[Bochnia] Zawody rowerowe w Kopalni W Bochni

GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

Fest3r Ty jestes z Bochnii ;) to płacisz te 220 zl, ale większość to niestety jest z całej Polski... a przyjeżdżają przecież też ludzie z Trójmiasta...
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

GÓRNIK pisze:a co też jesteś szczeniakiem, który urwał się rodzicom ze smyczy na 3 dni, poczuł wolność i chełpi się tym, że była "najebka" i rzygające po powąchaniu korka od butelki gówniarstwo ?
Tak , i mama mi robi kanapki do kopalni ...
Po pierwsze nie jestem szczeniakiem - bo nie jestem psem ...
po drugie , nie urwę się rodzicom na 3 dni, bo mieszkam sam i daję sobie radę :)
po trzecie - transmisja z zawodów była mało ciekawa... i pasowało by ją urozmaicić (moje skromne zdanie)
ps. nikt nie miał wina z korkiem w zeszłym roku (a przynajmniej nie widziałem :))
a te 220 to pewnie dlatego, że stoperan dają gratis po śniadaniu ...
trochę przesada, ale pewnie podłapali że i tak pojedziemy i ceny idą w górę :(
Czy mi się wydaje, czy za towarzyszącą było w zeszłym roku 150 ?
Slavvduro
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

GÓRNIK zawody to mimo wszystko impreza komercyjna i musi jakoś zamknąć bilans na "0". Wiadomo jakie obecnie mamy czasy... na sponsorów trudno liczyć, a Urząd Miasta Bochni pewnie niezbyt chętnie sypnął poważna kwotą.

Wiec proszę się nie oszukiwać... takie zawody muszą kosztować.

Górnik rozumiem, że według Ciebie to pestka zorganizować taką imprezę po "taniości" - niestety tak nie jest - koszty związane z obsadą pełnego zabezpieczenia kopalni są ogromne.
To masz minimum 15 osób non-stop którym musisz zapłacić 100-tki, bo wątpię, że w ich Układzie Zbiorowym jest inaczej.
Dochodzi koszt ubezpieczenia - i nie mówimy tu o zwykłym ubezpieczeniu.

Bo już o Urzędzie Górniczym nie wspomnę... tak się składa, że mam certyfikat audytora tego Urzędu i zdaje Sobie sprawę jaką masę papierów trzeba załatwić by coś zrobić w ramach terminu "kopalnia"

To wszystko kosztuje... a że Polska to biedny kraj to narzekamy.

W Zachodniej Europie ludzie by walili "drzwiami i oknami" nawet jakby to kosztowało 500 Euro.
GÓRNIK pisze:szczeniakiem, który urwał się rodzicom ze smyczy na 3 dni, poczuł wolność i chełpi się tym, że była "najebka" i rzygające po powąchaniu korka od butelki gówniarstwo ?
z tym się zgadzam w 100%, dużo osób przeginało i nie miało to nic wspólnego z dobrą zabawą tylko z debilizmem.
Sam czynnie wspomagałem bufet kupując chmielowe trunki.. ale wszystko ma swoje granice... a niektórzy nie mieli żadnych granic robiąc z Siebie kretyna po jednym całym piwie.
GÓRNIK
Kontakt:

snizy pisze:Górnik rozumiem, że według Ciebie to pestka zorganizować taką imprezę po "taniości" - niestety tak nie jest - koszty związane z obsadą pełnego zabezpieczenia kopalni są ogromne.
To masz minimum 15 osób non-stop którym musisz zapłacić 100-tki, bo wątpię, że w ich Układzie Zbiorowym jest inaczej.
Dochodzi koszt ubezpieczenia - i nie mówimy tu o zwykłym ubezpieczeniu.
ok :) rozumiem Ciebie bardzo dobrze ;) ale skoro 2 lata temu wpisowe 150 zł wynosiło, a zawody można było uznać za sukces ( i też trzeba było opłacić ludzi itd.itp. też było jedzenie, i nawet lepsze wtedy za to mniejsze wpisowe niż w ubiegłym roku za kwotę 200 zł) to skoro tak to wyjaśnij mi czemu w ciągu dwóch lat wpisowe podrożało aż o 70 zł !? bo to nie jest wcale mało ;) a przecież we wszystkich tych latach 08, 09 no i teraz 010 była i będzie obsługa... spoko rozumiem, rok temu tak jak wyżej napisałem KRYZYS (którego w PL nie było) i niech będzie jeszcze, że powodem "podwyżki" była transmisja w necie... spoko, a co w takim razie "więcej" ma być w tym roku ?? Długie zdanie :P nie chce mi się go rozdzielać ;-)
www.cykloza.pl

deviz
Kontakt:

GÓRNIK pisze:czemu w ciągu dwóch lat wpisowe podrożało aż o 70 zł !?
na pierwszej edycji musieliśmy sami kupować ubezpieczenie...
na drugiej już było i to rozumiem...ale i tak podnieśli jeszcze więcej niż takowe kosztuje
mi się zdaje, że tak jak to jest ze "średnią krajową"
ona rośnie - pewnie u niewielu, ale w ogóle tak ;/
więc podnoszą ceny...
Slavvduro
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Panowie!! Koszt organizacji zawodów w kopalni to jest 5-7 razy tyle ile na ziemi.

