Prawo jazdy - jazda bez, kategorie B1, A1, motorower
Kolejni socjaliści i dobroczyńcy...
) mi się chwalił wczoraj na gg?
Może zrobimy prawo jazdy od 30 lat?
Co do pijanych kierowców... Statystyki są w Polsce tragiczne ale trzeba zauważyć, że 0.2 to nie 0.5, a więc statystycznie więcej kierowców w Polsce, będzie uznanych za nietrzeźwych.
Edit: GgG Literówkę jakąś zrobiłem i odruchowo poprawiłem przez FF. Pewnie mu (FF) o coś innego chodziło niż droga. Dzięki.
Pozdrawiam
Czym to pan Jozan (pow. 21 lat, prawda?
PRAWKO OD 21 LAT I SIĘ SKOŃCZY !

Twoja nieodpowiedzialność jest argumentem za tym, że prawko powinno być od 21 roku życia? Trochę chora logika waści.MAGIK_KRK_PL pisze:
prawko to nie tylko 18 lat, to również dojrzałość, ja mam 18 od paru miesięcy a o prawku nigdy nie myślałem, wiem że jestem jeszcze na tyle nieodpowiedzialny że autoro rozwaliłbym w max miesiąc
Gadanie. Na Austriackich, Niemieckich, Włoskich (itd.) autostradach pomykają bardzo często ludzie po ponad 200 i jakoś żyją. Problemem jest stan dróg, a nie głupota. Jeżeli nadal będziemy mieli dziury wielkości pralki na ulicy, to nie ma się co dziwić, że przy 70 km/h w mieście ludzie będą przejeżdżali przechodniów. Samochody w całej Europie są te same i nie ma co się dziwić, że 'my' też naciskamy te swoje 200 KM pod maską.Cale szczescie, ze ludzie tutaj sa milsi na drogach i jezdza duuuuzo wolniej niz w Polsce, bo inaczej rynsztoki bylyby skapane we krwi.
Co do pijanych kierowców... Statystyki są w Polsce tragiczne ale trzeba zauważyć, że 0.2 to nie 0.5, a więc statystycznie więcej kierowców w Polsce, będzie uznanych za nietrzeźwych.
Edit: GgG Literówkę jakąś zrobiłem i odruchowo poprawiłem przez FF. Pewnie mu (FF) o coś innego chodziło niż droga. Dzięki.
Pozdrawiam
S: NOWE Tarcze Avid G3 160mm przód i tył
Fils Święte słowa, da sie jeździć szybko i bezpiecznie, nawet w Polsce tylko trzeba wiedzieć na co można sobie pozwolić. 98% pijanych kierowców sa to pijani rowerzyści zatrzymywani aby policja poprawiła sobie statystyki. A zaostrzanie przepisów nigdy do niczego dobrego nie prowadzi, chcecie powrotu do komuny? Bo ja niezbyt...
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Fils nie wiem jak w Twoim mieście ale w moim poruszamy się oficjalnie 50km/h więc 70k/h to sporo więcej i nie dziwi mnie że piesi nie mają szans..
..gdu ja robiłem prawko w 92r ilość aut na drogach była w rejonie 4mln a pierwsza 100km/h to był rejon 12s jak ktoś miał "dobre auto" . Dziś 10sek do paczki ma większość średniaków a bogaci rodzice prezentują swym pociechom Subarki,Lancerki i inne bajerki które mają po 200-300km pod nogą. Gnoje gówno potrafią bo tata załatwił prawko po znajomości i taki właśnie "Kubica" pali gumy jak wieśniak na światłach i na prostej bo już w zakrętach go nie ma....a przy drodze stoją krzyże !!
Nie patrzcie proszę na zachodnie standardy bo tam za przekroczenie prędkości są takie mandaty że jak raz go złapiecie to dłuuuuuugo to pamiętacie.
Znajomy w Szwecji miał licencję pilota,prawko i był radnym w swoim okręgu, poleciał ostro i złamał o 50km/h dozwoloną prędkość....stracił wszystkie uprawnienia i zapłacił srogi mandat !! u nas 50km więcej niz dozwolone to ma każdy praktycznie...łapie cię patrol i kończy się pkt i mandatem w cenie tankowania baku !! Złapac możesz 24pkt !!!
21 lat to dobry wiek na posiadanie auta....dziś 150km/h rozwija praktycznie każde autko !! Mało kto sobie zdaje sprawę jak kłamie dobre auto jeśli o prędkość chodzi..wsiadasz do Eklasy jedziesz 140km i mówisz 80 jadę
zerkasz na licznik i przecierasz oczy...
Pozdro
..gdu ja robiłem prawko w 92r ilość aut na drogach była w rejonie 4mln a pierwsza 100km/h to był rejon 12s jak ktoś miał "dobre auto" . Dziś 10sek do paczki ma większość średniaków a bogaci rodzice prezentują swym pociechom Subarki,Lancerki i inne bajerki które mają po 200-300km pod nogą. Gnoje gówno potrafią bo tata załatwił prawko po znajomości i taki właśnie "Kubica" pali gumy jak wieśniak na światłach i na prostej bo już w zakrętach go nie ma....a przy drodze stoją krzyże !!
Nie patrzcie proszę na zachodnie standardy bo tam za przekroczenie prędkości są takie mandaty że jak raz go złapiecie to dłuuuuuugo to pamiętacie.
Znajomy w Szwecji miał licencję pilota,prawko i był radnym w swoim okręgu, poleciał ostro i złamał o 50km/h dozwoloną prędkość....stracił wszystkie uprawnienia i zapłacił srogi mandat !! u nas 50km więcej niz dozwolone to ma każdy praktycznie...łapie cię patrol i kończy się pkt i mandatem w cenie tankowania baku !! Złapac możesz 24pkt !!!
21 lat to dobry wiek na posiadanie auta....dziś 150km/h rozwija praktycznie każde autko !! Mało kto sobie zdaje sprawę jak kłamie dobre auto jeśli o prędkość chodzi..wsiadasz do Eklasy jedziesz 140km i mówisz 80 jadę

