[Kamieńsk] Ktoś był ostatnio???

Huber.Posmyk
Kontakt:

Post autor: Huber.Posmyk »

Co do całej obsługi na Kamiensku to żal dupe ściska ...
Pod koniec sezonu 2009 wysunąłem propo zrobienia nowej trasy do "kierownictwa" Kamienska , ale oczywiscie odpowiedz była negatywna , wiec postanowilem ze pie....le system i robie na nielegalu .
Nowa linia powstała od szczytu do wąwozu ( po prawej stronie patrząc z dołu) . Nowa linia jest poprowadzona na prawo od starej pucharówki . Jest duzo zakrętow , muld - technicznie ,aby jak najwiecej wycisnąc z tej górki . Kiedy sie ociepli i bedzie mozna znów robic, odrazu sie zabieram do roboty . Urozmaicenia na liniach typu bandy jakies belki itp. mile widziane :) Jesli ktos chce sie dołączyc do robienia nowej trasy to zachęcam . Pozdro
www.POSMYKhubert.pl
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Huber.Posmyk działaj działaj !! Nawet z takiej "górki" można spokojnie wycisnąć super traski, czy ze zgodą czy bez...to działaj !! A kto w okolicy mieszka niech się do pomocy garnie !!

Powodzenia w sezonie...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
PeeJey
Kontakt:

Post autor: PeeJey »

Hubert Tomaszów masz do pomocy :) zgadamy się na gg co do terminu
kuwer
Kontakt:

Post autor: kuwer »

wyslalem kilka pytan do obslugi i tu macie wszystko

1. Kiedy można się spodziewać otwarcia wyciągu w sezonie letnim bo dni zimy są już praktycznie policzone ;]
2. Jakie przewidujecie plany taryfowe?? Myślę ze po takim udanym sezonie zimowym nie sypniecie rowerzystom piachem w oczy jak w poprzednim sezonie ustanawiając drakońskie opłaty za wyciąg (za 10x lepsza i 3x dłuższa trasę w Wiśle płaci się 2x mniej). Najlepszym rozwiązaniem były by całodzienne karnety
3. Czy zamierzacie modernizować trasę ??- w tamtym roku z kolega zrobiliśmy kładkę żeby była przejezdna :/. W tym roku pewnie będzie to samo. Górka ma potencjał - niestety niewykorzystany
4. czy planowane będą jakieś zawody Dh ?? Chodzi o zdrową rywalizacje a nie o wyszukane nagrody ;]

1. Od 1 maja, gdyby udało się wcześniej będzie info na www.
2. Jak w roku ubiegłym. Poddam dyskusji Pana opinię.
3. Nie.
4. Na tą chwilę nie, ale mamy jeszcze zimę.

Huber.Posmyk odemnie tez mial bys kilku ludzi
PeeJey
Kontakt:

kuwer nie pieściłeś się z nimi :o treść pytań jest dość bezpośrednia ale bardzo dobrze :) niech wiedzą na czym stoją.
Swoją drogą bardzo miło z ich strony, że nie zamierzają kiwnąć nawet palcem w stronę rozbudowy tras ... trudno zrobimy na dziko :P
PeeJey
Kontakt:

Byłem dzisiaj i oto kilka nowinek.

Pojechaliśmy z myślą o podchodzeniu, ale spotkała nas bardzo miła niespodzianka, nie wiemy czy tak zadziałał nasz urok osobisty czy też ładna pogoda wpłynęła na decyzję władz wyciągu, w każdym bądź razie, po krótkich negocjacjach, ze względu na to, że wyciąg chodził dla 6 narciarzy, mogliśmy wozić tyłki do góry :D Płaciliśmy według taryf zimowych, z jednej strony to dobrze bo była możliwość czasówki ale z drugiej strony pojedynczy wjazd kosztował 6 zł. Także spokojnie i bez spiny można załatwić wszystko.

Teraz co nieco o trasach. Jak tylko wjechaliśmy do lasu, dobry humor, w który wprawiła nas możliwość korzystania z wyciągu prysł niczym bańka, przez las przeszedł huragan połowa drzew była połamana. Na trasie leżało mnóstwo gałęzi i pni. Lewą trasę (patrząc od dołu) udało nam się udrożnić choć też nie w całości bo tylko jedną linię, natomiast prawej trasy bez stihl'a nie da rady, przynajmniej przerzucenie takiej masy drzewa było ponad nasze siły. Co do samych warunków to mnóstwo głębokiego błota, jazdę utrudniały potoki z topniejącego śniegu które wpadając do kolein tylko je pogłębiały, do południa było całkiem przyjemnie, niestety pod koniec dnia trasa się już bardzo rozjeździła i jazda po prostu nie dawała frajdy. W każdym razie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, taką ilością drzewa można by spokojnie niezłego slop'a zrobić a z pewnością wytyczyć nową na prawdę urozmaiconą trasę.

