Zapowietrzanie tylnego hamulca - dlaczego?
Zapowietrzanie tylnego hamulca - dlaczego?
witam, mam problem już z drugim hamulcem z tyłu, kiedyś mając juicy 5 z tyłu zapowietrzał się podczas jazdy, czasami az tak bardzo ze nie dzialal prawie w ogole, teraz mam code i znow mam ten sam problem,
jaka moze byc przyczyna czegos takiego? czy moga to byc zle poprowadzone przewody czy co innego ?
jaka moze byc przyczyna czegos takiego? czy moga to byc zle poprowadzone przewody czy co innego ?
-
- Kontakt:
źle prowadzone przewody bym wykluczył, ja przez dłuższy czas jeździłem z "pętelką" na środku ramy 
A widać jakiekolwiek ślady płynu? Czy to przy oliwce czy tłoczku?
MAGIK_KRK_PL jeśli masz gwarę to wysyłaj do Harfy i niech się oni przejmują co boli ten hamulec.
Mi jak hampel się zapowietrzał po roku jazdy to szag trafił jedną uszczelkę w tłoczku
Tyle że to shimano - wymienili mi na nowszy model za pierwszym razem.
BTW: cały czas mam w pamięci dywagacje pewnej osoby jakie to hamulce na płyn systetyczny są bezawaryjne, a na minerace się sypią...
hehe

A widać jakiekolwiek ślady płynu? Czy to przy oliwce czy tłoczku?
MAGIK_KRK_PL jeśli masz gwarę to wysyłaj do Harfy i niech się oni przejmują co boli ten hamulec.
Mi jak hampel się zapowietrzał po roku jazdy to szag trafił jedną uszczelkę w tłoczku
Tyle że to shimano - wymienili mi na nowszy model za pierwszym razem.
BTW: cały czas mam w pamięci dywagacje pewnej osoby jakie to hamulce na płyn systetyczny są bezawaryjne, a na minerace się sypią...