Pozdro
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
50 to jest w terenie zabudowanym, a nie w miejscowościSchodek pisze:
Fils nie wiem jak w Twoim mieście ale w moim poruszamy się oficjalnie 50km/h więc 70k/h to sporo więcej i nie dziwi mnie że piesi nie mają szans..

Szwecja to typowy socjal... Podobnie Finlandia, w której płaci się mandaty w procentach od zarobku. Socjalistyczny bezsens.Znajomy w Szwecji
No i widzisz! Ostre przepisy, a i tak na zachodzie wszędzie śmiga się na autostradach ostro ponad 160 km/h...Znajomy w Szwecji miał licencję pilota,prawko i był radnym w swoim okręgu, poleciał ostro i złamał o 50km/h dozwoloną prędkość....stracił wszystkie uprawnienia i zapłacił srogi mandat !! u nas 50km więcej niz dozwolone to ma każdy praktycznie...łapie cię patrol i kończy się pkt i mandatem w cenie tankowania baku !! Złapac możesz 24pkt !!!
A czemu nie 22 lata? Takie gadanie dla gadania.21 lat to dobry wiek na posiadanie auta
Wiem o wielki jaśnie panie i władco. Ironia, ironia piracie drogowyFils Olśnie cię o wielki jaśnie panie i władco nie mam 21 lat.