Wpisowe nie pokrywa całej imprezy więc i tak słowa uznania dla organizatora za wysiłki i starania :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
balek09
Kontakt:

Post autor: balek09 »

Cześć
Mam do was takie pytanie jestem początkującym jeżdżę dopiero 1 sezon, chciałbym się wybrać na te zawody jednocześnie byłby to moje 1 zawody, i tu się kieruje pytanie czy te zawody się nadają na taki pierwszy raz
GÓRNIK
Kontakt:

balek09 jak masz kondycję to pewnie, że tak ;)

deviz pewnie ;) w sumie, nie muszą mieć powodu, podniosą a ludzie i tak przyjadą, mogliby nawet krzyknąć 300 zł to i tak by ludzie przyjechali, no ale już bez przesady... gdzieś jest granica rozsądku ;)
www.cykloza.pl

joncek
Kontakt:

Post autor: joncek »

No pewnie, najlepiej to by było jakby wszyscy mieli wjazd za te 150zł jak 2 lata temu, a organizator musiałby z własnej kieszeni wykładać, nie? :| Znajdźcie dobrego sponsora, który wyłoży dużą kasę, wtedy będzie mniejsze wpisowe. Koszty z roku na rok rosną, bo najwyraźniej wszystko drożeje. A może kopalnia podniosła ceny za noclegi? Cena wpisowego jest jaka jest. Nie podoba się? Nie płacisz, nie startujesz, nie jedziesz - proste.
GÓRNIK
Kontakt:

joncek tak, a masz takie informacje ? a wiesz, może o tym, że osoby, które startują a budują trase też muszą płacić ? mimo, że przez dwa dni wcześniej zapieprzają z dechami, młotkami i gwoździami...

bronisz tak tego, bo jesteś z Bochnii :) ale myślę, że też jakbyś musiał dojechać to byś miał inny do tego stosunek ;)

a czym mi wytłumaczysz menu wypchane hamburgerami ?

Poczytaj moje relacje z 08 i 09 z Solnego DH, które są w magazynie 43ride, bardzo Bochnię tam chwalę... ale jak coś mi się nie podoba, to też mam odwagę o tym napisać!
www.cykloza.pl

joncek
Kontakt:

Post autor: joncek »

Nie mam takich informacji, ale zakładam, że jeśli podrożało wpisowe, to musiały podrożeć także koszty organizacji imprezy. To chyba logiczne. Wiem, że osoby budujące też muszą płacić. To że robią trasę, jest swego rodzaju pracą społeczną :P Tak samo za bycie w obsłudze nic się nie dostaje.

A co do menu wypchanego hamburgerami. Wszyscy narzekaliśmy, ale to dlatego, że były zimne, bo robiono je na górze i dopiero potem zwieziono na dół. Zdążyły wystygnąć i dlatego potem wszystkich dopadła sraczka :D Raczej 200m pod ziemia nie ma zbyt wygodnych warunków do tego żeby zrobić śniadanie dla kilkuset osób. Jak niektórzy zamawiali jeszcze dzień wcześniej/później hamburgery to zapewne wiedzą, że na ciepło nie były wcale takie złe :lol:
GÓRNIK
Kontakt:

joncek wybacz, ale w 08 do jedzenia nie miałem jakichkolwiek zastrzeżeń... były to normalne posiłki :)
www.cykloza.pl

Schodek
Kontakt:

Sorewicz ale w cenie hamburgera można zrobić super smaczne normalne śniadanie z jogurtem i kanapkami lub płatkami lub płatkami,kanapkami i jogurtem !

porcja płatków z jogurtem i kilka kanapek z serkiem,wędliną kosztuje podobnie co pyszny hamburger z którym są kłopoty logistyczne :twisted:

nie znam się na układaniu diety ale wiem że na bank smaczniej i zdrowiej oszamać taki zestaw niż zapychać zmieloną padlinę w wysuszonej zimnej bułce.

moim zdaniem potrzebne jest więcej światła na trasie,ciekawsze menu i bardziej dopracowana trasa ( wiem jak jest chłopaki więc nie mam pretensji do Was ) a zawody będą super klimatyczne
XkrisX
Kontakt:

Post autor: XkrisX »

ja jade...:D
GÓRNIK
Kontakt:

też jadę ;) wiadomo, ale minusy też powinno się wytykać by było jeszcze lepiej ;]
www.cykloza.pl

tristero1
Kontakt:

Post autor: tristero1 »

a ja jeszcze na rozluźnienie dodam, że.. te wszystkie niedogodności typu: drogie wpisowe, narąbane dzieciaki, sranie po hamburgerach, tylko trzy przejazdy przez trzy dni, niejasności przy ustalaniu kolejności zawodników, godzina w kolejce do prysznica itp, itd, można by wymieniać...ale i tak każdy chce jechać ;) po prostu taki urok tej imprezy :mrgreen:

poza tym zawody w kopalni są tylko raz w roku ! 220 zeta to nie majątek.
Schodek
Kontakt:

GÓRNIK wygląda na to że tylko nam hamburgery szkodziły...a ja nawet wiem czemu !! Ha.. Krystyna nie zabrała "śliwki" i zła dezynfekcja nastąpiła..wiesz jaki mikroklimat tam panuje pod ziemią ? te dinozaury co tam żyły i wszystkie inne potwory zarazy tyle zostawiły że poszły zwieracze..
XkrisX
Kontakt:

Post autor: XkrisX »

w tym roku zaleje was śliwką ;p
PS: podobno ma sypać sniegiem;/ ( jakiej kategori bede jak wystartuje na desce?) jest kategoria Parapety??
deviz
Kontakt:

GÓRNIK pisze:
joncek wybacz, ale w 08 do jedzenia nie miałem jakichkolwiek zastrzeżeń... były to normalne posiłki Smile
dokładnie:)
Kris, to jak sypnie śniegiem , to śliwka na rozgrzewkę pójdzie. A co na zarazki ??;>
Parapetów nie ma :P:P
jak wystartujesz na desce będziesz w kategorii : Ciekawostki :P
Slavvduro
ODPOWIEDZ