no to moze poprzedni wlasciciel chcial zejść troche z wagi i wyciagnal dwie sprezynki z jednej lagi i zastapil to korkiem powietznym zeby bylo jak w drop offie ale podejrzewam ze dziala lepiej niz drop off:D
szustaczek hmm, tyle że mam po 2 sprężyny w ladze tylko korek jest na powietrze. tylko zastanawiają mnie te pomarańczowe sprężyny, bo jesli one są miększe (nie bd rozkręcał amora żeby sprawdzić) to juz wiadomo czemu go dobija, a jeśli nie to nie wiem co robić;]
noozjeśli dobija tylko przy większych rzeczach a nie w miesjcu to masz za mało oleju. Pprzy dobrej ilości nie da się dobić juniora rzeby stuknął nawet bez sprężyn w jednej ladze
Ogólnie to pompowanie powietrzem nie zapobiega za bardzo dobiciom a jedynie utwardza początkową częśc skoku amortyzatora. Też z ciekawości przerabiałem jedną lagę juniora na samo powietrze i działało to gorzej. Za to powietrze w minimalnej ilości + sprężyny było ok.
Ja mam tez Juniora z 03r i wedlug specyfikacji Speca BIG HITA EXPERTA 03r. w ktorym byl montowany w lewej ladze powinna byc asysta powietrza z korkiem pod pompke a w prawej pokretlo od naprezenia wstepnego ten rocznik ma jeszcze tlumienie odbicia regulowane wewnetrznie
Rzeczywiście tłumienie wew jest regulowane ( ja mam do tego home made klucz 1m gwint i na to przyspawany imbus ) , ale żadnego korka powietrznego nie mam .
moge pozniej pstryknac fote co i jak a mam pytanie jaki to imbus tzn jaki rozmiar i w ktorej to goleni sie reguluje albo jakas fotke a to opis ze strony speca mojego amorka W specu BIG HICIE Marzocchi Junior T, 170mm travel, dual crown, coil spring w/ air assist, internal rebound adj., QR20+ Dropouts, integrated stem tylko ze w angielskim
tylko starsze roczniki mialy regulacje z tego co sie dowiedzialem a ten imbus to jest rozmiar czy mierzac suwmiarka?? i czy latwo trafic zeby to regulowac i czy w obu z osobna czy tylko w jednej goleni jak jednej to w ktorej??
imbus 10,
już po problemie, jurek chodzi bardziej gładko i nie jest taki miękki (to znaczy nie chlipie olejem) nie rozumiem czemu niektórzy mówią, że 15W to za gęsty jest