pozdro
hornet7
Kontakt:

Post autor: hornet7 »

PeeJey ja byłem w piątek a Ty kiedy? jesli 21szego to az dziw że od piątku nic sie nie zmieniło :shock: , taka ładna pogoda była w sobote...
PB: http://tnij.org/pinkibinki
PeeJey
Kontakt:

hornet7 Tak byłem 21 a warunki były takie jak opisałem.
Czyli to Ty częściowo udrożniłeś lewą trasę :), gdzieniegdzie widzieliśmy pozaciągane gałęzie. Chociaż jak Ty zjeżdżałeś skoro trasa nie była do końca przejezdna ?
A ! też jeździłeś na wyciągu czy pchałeś rower do góry ?
hornet7
Kontakt:

Post autor: hornet7 »

byłem tylko w kamieńsku, nie zjeżdzałem bo pech chciał że że dętkę miałem przebitą...
PB: http://tnij.org/pinkibinki
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Wybieram się do Kamieńska w piątek.
Jakie opony polecacie na obecne warunki? Miniony? Swapthingi czy może nawet Mudy??
Można podchodzić stokiem? czy trzeba się wdrapywać trasą?
pozdro

frango
PeeJey
Kontakt:

frango na Twoim miejscu w domu założyłbym Mudy a ze sobą zabrał swamp'y. Możesz podejść stokiem bez problemu tylko uprzedzam że jest mokro :twisted:.
frango
Kontakt:

PeeJey dzieki zs info, tak zrobie :) Moze warto kalosze zabrac? ;) Czy cala, lewa, patrzac od dolu, trasa jest przejezdna? Na cos mam uwazac?
pozdro

frango
PeeJey
Kontakt:

frango Z tymi kaloszami to bez przesady :lol: Wiesz ja byłem w niedziele a przez 5 dni ładnej pogody mogło całkiem nieźle wszystko doschnąć kwestia jest taka, że topniejący stok narciarski dostarcza wody, więc trudno powiedzieć jak będzie. Napisz relacje, może wpadnę w weekend.
Co do trasy to przejezdna jest tylko jedna linia tzn. musisz zawsze skręcać w lewo na rozjazdach bo inaczej będą czyhać na Ciebie niespodzianki w postaci przewróconych drzew, które niestety bez piły są nie do usunięcia, i połamanych gałęzi. Na prawą trasę nawet nie wjeżdżaj bo przez taki off-road to nawet czołgiem być nie przejechał :P
frango
Kontakt:

No mam nadzieje, ze to nie bedzie taplanie w blocie po kostki, bo kumpel ktory sie dzisiaj spiął w robocie, by jutro pojechac, zamordyje mnie :D
Zakladam Wety, biore Swampthy, dlugie spodnie i ortalion ;)
pozdro

frango
frango
Kontakt:

Wróciłem, żyję :D
Łeee... brak formy po zimie ;)
Podeszliśmy i zjechaliśmy 9 razy :)
Lewa (od dołu) trasa w bardzo fajnym stanie. Chyba wszystkie warianty są czynne.
Błoto jest tylko w mini wąwozie. A tak, to ze 2 kałuże. Miniony w zupełności by wystarczyły.
Jeśli chodzi o stok i podchodzenie, to jest miękko, ale nie ma błota :)
Wypas wypad :) Zajebista pogoda :)
pozdro

frango
mrdizzle
Kontakt:

Post autor: mrdizzle »

To jak jest z wyciągiem? Wpuszczaja z rowerem czy nie? Orientuje się ktos czy wogole wyciąg bedzie chodzil w najblizszych dniach(1-6 kwietnia)?
Z góry dzieki za info, pozdro.
kuwer
Kontakt:

www.gorakamiensk.info na samym srodku pisze ze w kwietniu nie ma opcji włączenia wyciagu bo trwaja prace konserwacyjne
acidoom
Kontakt:

Post autor: acidoom »

Wyciąg nie chodzi, ale komu nie straszne podchodzenie to niech wali śmiało - trasy przetrwały zimę w bardzo dobrej kondycji. Dziś jeździło z 15 osób - jest miło :) Warunki na high rollery/miniony - tylko w trasie po lewej (patrząc z dołu) u góry w wąwozie jest strumyk z topniejącego śniegu ...
http://hungry4sport.com
kuwer
Kontakt:

elo odswieze temat
jak jest z wyciagiem jutro tj. 1 maja i ktos wybiera sie moze?? ;]
ODPOWIEDZ