Maślakologia :)))

Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

joncek Jak czytam takie glupoty jak Ty piszesz to sie az we mnie gotuje, inne istoty nie maja wolnej woli? owszem, w wiekszosci nie maja, ale nie dlatego ze nie dal im jej bog, tylko dlatego ze czlowiek im ja zabral, a to naprawde spora roznica.
lizzard king Bardzo trafne pytanie, ja bym dodal do tego jeszcze: dlaczego ludzie skladaja ofiary dla boga, buduja mu wielkie zlote swiatynie, wychwalaja go itp itd skoro bog z definicji nie jest pyszny?
Schodek Dla zysku, kiedys Ci ultra katoliccy nazisci mordowali innych ludzi dla zwiekszenia wplywow (wlacznie z hitlerem), a teraz kosciol narzuca swoje stanowiska odnosnie polityki, moralnosci, itp, itd rowniez dla zwiekszenia wplywow ktore sa u nas w katolandzie nadwyraz duze. Zauwaz tez ze takie rodziny bardzo katolickie maja wiele wiele dzieci pomimo iz nie ma na nie warunkow (kumpel mieszka z rodzina na 34m2 w 9 osob), dlaczego? Dlatego ze takie rozmnazanie sie promuje kosciol, bo w bibli stoi "rozmnazajcie sie i zapelnijcie cala ziemie", kiedy biblia byla pisana to faktycznie bylo adekwatne, ale teraz ziemia jest juz przepelniona, juz nie moze zyc swoim zyciem. Czlowiek ktory na ziemi jest gosciem zrobil sie jej panem.
Pozdrawiam
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Lisek-Tm
zapomniales o cytacie ''czyncie sobie ziemie poddaną''
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
joncek
Kontakt:

Post autor: joncek »

Lisek-Tm, trochę pomieszałem, sprostowanie - nie posiadają nie tyle wolnej woli, co rozumu, który pozwala podejmować trafniejsze decyzje.
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Dlaczego dlaczego gdy podniosę rękę to nie utrzymam jej w bezruchu tylko lekko się rusza :D??
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

mysticar oj, z tego co mi wiadomo to religia Chrzescijanska nie jest religia barbarzynska, a co do czynienia ziemi sobie poddanej to na pewno nie chodzi w tym o wyniszczanie ziemi, wyczerpywanie jej zasobow do wlasnych potrzeb. Poza tym jak cos co nie jest nasze moze byc nasze? ziemia nalezy do wszystkich stworzen, a najmniej nalezy sie ludziom poniewaz jako jedyni ja niszczymy.
joncek sadzisz ze gatunek ktory nie podejmowalby trafnych decyzji przetrwal by tyle tysiecy/milionow/miliardow lat? zwierzeta sa pozbawione wolnej woli przez czlowieka, tym samym nie moga podejmowac zadnych decyzji.

Lomek sila wiatru ;p
joncek
Kontakt:

Post autor: joncek »

Lisek-Tm, jaki gatunek? Poza tym to zależy - te decyzje mogłyby być mniej lub bardziej trafne.
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

Papier toaletowy o zapachu cytrynowym
WTF :shock:
Dlaczego i po co, czy ktoś wącha przed użyciem :idea:
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Hellraiser Mały chwyt marketingowy :wink:
Grondag
Kontakt:

Post autor: Grondag »

czy włosy mają pamięć ustawienia? trochę śmieszne ale zauważyłem że nawet po umyciu i wytarciu ręcznikiem są tak samo ustawione jak wcześniej (przed poczesaniem)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Każdy włos ma wbudowane 2kb pamięci podręcznej :P A tak na prawdę, to pewnie jest to spowodowane tym, że cebulki w głowie są rozmieszczone pod różnym kątem, a nie wszystkie prosto w górę.
tylcio
Kontakt:

Post autor: tylcio »

Mnie chłopaki zastanawia jedna rzecz.
Ludzie istnieli setki tysięcy lat p.n.e. Dlaczego dopiero w naszym i poprzednim pokoleniu zaczęły się odkrycia, które naprawdę dużo znaczą i są bardzo skomplikowane? Przykładem jest telewizor, komputer, samochód, samolot. Ludzie mieli tyle tysięcy lat, a stworzyli to w ciągu ostatnich +/- 100.
Dawajcie swoje pomysły.
Sokół
Kontakt:

Post autor: Sokół »

To dzięki technologii kosmitów trzymanych w Arei 51
nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

tylcio żeby amerykanie nie musieli tak często swoimi grubymi, tłustymi dupskami ruszać i żeby im bylo w życiu łatwiej. :D
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

tylcio ludzie dużo wcześniej posiadali wielką wiedzę tylko nie było globalnej komunikacji i nikt tego nie wiedział...zobacz jak rozwinięta była medycyna wschodu ;) zobacz na jakim poziomie Rzymianie mieli rozwinięte miasta i drogi ??

Czemu dopiero od 2009 lat każą ludziom czcić jedynego Boga i stwórcę czegoś co już było miliony lat temu ??
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Nie od 2009 lat, wiara w Boga była już wcześniej :)
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

Schodek Ty masz jakąś manie prześladowania Katolików za ich wiarę.
Schodek
Kontakt:

Hellraisernie misiu nie mam, lubię otrzymywać logiczne odpowiedzi na pytania :) krucjaty i wypraw krzyżowych nie robię,pytam tylko...

GgG była wcześniej wiara w BOGÓW ( liczba mnoga ) ale w jedynego Boga liczona jest od 2009 lat...
Sokół
Kontakt:

Post autor: Sokół »

Nie katolików a kościoła i słusznie, ta organizacja nie powinna istnieć.
Dlaczego latem, gdy cały czas się ruszam tyję, a jesienią i zimą, gdy zamulam całymi dniami przed kompem chudnę?
Schodek
Kontakt:

Sokół latem gdy się ruszasz to przez wysiłek fizyczny rozwijasz masę mięśniową, zimą gdy zamulasz mięsnie spadają...
ODPOWIEDZ