Nieprzyjemna Sprawa. Allegro

OKR36EPO
Kontakt:

Nieprzyjemna Sprawa. Allegro

Post autor: OKR36EPO »

Witam Jezeli Zle trafilem w nazwe prosze zmienic.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=909311174

Ktos wspomnial ze kupilem okazyjnie. Jak sie okazalo Wszytsko okazalo sie blefem.

Sprzedajacy oznajmil mi ze papiery posiada. Wszystko jest w stanie przeslac. Gdy wygralem aukcje oznajmil ze ich nie Ma. W aukcji Jest napisane ze wszystkie papiery sa wiec Towar Niezgodny z Opisem!

2 SPrawa. Zgodzilem sie zeby wyslal bez. Stwierdzil ze ma lepszego Kupca i ja sprzedal... Wiem ladnie sie zachowal.

3 sprawa wystapil Do allegro o zwrot prowizji bo nie sprzedal ramy. A jak napisal

Podany przez Sprzedającego powód niesfinalizowania transakcji:
Nawiązano kontakt, lecz Kupujący odmówił zakupu.

Powiedzcie mi co mam zrobic;/ Rame jestem w stanie kupic (pieniadze Na Koncie) Jak walczyc i Wygrac. Prosze o pomoc bo czuje sie bezradny.

Jezeli Admini chca cos zmienic, Proszę.
adrian4477
Kontakt:

Post autor: adrian4477 »

Napisz do allegro wyjaśnienie, jak jest na prawdę. Gość chce wyłudzić prowizję, a to jest niezgodne z reg. allegro.
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

No wiec tak.
Skompletuj sobie maile/rozmowy na gg miedzy toba a sprzedajacym.
Załącz je do wiadomosci do allegro.
We wiadomosci napisz ze chcesz zakupic rame i ze wcale nie odmowiles zakupu ramy i ze kupujacy sprzedal ja komu innemu bo ty wygrales licytacje po okazyjnej cenie.
Jesli sprzedawca bedzie sie upieral ze rozmowy na gg ktore dales nie sa z nim tzn nie on z toba rozmawial tylko to sfałszowales (czesto tak bywa) to kaz sprzedajacemu udowodnic jakos ze odmowiles zakupu a skoro nie odmowiles to nie ma jak udowodnic. I wtedy rama jest twoja bo skoro nie ma dowodow ze odmowiles to transakcja przebiega normalnie czyli ty placisz sprzedajacy wysyla i juz. A jak sprzedajacy nie ma ramy to egzekwuj ją i nawet na policje sie udaj z ta sprawa.
Jesli nawet nie bedziesz mial ramy to zrob gosciowi max. syf koło dupy zeby sie oduczyl takiego cwaniactwa i grania w h^%a.

Ja staram sie robic smrod u dupy kazdemu kto mnie probuje robic w CH... bo "zemsta jest slodka".
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Szczerze mówiąc to olałbym gościa i zrezygnował z tej ramy. Przecież gostek to jakiś totalny krętacz i nie zdziw się później jak Ci np. nie doda tego koła do ramy, albo będzie coś uszkodzone lub pęknięte.

Narób mu syfu.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

No dokladnie tak jak mowi mysticar - olej rame bo pewnie bedzie z nia wiecej klopotow itp
a i tak napisz do allegro ze koles kombinuje itp ciezko bedzie mu sie wykrecic z tego :)
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

Nie no, nie wolno tego olać. Życie to nie bajka, trzeba walczyć o swoje. Pisz do allegro że to jakiś kręt, niech mu konto zablokują. Co będzie pisał że kupujący odmówił zakupu, skoro ja czytam ze ty jak najbardziej jesteś zainteresowany sfinalizowaniem transakcji.
Stefanfd
Kontakt:

Post autor: Stefanfd »

mysticar eryk_kartman Oj chłopaki az mi was zal, no jak mozna puscic komus taki wał. Miałem kilka sytuacji z allegro, tyle ze allegro jak moze to ma gdzies jak sie odpuszcza bądz jest cos nie tak z twoim kontem to ciebie bedą za tyłek ciągac a nie jego OKR36EPO zrób tak jak pisze XXX i nie daj sie , przedstawiaj co mozesz przed allegro, nawet jezeli nie kupisz ramy a powalczysz o swoje i to gosciu bedzie miał przesrane, moze sie nauczy. Jak nic z tym nie zrobisz to allegro uzna ze to twoja wina (za razem odda mu kase) i za drugim razem jak stanie sie cos głupiego to juz masz bana na koncie bo jestes podejrzany, a tamten bedzie dalej ludzi robic. Ja jak miałem problem z aukcja to walczyłem 1,5 roku dostalem stałego bana na konto i sprawa sie rozegrała w sadzie i urzez ze było warto
Działaj, a mysle ze kazdy bedzie starał ci sie pomagac jak bedzie umiec
3maj sie :D

Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Allegro- kupiłem od kolesia odmówił mi sprzedaży. Założyłem "spór" i napisałem do allegro o co chodzi. Koleś wystąpił o zwrot prowizji, odpisałem z wyjaśnieniami do allegro jak i jeszcze był założony spór i podałem, że już pisałem maile w tej sprawie. Dostałem ostrzeżenie za niesfinalizowanie tranzakcji, gdzie po 3 blokują konto.

Coś jeszcze mogłem zrobić ? Koleś okazał się chamem z tupetem, a podejście allegro to w ogóle amatorka.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
ODPOWIEDZ