[Bochnia] Zawody rowerowe w Kopalni W Bochni
Tak , i mama mi robi kanapki do kopalni ...GÓRNIK pisze:a co też jesteś szczeniakiem, który urwał się rodzicom ze smyczy na 3 dni, poczuł wolność i chełpi się tym, że była "najebka" i rzygające po powąchaniu korka od butelki gówniarstwo ?
Po pierwsze nie jestem szczeniakiem - bo nie jestem psem ...
po drugie , nie urwę się rodzicom na 3 dni, bo mieszkam sam i daję sobie radę

po trzecie - transmisja z zawodów była mało ciekawa... i pasowało by ją urozmaicić (moje skromne zdanie)
ps. nikt nie miał wina z korkiem w zeszłym roku (a przynajmniej nie widziałem

a te 220 to pewnie dlatego, że stoperan dają gratis po śniadaniu ...
trochę przesada, ale pewnie podłapali że i tak pojedziemy i ceny idą w górę

Czy mi się wydaje, czy za towarzyszącą było w zeszłym roku 150 ?
Slavvduro
GÓRNIK zawody to mimo wszystko impreza komercyjna i musi jakoś zamknąć bilans na "0". Wiadomo jakie obecnie mamy czasy... na sponsorów trudno liczyć, a Urząd Miasta Bochni pewnie niezbyt chętnie sypnął poważna kwotą.
Wiec proszę się nie oszukiwać... takie zawody muszą kosztować.
Górnik rozumiem, że według Ciebie to pestka zorganizować taką imprezę po "taniości" - niestety tak nie jest - koszty związane z obsadą pełnego zabezpieczenia kopalni są ogromne.
To masz minimum 15 osób non-stop którym musisz zapłacić 100-tki, bo wątpię, że w ich Układzie Zbiorowym jest inaczej.
Dochodzi koszt ubezpieczenia - i nie mówimy tu o zwykłym ubezpieczeniu.
Bo już o Urzędzie Górniczym nie wspomnę... tak się składa, że mam certyfikat audytora tego Urzędu i zdaje Sobie sprawę jaką masę papierów trzeba załatwić by coś zrobić w ramach terminu "kopalnia"
To wszystko kosztuje... a że Polska to biedny kraj to narzekamy.
W Zachodniej Europie ludzie by walili "drzwiami i oknami" nawet jakby to kosztowało 500 Euro.
Sam czynnie wspomagałem bufet kupując chmielowe trunki.. ale wszystko ma swoje granice... a niektórzy nie mieli żadnych granic robiąc z Siebie kretyna po jednym całym piwie.
Wiec proszę się nie oszukiwać... takie zawody muszą kosztować.
Górnik rozumiem, że według Ciebie to pestka zorganizować taką imprezę po "taniości" - niestety tak nie jest - koszty związane z obsadą pełnego zabezpieczenia kopalni są ogromne.
To masz minimum 15 osób non-stop którym musisz zapłacić 100-tki, bo wątpię, że w ich Układzie Zbiorowym jest inaczej.
Bo już o Urzędzie Górniczym nie wspomnę... tak się składa, że mam certyfikat audytora tego Urzędu i zdaje Sobie sprawę jaką masę papierów trzeba załatwić by coś zrobić w ramach terminu "kopalnia"
To wszystko kosztuje... a że Polska to biedny kraj to narzekamy.
W Zachodniej Europie ludzie by walili "drzwiami i oknami" nawet jakby to kosztowało 500 Euro.
z tym się zgadzam w 100%, dużo osób przeginało i nie miało to nic wspólnego z dobrą zabawą tylko z debilizmem.GÓRNIK pisze:szczeniakiem, który urwał się rodzicom ze smyczy na 3 dni, poczuł wolność i chełpi się tym, że była "najebka" i rzygające po powąchaniu korka od butelki gówniarstwo ?
Sam czynnie wspomagałem bufet kupując chmielowe trunki.. ale wszystko ma swoje granice... a niektórzy nie mieli żadnych granic robiąc z Siebie kretyna po jednym całym piwie.
oksnizy pisze:Górnik rozumiem, że według Ciebie to pestka zorganizować taką imprezę po "taniości" - niestety tak nie jest - koszty związane z obsadą pełnego zabezpieczenia kopalni są ogromne.

www.cykloza.pl
ave na przetrwanie | amen
http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
na pierwszej edycji musieliśmy sami kupować ubezpieczenie...GÓRNIK pisze:czemu w ciągu dwóch lat wpisowe podrożało aż o 70 zł !?
na drugiej już było i to rozumiem...ale i tak podnieśli jeszcze więcej niż takowe kosztuje
mi się zdaje, że tak jak to jest ze "średnią krajową"
ona rośnie - pewnie u niewielu, ale w ogóle tak ;/
więc podnoszą ceny...
Slavvduro
balek09 jak masz kondycję to pewnie, że tak 
deviz pewnie
w sumie, nie muszą mieć powodu, podniosą a ludzie i tak przyjadą, mogliby nawet krzyknąć 300 zł to i tak by ludzie przyjechali, no ale już bez przesady... gdzieś jest granica rozsądku 

deviz pewnie

www.cykloza.pl
No pewnie, najlepiej to by było jakby wszyscy mieli wjazd za te 150zł jak 2 lata temu, a organizator musiałby z własnej kieszeni wykładać, nie?
Znajdźcie dobrego sponsora, który wyłoży dużą kasę, wtedy będzie mniejsze wpisowe. Koszty z roku na rok rosną, bo najwyraźniej wszystko drożeje. A może kopalnia podniosła ceny za noclegi? Cena wpisowego jest jaka jest. Nie podoba się? Nie płacisz, nie startujesz, nie jedziesz - proste.

