Ochudzenie Gianta Glory dh 07

slawkow68
Kontakt:

Post autor: slawkow68 »

piter krk ale dętki mógłbyś zmienić od razu - to nie koszt, a i tak z tymi oponami będziesz żadko łapał kapcie. Tą oponę 2,7 jak się zużyje to wymień dopiero na 2,5 jakiegoś miniona/hr. Na sprężyne Ti możesz polować, bo normalne ceny nie są do końca normalne. Jeszcze pedały zważ sobie, bo jest teraz wybór lekkich i fajnych. O tylnym hamulcu też by można było pomyśleć nad czymś lżejszym typu elixir, ale to jakby ci się udało dobrze sprzedać tego code5, żeby nie dopłacać jakoś szczególnie, z przodu bym zostawił. I obręcz narazie na przód też warto się zastanowić nad jakąś lżejszą. Ogólnie szkoda ruszać, bo części dobrej klasy i egzamin zdają, a wymieniać tylko, albo aż dla wagi to trochę serce boli...
piter krk
Kontakt:

Post autor: piter krk »

avg- ja też pisałem o Glory 2010 17.3 cały bike bez platform.... :D
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

avg pisze:piter krk mi sie wydaje ze frango mówil o "nowej" glorce Wink
Tak, miałem na myśli Glory 01 2010 M bez pedałów, która waży ok. 16,5kg wg. japońskiego Gianta. Zadałem sobi trud policzenia tego i tyle wychodzi :O
http://www.giant.co.jp/giant10/bike_dat ... =fullspecs
http://spreadsheets.google.com/ccc?key= ... Kc3c&hl=en
pierwsza kolumna jest moja, ktoś mnie, jak widać, poprawiał... ale nadal jest to rower poniżej 17kg!

Wracając jednak do tematu. Ostre odchudzanie starej Glorki to kosztowna impreza. Ja zakończyłem na poziomie 17,5kg z dwoma amortyzatorarami powietrznymi i Minionami 2,35 2ply... i dziurą w portfelu :D
pozdro

frango
piter krk
Kontakt:

Post autor: piter krk »

frango No to fajnie że niższy model jest lżejszy i to o 1 kg :D
Ale oczywiście nie jest oferowany na pl i pewnie też nie w europie...
Frango ty chyba miałeś glorke Fr brązową na powietrzach jak pamietam...??
Zreszta podejrzewam że na spreżynie wersje DH i z 2 półką z przodu poniżej 19 kg bedzie ciężko zrobić roczniki 07,08,09 ......Więc sie niębede spinał i zmienie tylko podstawowe żeczy w glorci :lol:
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Tak jakoś to wyszło z komponentów ;)
W Europie jest. Najbliżej w Czechach i to w całkiem dobre cenie.
http://www.giant-bicycles.com/cs-CZ/bik ... 324/39278/
90k koron to 14,5k PLN
Miałem, niestety straciłem ją w lipcu we Fracji ;( Ale pocieszyłem się budując nową Glory od podstaw na wybranych komponentach :)
Moja pierwsza Glory DH XS 2006 w najlżejszym setupie - F40, DHX Air, lekkie koła, customowy SRS, Formule Oro 24 i kompletnie bezużyteczne terenie w Schwalbe Table Top 2,25 z dętkami po 90g ważyła 16,88kg.
Więc, na normalnym ugumieniu ze sprężynowym damperem powinna być poniżej 19kg :)
Odchudzaj rower z głową i baw sie dobrze :)
pozdro

frango
ODPOWIEDZ