Maślakologia :)))

Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

...prosty test !!

umyj dokładnie oponę i dotknij nią ( sucha musi być ) dobrej ściany a zobaczysz co się stanie :twisted:

...na a efektem to jedynie ingerencja sił najwyższych !! taka to już moc natury !! gdy opona brudna to i ściana taka będzie...na syf rady nie ma, chyba że pomalujesz dobra farbą ścianę a oponę umyjesz dokładnie...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

coś mi się wydaje, że nie o to mi chodzi :| :D :D
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
Schodek
Kontakt:

mysticar podałem Ci rozwiązanie problemu a Ty szukasz dalej mistycznych akcji..albo komuś ufasz w jego wiedzy albo sprawdzasz w praktyce...
mysticar
Kontakt:

chyba nie rozumiem twojego rozwiązania ;)
ale mam już swoje :)
gdyby opona była szczelnie pokryta brudem to po jej oparciu o ścianę brud byłby tylko na ścianie, a na oponie nie byłoby śladu farby.

miałem nie zadawać takich pytań ale zadam
dlaczego atom wodoru ma akurat jeden elektron?
Schodek
Kontakt:

mysticar gdyby na ścianie była dobra farba to nie było by jej śladu na oponie, bo dobra farba nie brudzi :mrgreen:

...aby inne pierwiastki mogły mieć po dwa lub więcej...natura doskonale sama reguluje swoje istnienie...

...jeśli człowiek powstał na wzór i podobieństwo Boga , to on sam musiał być mało doskonały jeśli stworzył tak ułomną istotę jaką jest człowiek -( kopia Boga )

...możemy tak gawędzić do rana :) na większość Twoich pytań znajdą się odpowiedzi.....a na moje ??
mysticar
Kontakt:

co to jest natura i w jaki sposób myśli regulując swoje istnienie?
Schodek
Kontakt:

...natura to miliony lat ewolucji bez ingerencji ułomnej kopi czegoś co na wstępie ma wady !!

...rzeka płynie tysiące lat i zmienia swoje koryto zależnie od potrzeb... w okolicy jest dostatek wody dla wszystkich istot...przychodzi kopia i reguluje rzekę, w okolicy zaczyna brakować wody i klimat się zmienia...

...od tysięcy lat rośnie sobie puszcza i żyją w niej wszelakie stworzenia w symbiozie, przychodzi kopia i wszystko się zmienia, puszcza zanika,stworzenia giną...

...czemu człowiek jako 'najmądrzejsza' istota musi sobie wszystko po swojemu robić, czemu nie uczy się od natury istniejącej od milionów lat w formie doskonałej i niezmąconej pomysłami kopii która istnieje raptem chwilę w dziejach całości...
mysticar
Kontakt:

rzeka zmienia koryto zależnie od sił grawitacji. tworzy meandry. pewnego dnia meander odcina się od macierzystej rzeki i tworzy się starorzecze. które po jakimś czasie zarasta i wysycha. rybki giną <=> natura nie dostosowała się do potrzeb rybek. natura nie jest doskonała

co to jest ewolucja? co podpowiada moim komórkom że nie jest już mi tak potrzebne owłosienie jak moim przodkom??
Schodek
Kontakt:

...grawitacja nie zmienia koryta rzeki, koryto się zmienia po roztopach wiosennych i po ulewnych deszczach, jeśli pozwolisz rzece płynąć naturalnie to wybierze ona najdoskonalszą formę w terenie, taką która będzie wynikać z właściwości terenu i lokalnych warunków....starorzecza powstają wtedy gdy okresowe susze zmniejszają ilość wody w głównym korycie, następuje wtedy odcięcie zakola na jakiś czas...a jeśli zginą tam ryby to taka kolej rzeczy, pewne gatunki wytworzą formy przetrwania i zakopane w mule wegetować będą oczekując sprzyjających dni aby ruszyć do życia, gdy w rzece popłynie znowu więcej wody i zakole się z nią złączy wszystko wróci do swojego cyklu...gorzej jak w między czasie wpadnie 'kopia' i zacznie działać po swojemu...okaże się że postawi domy na terenach zalewowych lub powstanie tama która zmieni środowisko w regionie...natura doskonale się dostosowała, na miejsce jednych gatunków przybywają następne..nic nie jest trwałe, wszystko przemija...średniowiecze się już skończyło jakiś czas temu..

czy Jesiotry wyginęły w Wiśle naturalnie w latach 70-tych po tym jak żyły w niej tysiące lat, czy 'kopia' zanieczyściła środowisko co doprowadziło do wymarcia jednej z najbardziej pierwotnych ryb słodkowodnych ??

ewolucja to naturalny proces zbierania doświadczeń...

gdybyś biegał boso w zimnym rejonie to po kilku pokoleniach Twoje dzieci były by pokryte mocnym owłosieniem, ale się obecnie ciepło ubierasz w śpioszki od małego więc nie wymagaj abyś miał sierść na plecach :mrgreen:
Grondag
Kontakt:

Post autor: Grondag »

Człowiek jest stworzony na obraz Boga poza grzechem
grzech-całe zło i wadliwe myślenie jakie w nas jest
pierwszy grzech spowodował diabeł a my mając wolną wolę w koncu przywykliśmy do niego
to już wiesz dlaczego jesteśmy takimi kaykaturami
terefere
Kontakt:

Post autor: terefere »

a kto stworzył diabła ?
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

Grondag Wezcie pod uwage ze cala ta opowiesc religijna zostala xxx dawno lat temu stworzona wlasnie po to zeby prosci (zeby nie powiedziec glupi) ludzie mogli w prosty sposob otrzymac schemat postepowania, takie cos umozliwialo latwiejsze wladanie taka grupa ludzi (panstwem). Moim zdaniem slowa "Bog stworzyl czowieka na swoj obraz i podobienstwo" nie odnosza sie do warunkow fizycznych a raczej umyslowych, poprostu uwazam ze bylo by to za plytkie. Zastanow sie wiec nad tym czy jest sens zamiast prawdziwej relgii przyjmowac cala ta otoczke dodana przez ludzi dawno dawno temu.
Wieczorem napisze wiecej bo teraz spiesze sie na uczelnie.