To już nie nasza wina, że ludzie nie mają w zwyczaju patrzeć na licznik.Schodek pisze:Mało kto sobie zdaje sprawę jak kłamie dobre auto jeśli o prędkość chodzi..wsiadasz do Eklasy jedziesz 140km i mówisz 80 jadę Mr. Green zerkasz na licznik i przecierasz oczy...
Edit: Coś mi się wszystko pie***i. Dostało dziecko (Fils) komputer i same byki robi. Sorki. Poprawione.
Pozdrawiam
Fils chyba ,mało wiesz o śmiganiu na zachodzie ?? W Austrii Polizei śmiga sobie i łapie takich co szybciej niż wolno, foto radarki porównując prędkości strzelają tysiące mandatów bez prawa odwołania się, w Skandynawii masz proporcjonalnie do zarobków co jest MEGA zajebistym układem - zarabiasz 2mln euro to płacisz w procentach od 2mln a nie że bogacz w Ferrari tak samo jak sprzątaczka w escorcie z 90r !!
Stary postaraj się w Berlinie tak śmigać jak możesz w Polsce to zobaczysz co się stanie ??
W USA jak jedziesz za szybko to ludzie na policję dryniają i mówią że jakiś pirat zagrożenie na drodze robi !! jak wjedziesz do miasteczka to oficer grzecznie Cię poinformuje że mimo ładnej pogody warto uważać na drodze, gdy wjedziesz do nxt city to drugi pan oficer powie Ci że o 11:15 wyjechałeś z miasteczka A i o 12:30 byleś w miasteczku B ale teraz jesteś o 14: w miasteczku C a według prawidłowej prędkości powinieneś mijać dopiero miasteczko B i dostajesz mandacik !! ( Kolega odrobił taką lekcję )
...ja rozumiem pęd prędkości ale litości, dziś jest tak gęsto na drodze że nie ma szansy pobić rekordów czasowych z lat 90-tych gdy drogi były takie same ale 5 razy mniej aut...sam mam kilka takich do pobicia i wiem że nie ma bata..
Stary postaraj się w Berlinie tak śmigać jak możesz w Polsce to zobaczysz co się stanie ??
W USA jak jedziesz za szybko to ludzie na policję dryniają i mówią że jakiś pirat zagrożenie na drodze robi !! jak wjedziesz do miasteczka to oficer grzecznie Cię poinformuje że mimo ładnej pogody warto uważać na drodze, gdy wjedziesz do nxt city to drugi pan oficer powie Ci że o 11:15 wyjechałeś z miasteczka A i o 12:30 byleś w miasteczku B ale teraz jesteś o 14: w miasteczku C a według prawidłowej prędkości powinieneś mijać dopiero miasteczko B i dostajesz mandacik !! ( Kolega odrobił taką lekcję )
...ja rozumiem pęd prędkości ale litości, dziś jest tak gęsto na drodze że nie ma szansy pobić rekordów czasowych z lat 90-tych gdy drogi były takie same ale 5 razy mniej aut...sam mam kilka takich do pobicia i wiem że nie ma bata..
Schodek, mam wrazenie, ze piszesz z pozycji osoby wszystko wiedzacej.
Wyobraz sobie, ze jestem z kieleckiego (pisze sie z malej litery). I nie mam juz 18lat od dosc dawna, wiec swoje wyjezdzilem. Jak pisze, ze w IRL nikt sie nie przejmuje wydumanymi przepisami dotyczacymi jezdzenia na tymczasowym prawie jazdy to przyjmij, ze tak jest i juz.
Jak pisze, ze tutaj nie maja podstawowych umiejetnosci korzystania z samochodow to uwierz, ze tak wlasnie jest. Jak sie nie wymaga od kogos, zeby udowodnil, ze potrafi zachowac sie na ulicy to jak mozna oczekiwac chociazby minimalnego obycia na drodze.
Wyobraz sobie, ze jestem z kieleckiego (pisze sie z malej litery). I nie mam juz 18lat od dosc dawna, wiec swoje wyjezdzilem. Jak pisze, ze w IRL nikt sie nie przejmuje wydumanymi przepisami dotyczacymi jezdzenia na tymczasowym prawie jazdy to przyjmij, ze tak jest i juz.
Jak pisze, ze tutaj nie maja podstawowych umiejetnosci korzystania z samochodow to uwierz, ze tak wlasnie jest. Jak sie nie wymaga od kogos, zeby udowodnil, ze potrafi zachowac sie na ulicy to jak mozna oczekiwac chociazby minimalnego obycia na drodze.
No i co z tego, że łapią? I tak ludzie tam śmigają grubo. Jak się nie uda - cóż, bywa. Ale i tak ludzie cisną, bo mają ochotę - żadne przepisy tego nie zmienią. Ważne, żeby w terenie zabudowanym był spokój.Schodek pisze:chyba ,mało wiesz o śmiganiu na zachodzie ?? W Austrii Polizei śmiga sobie i łapie takich co szybciej niż wolno,
Dla socjalisty może i jest to zajebisty układ. Ja jestem konserwatywnym liberałem (minarchista) i mnie takie 'zajebiste' układy nie pociągają. Wytłumacz mi, czemu jest to zajebiste - tak po ludzku. Bo ja w tym niczego zajebistego nie widzę, ino widzę w tym chorą czerwoną logikę.w Skandynawii masz proporcjonalnie do zarobków co jest MEGA zajebistym układem - zarabiasz 2mln euro to płacisz w procentach od 2mln a nie że bogacz w Ferrari tak samo jak sprzątaczka w escorcie z 90r !!
Nakaz jazdy w pasach, prawko od 21 roku życia, mandaty progresywne, podatki progresywne - wszystko to czerwona logika, która zakłada, że wszyscy w okół są beznadziejni, głupi i, że trzeba o wszystkich biednych i głupich dbać (najlepiej poprzez karanie wrednych bogaczy). Socjalistycznego gadania mam już powyżej uszu.
To, że sprzątaczka nie może kupić sobie Ferrari to już nie moja sprawa i szczerze mówiąc mam to w czterech literach.
Pozdrawiam
podnietek kurcze strasznie mi przykro że Cie uraziłem - za kieleckie sora raz jeszcze, IRL 6mln istnień...PL prawie 40mln !! poziom jazdy sadzę że podobny jak w kieleckim
Może więcej czasu spędzasz na wyspie niż w rodzinnych stronach ale śmiem twierdzić że w Europie to tylko w Turcji/Ukrainie i Białorusi jest gorzej niż w Polsce jeśli o poziom kierowców chodzi...statystyki doskonale to pokazują..i nie patrzmy się na ten zachód bo tam ludzie od dawna swobodnie oddychają i mają mniejsze ciśnienie na drodze niż nasi"rajdowcy" z lewymi licencjami..
Bez urazy ale na południu EU chłopaki mają limit 0.8 promila we krwi ,auta poobijane z każdej strony ale na drodze jest kulturka Panie !! Wpuszczamy i wypuszczamy innych,sygnalizujemy zmiany na drodze,myślimy i jesteśmy współodpowiedzialni za sytuacje na drodze...Może w IRL jest zadupie srogie i mają taki poziom jaki mają poziom...nie wiem nie oceniam ale skoro tak mówisz to widocznie jakaś przyczyna tego jest...
Kiedyś spotkałem kilku IRL w Amsterdamie i gdy zapytali mnie z jakiego kraju pochodzę to nie wiedzieli że w Europie istnieje Polska, dopiero jak im wytłumaczyłem że między Berlinem a Moskwą żyje jeszcze 40mln ludzi to zdziwieni kręcili głowami...więc może nie wiedzą też co to samochód i jak się z niego korzysta...kto wie ??
Jaki kraj tacy terroryści
w sumie to do niedawna oni chyba tylko owce znali ??
podnietek wierzę wierzę...powaga

