http://www.pinkbike.com/photo/4599098/
Radzę rozebrać tak jak mówiłem. Oryginalnie sram jakoś nie smaruje... Dlatego może praca taka a nie inna.
Nowy totem coil 2010 Instalacja i co trzeba wiedzieć ?
Tak jak napisał Spaced i wkleił fotę Kaczor... w moim Totemie Solo Air 2010 uszczelki były suche jak pustynia Gobi 
Znajomy serwisant nawalił do środka Judy Butter (czy innego świństwa RS), dolał oleju do komory powietrznej (u Ciebie chyba nie będzie trzeba) i uzupełnił olej smarujący, który wyciekł od spodu podczas rozkręcania.
Teraz działa o wiele lepiej. Mam nadzieje, że stanie się bardziej czuły na małe nierówności. Jak na razie, jeszcze przed serwisem, jeździłem na nim jakieś 2-3h.

Znajomy serwisant nawalił do środka Judy Butter (czy innego świństwa RS), dolał oleju do komory powietrznej (u Ciebie chyba nie będzie trzeba) i uzupełnił olej smarujący, który wyciekł od spodu podczas rozkręcania.
Teraz działa o wiele lepiej. Mam nadzieje, że stanie się bardziej czuły na małe nierówności. Jak na razie, jeszcze przed serwisem, jeździłem na nim jakieś 2-3h.
pozdro
frango
frango
http://www.sram.com/node/166/brand/rockshox/src/fammiecio000027 pisze:HiPhO W domainach masz Motion Control.
W Totemie jest Mission Control który jest bardziej zaawansowanym tłumikiem a więc i praca jest lepsza.
Na 2010 wyszły totemy także z tłumikami motion control, więc pytanie jaki jest w tym konkretnym modelu.
Jeśli motion, to zachwycającej pracy mieć raczej nie będzie.
W moim totemie jest tłumik mission control DH, także pracą powinien hmm powalać. Jak jeszcze trochę śniegu stopnieje to pojeżdżę dłużej i zdam relację z pracy ale tym razem już nie na parkingu 
Nie wiem czy nie stracę gwarancji jeśli sam nasmaruję uszczelki judy butterem. Bo napisałem maila do harfy to odpisali że każda ingerencja wiąże się z utratą gwarancji. Ciekawe jak podchodzi do tego sklep w którym ja dokonałem zakupu - bike-mailorder

Nie wiem czy nie stracę gwarancji jeśli sam nasmaruję uszczelki judy butterem. Bo napisałem maila do harfy to odpisali że każda ingerencja wiąże się z utratą gwarancji. Ciekawe jak podchodzi do tego sklep w którym ja dokonałem zakupu - bike-mailorder