Porównanie amortyzatorów i ram
Porównanie amortyzatorów i ram
Witam. Zastanawiam się nad różnymi setami na nowy sezon:
-DC Cocker i 888 rc3 2009 ok. 3700
-DC Cocker i Monster 2003 ok. 1600,monstera mam:)
-DC Cocker i 66 rc3 2008 ok.3200
-Ns Surge i 66 rc3 ok. 2200
Co byście polecili? Przeznaczenie to fr/dh z przewagą fr.Prosiłbym też o opinie na temat boxxera race 2009,w jego przypadku dozbierałbym do jakiegoś fulla
-DC Cocker i 888 rc3 2009 ok. 3700
-DC Cocker i Monster 2003 ok. 1600,monstera mam:)
-DC Cocker i 66 rc3 2008 ok.3200
-Ns Surge i 66 rc3 ok. 2200
Co byście polecili? Przeznaczenie to fr/dh z przewagą fr.Prosiłbym też o opinie na temat boxxera race 2009,w jego przypadku dozbierałbym do jakiegoś fulla
-
- Kontakt:
Teraz co napiszę pewnie 90 % mnie skrytykuje...
Ja bym wybrał set DC Cocker + Monster ... wysmienity secik do urban FR. Pewnie duża ilość z Was napiszę , że ciężki , , że trza iść z duchem czasu itp.
Jeśli nie boisz się wagi , chcesz coś mega wytrzymałego to jest to bardzo dobry secik z nutką OldSql'u
Jako iż jestem fanem ciężkich maszyn to wybrałbym właśnie to.
Guziken a do czego potrzebujesz roweru ? Sprecyzuj swoje wymagania.
Ja bym wybrał set DC Cocker + Monster ... wysmienity secik do urban FR. Pewnie duża ilość z Was napiszę , że ciężki , , że trza iść z duchem czasu itp.
Jeśli nie boisz się wagi , chcesz coś mega wytrzymałego to jest to bardzo dobry secik z nutką OldSql'u

Guziken a do czego potrzebujesz roweru ? Sprecyzuj swoje wymagania.
wojtasu a tam gadasz. Coil napewno nie chodzi typowo liniowo. tak samo solo air, Nie wiem dlaczego jest takie przekonanie? W obu tych amorkach( 66 i totem) masz bottom outa dlatego sa to amortyzatory do FR, a totem sie tez utwardza na koncu dzieki temu
Pozatym tracisz na wadze troszke

Karpiel i Duncon to moje zycie
-
- Kontakt:
Coocker + 66 rc3 bedzie najbardziej zwinna maszyna i chyba najbardziej uniwersalna no a po za tym 66 daje rade te 09 nie sa juz takie jak 08 wiec powinno byc ok
ewentualnie surge + 66. Co do boxa to zdecydowanie nie fr amor bardziej wrazliwy na boczne strzaly na boosterze ale do dh daje rade i mozna fajny set zlozyc z boxem 
btw Guziken zapraszam w nastepna sobote do lasu Wink

btw Guziken zapraszam w nastepna sobote do lasu Wink
-
- Kontakt:
ja bym brał ns surge+ 66 rc3.
bardzo mi się podoba taki secik + dobra praca 66 + dobre kąty surge do fr, zwinny i wytrzymały - daje Ci fajną opcję rowerka do FR
nawet na forum jest jakiś użytkownik podobnego set'u, tj. surge + 66rc i wygląda na to, że bardzo dobrze mu się jeździ.
niektórzy piszą, że odstraszają ich "cienkie" rurki w NS'ach. może i wyglądają na mało wytrzymałe, ale uwierz mi na prawdę dają radę. do tego wykonanie ramy w stali cro-mo
tyle ode mnie, pozdrower
bardzo mi się podoba taki secik + dobra praca 66 + dobre kąty surge do fr, zwinny i wytrzymały - daje Ci fajną opcję rowerka do FR
nawet na forum jest jakiś użytkownik podobnego set'u, tj. surge + 66rc i wygląda na to, że bardzo dobrze mu się jeździ.
niektórzy piszą, że odstraszają ich "cienkie" rurki w NS'ach. może i wyglądają na mało wytrzymałe, ale uwierz mi na prawdę dają radę. do tego wykonanie ramy w stali cro-mo

tyle ode mnie, pozdrower
gg: 5838449
Dążyłem do tego setu i tylko zostało mi poskładanie go do kupy ;p Też z ukierunkowaniem na FR. Surge'a z każdym dniem doceniam coraz bardziej bo to naprawdę przemyślana ramka. Jedyne co musisz wiedzieć to to, że jest długi.Guziken pisze:Surge i 66
oliano_italiano Chyba nawet trzech