Może więcej czasu spędzasz na wyspie niż w rodzinnych stronach ale śmiem twierdzić że w Europie to tylko w Turcji/Ukrainie i Białorusi jest gorzej niż w Polsce jeśli o poziom kierowców chodzi...statystyki doskonale to pokazują..i nie patrzmy się na ten zachód bo tam ludzie od dawna swobodnie oddychają i mają mniejsze ciśnienie na drodze niż nasi"rajdowcy" z lewymi licencjami..
Bez urazy ale na południu EU chłopaki mają limit 0.8 promila we krwi ,auta poobijane z każdej strony ale na drodze jest kulturka Panie !! Wpuszczamy i wypuszczamy innych,sygnalizujemy zmiany na drodze,myślimy i jesteśmy współodpowiedzialni za sytuacje na drodze...Może w IRL jest zadupie srogie i mają taki poziom jaki mają poziom...nie wiem nie oceniam ale skoro tak mówisz to widocznie jakaś przyczyna tego jest...
Kiedyś spotkałem kilku IRL w Amsterdamie i gdy zapytali mnie z jakiego kraju pochodzę to nie wiedzieli że w Europie istnieje Polska, dopiero jak im wytłumaczyłem że między Berlinem a Moskwą żyje jeszcze 40mln ludzi to zdziwieni kręcili głowami...więc może nie wiedzą też co to samochód i jak się z niego korzysta...kto wie ??
Jaki kraj tacy terroryści

