Korci mnie własna rzeźba z virtualem, ale ja mógłbym tylko nakreślić wymagania , wygląd i ew. długość niektórych rurek.. obliczenia i wykonanie to byłaby bajka dla kogoś innego, bo nie jestem inżynierem i się na tym za grosz nie znam . Zapewne szedłbym z prostostę ( mimo, że virtual ) i czystość formy ... kwestia też odpowiednich rurek . Nie sztuką jest zaprojektować i wykonać ramę ! Sztuką jest zaprojektować ją dobrze i wykonać ją jeszcze lepiej ....oraz by nie wyszedł czołg z dziwnym geo vel dm dh 1.0 .
Bardzo podoba mi się projekt Omena.... może pójdę w tę stronę jakby rama się sprawdzała ? Może Zumbi jak mówiłem... ja na te chwile nic nie wiem .
tsuful_zoo Chcę iść w stronę roweru, który będzie połączeniem czystym obu stylów .... by skoku nie było za dużo, ale też by system zawieszenia pozwalał nie tylko się kleić ale i polatać . wiem, że pakiet im niżej tym korzystniej rower skręca... ale w cane jest on b. nisko .... będe chciał wyżej o jakieś 1,5-2 cm bo tyle mi zazwyczaj brakuje w niektórych miejscach i potrafię się zawiesić ( wiem, że blat pierwszy wali... ale czasem trzeba się uślizgnąc i akurat ten jest wyżej od przeszkody .