Człowiek,a sytuacja ekstremalna
-
- Kontakt:
Człowiek,a sytuacja ekstremalna
Witam, jak w temacie, taki jest teamt mojej pracy maturalnej, czy mógłbym was prosić o pomoc, o wypowiedzenie się na ten temat.
No jeśli napiszesz o sytuacji ekstremalnej jako poleceniu 20sto metrowego gapa, to gała to maks co dostaniesz.
Lepiej przypomnij sobie takie lektury jak "Inny świat", "Konrad Wallenrod", "Kamizelka", "Antygona", "Medaliony". Chociaż z polskiego ledwo co 3 dostałem na pisemnej maturze ( i było to prawie 10 lat temu ), ale uwierz mi, że chodzi o sytuacje ekstremalne, których doswiadczali bohaterowie owych książek.
Jeśli napiszesz o ekstremalnym 20 metrowym dropie, którego pleciał bender, to co najwyżej rozsmiezysz komisję i być może powiedzą o tobie w teleexpresie, a już na pewno nauczyciele będą mówić o tobie na lekjach w ramach przestrogi dla młodszych roczników.
Lepiej przypomnij sobie takie lektury jak "Inny świat", "Konrad Wallenrod", "Kamizelka", "Antygona", "Medaliony". Chociaż z polskiego ledwo co 3 dostałem na pisemnej maturze ( i było to prawie 10 lat temu ), ale uwierz mi, że chodzi o sytuacje ekstremalne, których doswiadczali bohaterowie owych książek.
Jeśli napiszesz o ekstremalnym 20 metrowym dropie, którego pleciał bender, to co najwyżej rozsmiezysz komisję i być może powiedzą o tobie w teleexpresie, a już na pewno nauczyciele będą mówić o tobie na lekjach w ramach przestrogi dla młodszych roczników.
BZDURAHiPhO pisze:No jeśli napiszesz o sytuacji ekstremalnej jako poleceniu 20sto metrowego gapa, to gała to maks co dostaniesz.
Pure Freeride
DownhillerDH Tylko czasem nie dawaj do bibliografii linku do dh-zone.com 
Zdecyduj się o jakich sytuacjach chesz pisać. Poszukaj dobrych książek, filmów i artykułów, zrób dobrą bibliografie i będzie.
Driver
Nie bzdura, bo o ile pamiętam, szanowna komisja może pytać nie tylko z zakresu bibliografii, ale też lektur obowiązkowych, związanych z tematem.

Zdecyduj się o jakich sytuacjach chesz pisać. Poszukaj dobrych książek, filmów i artykułów, zrób dobrą bibliografie i będzie.
HiPhO W tym rzecz, że zdawałeś 10 lat temu. W tej chwili "matura to bzdura" i z byle czym można zdać. Z tym że można to sobie oczywiście utrudnić.HiPhO pisze:No jeśli napiszesz o sytuacji ekstremalnej jako poleceniu 20sto metrowego gapa, to gała to maks co dostaniesz.
Driver
Nie bzdura, bo o ile pamiętam, szanowna komisja może pytać nie tylko z zakresu bibliografii, ale też lektur obowiązkowych, związanych z tematem.
Wszystko zalezy jak zdefiniujesz "sytuacje extremalna" mozesz oprzec sie na motywie literackim i opisac jego funkcje oraz role w poszczegolnych utworach albo podac definicje potoczna i podac przyklad bendera ktorego karetka zabiera spod dropa
Po prostu na poczatku pracy piszesz definicje na ktorej sie opierasz i tyle.
HiPhO nie sadze ze obowiazkowa matematyka cos zmieni mysle ze to zle rozwiazanie
Po prostu na poczatku pracy piszesz definicje na ktorej sie opierasz i tyle.
HiPhO nie sadze ze obowiazkowa matematyka cos zmieni mysle ze to zle rozwiazanie
HiPhO Mój wykładowca z logiki prof. Zieliński powtarza nam, że logika jest łatwiej przyswajalna dla umysłów humanistycznych, niż matematycznych.
A co do prezentacji, zrób sam( nie kupuj..) z mało znanych książek, oprzyj prezentację na własnej interpretacji tematu żeby nie mogli cię zagiąć. Zresztą z ustnej cie nie obleją ^^ u mnie większość osób robiła ją kilka dni przed w tym ja.
A co do prezentacji, zrób sam( nie kupuj..) z mało znanych książek, oprzyj prezentację na własnej interpretacji tematu żeby nie mogli cię zagiąć. Zresztą z ustnej cie nie obleją ^^ u mnie większość osób robiła ją kilka dni przed w tym ja.
[b] Monkeyman [/b]
Ja bym kupił na drugi raz, flaszka dla kogoś rok starszego i problem z głowy, prace robilem chyba 3 dni w sumie takze rohe zeszło a i tak koneic końcó tyle razy ją czytałem że powiedziałem z pamięci i tak i dostałem 90% bez znajomości lektur - nie czytałem żadnej.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
www.nocuje.net