"Wierzę W Boga, Który Nie Jest Religijny
Wierzę W Boga, Który Nie Jest Polityczny
Słyszę Głos, Który Mówi ‘Otwórz Okno Na Świat
Otwórz Się Na Ludzi, Wyjdź Ze Skorupy’

On Nie Zbiera Na Rogu, By Rzucił Ktoś Co Łaska
To Nie Spektakl Dla Przechodniów - Żeby Ktoś Klaskał
Straszą Mnie Wiecznym Potępieniem
Ale Prawdziwe Piekło
To Źle Przeżyte Życie

Kto Nam Powie Jak
Oszukać Tajemniczą Ostateczność?
Kto Nam Powie Jak
Zgubić Wszelkie Ślady Czasu?
'Największym Dowodem Na Istnienie Boga
Jest To, Że Tego Dowodu Nie Ma

Nieuchwytny Dla Logicznych Sieci
Nieodgadniony, Nienamacalny Dla Naukowych Prawd
To Nie Złoty Cielec Ni Kultu Posąg Inny
Przecież Jedna Twarz To Banał Dla Naiwnych

Wielki Wybuch Jego Tchnieniem
Przez Wszechświat Przemawia W Nas
I Nie Pytaj O Przyczynę
Nie Pytaj O Przestrzeń, Nie Pytaj O Czas
To Jest Właśnie Bóg, Co Ma Tak Wiele Twarzy

Nieśmiertelna Dusza I Ułomne Kochanie,
Przyjaźń Raz Na Zawsze I Niespełniona Miłość.
Cała Nadzieja W Chaosie Zwątpienia
On Kocha Mnie Niezależnie Ode Mnie "

Włochaty - Zwątpienie
Bardzo madre slowa (kumpla zreszta - Kuba Wicher).

http://www.youtube.com/watch?v=LQ4VFLNRY6c
mysticar
Kontakt:

terefere diabły stworzył Bóg jako dobre anioły które na wskutek chęci dorównania Bogu zostały wypędzone z nieba.
Sokół
Kontakt:

Post autor: Sokół »

mysticar pisze:dobre anioły które na wskutek chęci dorównania Bogu zostały wypędzone z nieba.
Czyżby bóg obawiał się konkurencji?
Schodek
Kontakt:

...Bóg stworzył Diabła ?? a kto stworzył Boga ??

...człowiek stworzył Boga !!

..a kto widział Booga z bliska i z nim rozmawiał o pogodzie ?? ja lubię długie rozmowy, nawet o pogodzie mogę nawijac gdy jest z kim...

...raz już was wypędzili z nieba to jaką macie gwarancję że znowu Was tam przyjmą i na jak długo ??

..jeśli Bóg może wszystko to czemu pozwala na takie zbrodnie ludzkości ?? że niby to jakaś wskazówka jest ?? ..od niego , w jakim celu, i dla kogo??
przemo92
Kontakt:

Post autor: przemo92 »

Pytanie ode mnie
dręczy mnie takie zjawisko pisząc z niektórymi osobami na GG
np pisze pisze sobie z kimś i na końcu zdania nigdy nie stawia kropki (.) oznaczającej koniec zdania. a w pewnym monecie jest i co to może oznaczać ?
[url]http://www.pinkbike.com/buysell/559834/[/url]
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

przemo92 sam nie postawiłeś kropki...

A propos Boga czy też boga.
Aby dojść do czegokolwiek musicie się wyzbyć uprzedzeń do zdania drugiej strony i jednocześnie należy być otwartym na to odmienne zdanie. Wy próbujecie łączyć w tym momencie metafizykę (tą egzystencjalną wersję metafizyki klasycznej) z teologią. Ludzie tak się nie da. Nie sformułuje się niczego sensownego waląc w siebie argumentami z jednej strony opartymi na dogmatach, a z drugiej strony na empirycznie poznawalnych przedmiotach świata. Taka po prostu tylko moja rada. Chyba, że wolicie się po prostu kłucić... Ustalcie jeden sposób i zacznijcie od nowa tą dyskusję. A nie, żeby prosto powiedzieć, jeden mówi, że bóg jest bo tak napisali w genesisie, a drugi że go nie ma bo go nie widać...
Grondag
Kontakt:

Post autor: Grondag »

eee..po co od początku, bez sensu ja tam nie mam się po co kłucić a jak ktoś jest jeszcze spragniony nie wiem czego- udowodnienia komuś że wierzy w nic czy wylania z siebie wszystkich dręczących wątpliwości to odsyłam tu:
http://www.deon.pl/
na tej stronie możecie bezpośrednio pogadać z księdzem lub inną osobą oczytaną w tym temacie a jak nie chcecie to już skończcie zadawać te pytania.
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

Grondag ale po co konczyc zadawac pytania? im wiecej pytan tym lepiej, trzeba szukac na nie odpowiedzi. Widzisz, odpowiedz na jedno pytanie rodzi wiele nastepnych pytan, a odpowiedz na wszystko znajduja tylko idioci.

Schodek hehehe, fajny ten temat, tradycja przeciw rozumowi.
ODPOWIEDZ