[Sudi] - Duncon Cane Corso 2k9 + 66rc2x 2k7

sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

dedekFR1 Balck Jack to projekt ludzi, któzy odeszli z duncona i pracowali nad Cane Corso . Następne ewolucje cane zapewne będą, bo w końcu nie zostawią ramy bez zmian na 3 lata ( acz patrząc na pussy... ) . Ja osobiście nic nie wiem :twisted:

Korci mnie własna rzeźba z virtualem, ale ja mógłbym tylko nakreślić wymagania , wygląd i ew. długość niektórych rurek.. obliczenia i wykonanie to byłaby bajka dla kogoś innego, bo nie jestem inżynierem i się na tym za grosz nie znam . Zapewne szedłbym z prostostę ( mimo, że virtual ) i czystość formy ... kwestia też odpowiednich rurek . Nie sztuką jest zaprojektować i wykonać ramę ! Sztuką jest zaprojektować ją dobrze i wykonać ją jeszcze lepiej ....oraz by nie wyszedł czołg z dziwnym geo vel dm dh 1.0 .

Bardzo podoba mi się projekt Omena.... może pójdę w tę stronę jakby rama się sprawdzała ? Może Zumbi jak mówiłem... ja na te chwile nic nie wiem .

tsuful_zoo Chcę iść w stronę roweru, który będzie połączeniem czystym obu stylów .... by skoku nie było za dużo, ale też by system zawieszenia pozwalał nie tylko się kleić ale i polatać . wiem, że pakiet im niżej tym korzystniej rower skręca... ale w cane jest on b. nisko .... będe chciał wyżej o jakieś 1,5-2 cm bo tyle mi zazwyczaj brakuje w niektórych miejscach i potrafię się zawiesić ( wiem, że blat pierwszy wali... ale czasem trzeba się uślizgnąc i akurat ten jest wyżej od przeszkody .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
topick
Kontakt:

Post autor: topick »

sudi pisze:Tutaj waga bierze się głownie z ramy i dampera - cane waży dokładnie 3765g a damper 481g z tulejkami, co daje bardzo lekki set-up
jakos ja ulepszles czy to waga seryjnej ramy ?
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
sudi
Kontakt:

topick Absolutna seria pomalowanej ramy ze wszystkimi śrubami ( wraz z montażowymi dampera ) . Cane Corso jest lekkie i jeżeli miałbym ochotę, to może nawet i bym ją trochu doinwestował pakując choćby TI osie obrotu, trochu nawiercanych osłon łożysk... może i aluminium do montażu dampera ( lec popracować bym musiał nad ośkami przeletowymi przez punkty montażowe, by alu bolty były jedynie zaciskowe i nie działały na nie zbytnio siły rwące . Myślę, że ubiłbym ramę do 3.5 kg ... tylko czy warto - o to jest pytanie ... nieco zabawy przy tym by było .
WWW.WFSPORT.PL
Rayan_003
Kontakt:

Post autor: Rayan_003 »

Super Sprzęcik :) kolego.Fajny Amor(tył,przód)
EXTREME
sudi
Kontakt:

Rayan_003 Zawieszenie po tym sezonie prawdopodobnie zostanie zmienione jeśli będzie mnie stać . DHX air zepewne zostanie wymieniony na kolejnego aira lecz nowszego ( wymiana dampera o dziwo jak z tuszami do drukarki - czasem opłcacalniej damper kupić .... ) . 66 pracują u mnie już 2 lata ... ten rok mam zamiar objeździć - w przyszłym zobaczymy co będzie ciekawego na rynku ... jak nic nie znajdę, to zostanie .
WWW.WFSPORT.PL
ODPOWIEDZ