Miałem Cockera z Totemem Coil także może coś wniose do tematu.
Totem Coil nie jest amorem o całkowicie liniowej pracy, jest progresywny ale na tyle że dzięki regulacji wykorzystasz 95% jego skoku i w FR i w DH.
Powiedzcie że jestem stronniczy ale zdecydowanie uważam że Totem jest sporo lepszy od 66 i to z wielu powodów min:
1.Praca - której charakterystyke opisałem wyżej.
2.Bardzo duża możliwość regulacji - od dwóch rodzajów kompresji, tłumienia powrotu do napreżenia wstępnego podkładkami.
3.Sztywność i wytrzymałość wg zdecydowanie na korzyść Totema - pokażcie mi jakieś uszkodzone wersje Coil
4.Do tego jest duuużo bardziej uniwersalny szczególnie w FR - dzieki floodgate regulujesz jego skok 2-10cm - przydawało sie szczególnie do dojazdu na miejscówki dojeżdżasz jak na sztywnym rowerze XC!! ja robiłem wycieczki po 30-40 km
Rozpisałem sie troszke ale no ująłem to co uważam za najistotniejsze
Totem Coil nie jest amorem o całkowicie liniowej pracy, jest progresywny ale na tyle że dzięki regulacji wykorzystasz 95% jego skoku i w FR i w DH.
Powiedzcie że jestem stronniczy ale zdecydowanie uważam że Totem jest sporo lepszy od 66 i to z wielu powodów min:
1.Praca - której charakterystyke opisałem wyżej.
2.Bardzo duża możliwość regulacji - od dwóch rodzajów kompresji, tłumienia powrotu do napreżenia wstępnego podkładkami.
3.Sztywność i wytrzymałość wg zdecydowanie na korzyść Totema - pokażcie mi jakieś uszkodzone wersje Coil

4.Do tego jest duuużo bardziej uniwersalny szczególnie w FR - dzieki floodgate regulujesz jego skok 2-10cm - przydawało sie szczególnie do dojazdu na miejscówki dojeżdżasz jak na sztywnym rowerze XC!! ja robiłem wycieczki po 30-40 km

Rozpisałem sie troszke ale no ująłem to co uważam za najistotniejsze

Sell: Rower - Intense M9
-
- Kontakt:
już w jedym temacie była porównywana praca totema i 66.
wszyło na plus dla 66. bardziej wytrzymałe od totema.
zależnie od modelu 66, różna praca. tłumiki rc2 i rc2x to liniowość. tłumiki hscv i rc3 to progresja. nie wspominam o ssv i ssvf, bo kiepskie są akurat.
przeznaczeniem totema zawsze było dh.
jestem za 66 i surgem. może ktoś mówić inaczej, ja mam takie zdanie.
pozdrower
wszyło na plus dla 66. bardziej wytrzymałe od totema.
zależnie od modelu 66, różna praca. tłumiki rc2 i rc2x to liniowość. tłumiki hscv i rc3 to progresja. nie wspominam o ssv i ssvf, bo kiepskie są akurat.
przeznaczeniem totema zawsze było dh.
niestety muszę Cię rozczarować, ale 66 też mają ogromną mnogość regulacji.AlanCK pisze:2.Bardzo duża możliwość regulacji - od dwóch rodzajów kompresji, tłumienia powrotu do napreżenia wstępnego podkładkami.
jestem za 66 i surgem. może ktoś mówić inaczej, ja mam takie zdanie.
pozdrower

gg: 5838449