady214
Kontakt:

Post autor: Blady214 »

Mi wszystko ładnie śmiga, tylko pamiętajcie, że jak inny adpater wi-fi podpinacie to livebox ma włączone filtrowanie MAC domyślnie i musicie je wyłączyć, albo dodać swój MAC do zaufanych.
ODPOWIEDZ