21/22.11.2012 końcem świata?
hajsik ten Patrick to chyba niewiele sie fizyki uczył. Bedzie kiedyś wybuch na słońcu, prawda, ale żeby to promieniowanie słoneczne trafiło na powierzchnię ziemi musiałoby wystrzelić ze słońca prostopadle, co do 1 kąta, żeby centralnie trafić w ziemie, a prawdopodobieństwo na to jest prawie zerowe. Przecież do słońca mamy 150 mln km!...
ja rownież uważam że tu chodzi TYLKO i WYŁĄCZNIE o kase.
ja rownież uważam że tu chodzi TYLKO i WYŁĄCZNIE o kase.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A co do tego co powiedział Patrick to mnie się coś nie zgadza.
Jeśli Ziemia porusza się zgodnie z prawem kinematyki(a tak jest, bo minimalnie na jeden obrót przybliża się do słońca) to jakim prawem prawa magnetyki mogą zatrzymać Ziemię i i odepchnąć w drugą stronę z taką samą prękością (a musi być taka sama, bo albo zamarzniemy albo spalimy)? I co do tego ma jądro?? według mnie obliczenia mogą się zgadzać, plama może wystąpić i działanie elektromagnetyczne może dotrzeć do ziemi bez mniejszego problemu, po prostu siądzie cała energetyka (elektrownie, urządzenia etc.), a kompasy przekręcą się o 180 stopni
takie moje zdanie, ktoś się zgadza?
Jeśli Ziemia porusza się zgodnie z prawem kinematyki(a tak jest, bo minimalnie na jeden obrót przybliża się do słońca) to jakim prawem prawa magnetyki mogą zatrzymać Ziemię i i odepchnąć w drugą stronę z taką samą prękością (a musi być taka sama, bo albo zamarzniemy albo spalimy)? I co do tego ma jądro?? według mnie obliczenia mogą się zgadzać, plama może wystąpić i działanie elektromagnetyczne może dotrzeć do ziemi bez mniejszego problemu, po prostu siądzie cała energetyka (elektrownie, urządzenia etc.), a kompasy przekręcą się o 180 stopni

B1 team i 5th element
Koniec Świata, ale czy to naprawdę chodzi o kule ziemską ? Moze to chodzić o to że wymrze cała ludzkość .Wszyscy wiemy że koniec świata nadejdzie tylko nie wiemy kiedy i jak on będzie wyglądać . Dużo razy słyszałem o końcu świata który ma nastąpić jeżeli ludzkość się nie zmieni . Taka teoria by bardziej odpowiadała. Ludzkość będzie nadal taka jaka jest to my wszyscy sami zniszczymy życie a nawet o tym nie będziemy wiedzieli .
na demotywatorach taki gośc napisał: ''Najpóźniej koniec będzie za 60 miliardów lat, gdy Słońce pochłonie ziemię. Najwcześniej w przeciągu kilku tysięcy lat - sami się zniszczymy''.
na demotywatorach taki gośc napisał: ''Najpóźniej koniec będzie za 60 miliardów lat, gdy Słońce pochłonie ziemię. Najwcześniej w przeciągu kilku tysięcy lat - sami się zniszczymy''.
ravfr daj mi telefon do swojej córki to ci pomogę
hahah Nie no żart
Spaced Do lodówki nie ale ogólnie jakaś miejscówkę znajdziemy( mam na myśli wbić do ciebie)
Mnie to jakoś nie obchodzi jak ktoś ładnie napisał "Carpie Diem "
W Sumie nasze życie powinno się na tym opierać a ze jestem niewierzący to mam to w nosie jakieś przepowiedzenia /xd

Mnie to jakoś nie obchodzi jak ktoś ładnie napisał "Carpie Diem "
W Sumie nasze życie powinno się na tym opierać a ze jestem niewierzący to mam to w nosie jakieś przepowiedzenia /xd
Karpiel i Duncon to moje zycie
Aqqs ja się zgadzam
Ponieważ ta teoria jest bardzo możliwa.
Nie wiem gdzie aczkolwiek czytałem że na słońcu juz od dłuższego czasu nie było jakiśch ciekawszych wybuchów i jak się cośtam skomuluje to fala ta jak dotrze po około 8 minutach do ziemi całą elektryczność zniszczy, chyba że ktoś wybuduje system ostrzegawczy o czymś takim i w odpowiednim momencie wyłączą sie wszystkie eletrownie na świecie
.
Chyba na Nautilusie to czytałem ;]

Nie wiem gdzie aczkolwiek czytałem że na słońcu juz od dłuższego czasu nie było jakiśch ciekawszych wybuchów i jak się cośtam skomuluje to fala ta jak dotrze po około 8 minutach do ziemi całą elektryczność zniszczy, chyba że ktoś wybuduje system ostrzegawczy o czymś takim i w odpowiednim momencie wyłączą sie wszystkie eletrownie na świecie

Chyba na Nautilusie to czytałem ;]