joncek tak, a masz takie informacje ? a wiesz, może o tym, że osoby, które startują a budują trase też muszą płacić ? mimo, że przez dwa dni wcześniej zapieprzają z dechami, młotkami i gwoździami...
bronisz tak tego, bo jesteś z Bochnii
ale myślę, że też jakbyś musiał dojechać to byś miał inny do tego stosunek
a czym mi wytłumaczysz menu wypchane hamburgerami ?
Poczytaj moje relacje z 08 i 09 z Solnego DH, które są w magazynie 43ride, bardzo Bochnię tam chwalę... ale jak coś mi się nie podoba, to też mam odwagę o tym napisać!
bronisz tak tego, bo jesteś z Bochnii

a czym mi wytłumaczysz menu wypchane hamburgerami ?
Poczytaj moje relacje z 08 i 09 z Solnego DH, które są w magazynie 43ride, bardzo Bochnię tam chwalę... ale jak coś mi się nie podoba, to też mam odwagę o tym napisać!
www.cykloza.pl
Nie mam takich informacji, ale zakładam, że jeśli podrożało wpisowe, to musiały podrożeć także koszty organizacji imprezy. To chyba logiczne. Wiem, że osoby budujące też muszą płacić. To że robią trasę, jest swego rodzaju pracą społeczną :P Tak samo za bycie w obsłudze nic się nie dostaje.
A co do menu wypchanego hamburgerami. Wszyscy narzekaliśmy, ale to dlatego, że były zimne, bo robiono je na górze i dopiero potem zwieziono na dół. Zdążyły wystygnąć i dlatego potem wszystkich dopadła sraczka
Raczej 200m pod ziemia nie ma zbyt wygodnych warunków do tego żeby zrobić śniadanie dla kilkuset osób. Jak niektórzy zamawiali jeszcze dzień wcześniej/później hamburgery to zapewne wiedzą, że na ciepło nie były wcale takie złe 
A co do menu wypchanego hamburgerami. Wszyscy narzekaliśmy, ale to dlatego, że były zimne, bo robiono je na górze i dopiero potem zwieziono na dół. Zdążyły wystygnąć i dlatego potem wszystkich dopadła sraczka

Sorewicz ale w cenie hamburgera można zrobić super smaczne normalne śniadanie z jogurtem i kanapkami lub płatkami lub płatkami,kanapkami i jogurtem !
porcja płatków z jogurtem i kilka kanapek z serkiem,wędliną kosztuje podobnie co pyszny hamburger z którym są kłopoty logistyczne
nie znam się na układaniu diety ale wiem że na bank smaczniej i zdrowiej oszamać taki zestaw niż zapychać zmieloną padlinę w wysuszonej zimnej bułce.
moim zdaniem potrzebne jest więcej światła na trasie,ciekawsze menu i bardziej dopracowana trasa ( wiem jak jest chłopaki więc nie mam pretensji do Was ) a zawody będą super klimatyczne
porcja płatków z jogurtem i kilka kanapek z serkiem,wędliną kosztuje podobnie co pyszny hamburger z którym są kłopoty logistyczne

nie znam się na układaniu diety ale wiem że na bank smaczniej i zdrowiej oszamać taki zestaw niż zapychać zmieloną padlinę w wysuszonej zimnej bułce.
moim zdaniem potrzebne jest więcej światła na trasie,ciekawsze menu i bardziej dopracowana trasa ( wiem jak jest chłopaki więc nie mam pretensji do Was ) a zawody będą super klimatyczne
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
a ja jeszcze na rozluźnienie dodam, że.. te wszystkie niedogodności typu: drogie wpisowe, narąbane dzieciaki, sranie po hamburgerach, tylko trzy przejazdy przez trzy dni, niejasności przy ustalaniu kolejności zawodników, godzina w kolejce do prysznica itp, itd, można by wymieniać...ale i tak każdy chce jechać
po prostu taki urok tej imprezy
poza tym zawody w kopalni są tylko raz w roku ! 220 zeta to nie majątek.

poza tym zawody w kopalni są tylko raz w roku ! 220 zeta to nie majątek.
GÓRNIK wygląda na to że tylko nam hamburgery szkodziły...a ja nawet wiem czemu !! Ha.. Krystyna nie zabrała "śliwki" i zła dezynfekcja nastąpiła..wiesz jaki mikroklimat tam panuje pod ziemią ? te dinozaury co tam żyły i wszystkie inne potwory zarazy tyle zostawiły że poszły zwieracze..
http://www.gravitycamp.pl
dokładnie:)GÓRNIK pisze:
joncek wybacz, ale w 08 do jedzenia nie miałem jakichkolwiek zastrzeżeń... były to normalne posiłki Smile
Kris, to jak sypnie śniegiem , to śliwka na rozgrzewkę pójdzie. A co na zarazki ??;>
Parapetów nie ma :P:P
jak wystartujesz na desce będziesz w kategorii : Ciekawostki :P
Slavvduro