podnietek wierzę wierzę...powaga

Fils przykład pasów -jedziesz bez nich, z boku wylatuje Ci synek bogatego fabrykanta w ferrari,wymusza na Tobie odruch ( bezwarunkowy) zmieniasz pas i walisz czołowo w inne auto, wypadasz z fotela,walisz flakami w ziemie ale jakimś cudem żyjesz, jesteś właściwie na granicy życia i śmierci, ale karetka pojawia się w ostatniej chwili, reanimacja,szybka akcja na sygnale do szpitala, 3 zespoły specjalistów ratują Ci życie...koszty ( pewnie w cenie ferrari ) pokrywamy my wszyscy bo Tobie się nie chce zapinać pasów BEZPIECZEŃSTWA !! Twoja dziewczyna jechała na fotelu obok. Teraz zdenerwowana stoi z boku i pali fajka za fajkiem bo po odpięciu pasów BEZPIECZEŃSTWA wyszła z opresji cało !! Ubezpieczenie robi problemy bo synek fabrykanta zakosił staremu bez wiedzy i PRAWA JAZDY furę i jechał pomacać małolatki na dyskotece!! Co tu jest "czerwonego" w tej opowieści....?? Twoja krew na asfalcie czy lakier Ferrari ??
...
Stać Cię na super drogie dziwki,koks i szybkie auto...masz gest i lubisz szybkie numerki ?? jak tak to stać Cię na progresywne kary za łamanie PRAWA !! czy masz białe czy czarne stringi to prawo jest takie samo dla Ciebie jak i dla mnie...więc nie płacz że musisz płacić gdy je łamiesz..a kolor dla daltonisty nie ma znaczenia, nawet gdy jesteś "konserwą"
...pozdrwiam
...

Stać Cię na super drogie dziwki,koks i szybkie auto...masz gest i lubisz szybkie numerki ?? jak tak to stać Cię na progresywne kary za łamanie PRAWA !! czy masz białe czy czarne stringi to prawo jest takie samo dla Ciebie jak i dla mnie...więc nie płacz że musisz płacić gdy je łamiesz..a kolor dla daltonisty nie ma znaczenia, nawet gdy jesteś "konserwą"
...pozdrwiam
na traktor masz TWjtk pisze:rzeczy z prawkiem kat. B jesteście uprawnieni do prowadzenia ciągników więc grubszy lans Mr. Green
ciągnik tira - C
flis
pierdyndolisz
kiedyś oglądałem mądre filmiki z GB
pokazywały jak nie zapinając pasów możesz zrobić krzywdę nie tylko sobie, ale innym pasażerom w samochodzie
i tu nie chodzi o czerwoną logikę, tylko o ludzkie życie...
karania bogatych też nie widzę, bo ogólnie , zmniejszając liczbę punktów karnych za wykroczenia , a podnosząc kwoty mandatów rząd idzie im na rękę

chodzi o ogólne bezpieczeństwo, a nie o upodobania

Slavvduro
-
- moderator
- Kontakt:
A kto nie ma prawka ani karty rowerowej? przyznać się! :P
Rower przez miasto prowadzisz? bo nie masz uprawnień do poruszania się nim?
Rower przez miasto prowadzisz? bo nie masz uprawnień do poruszania się nim?

Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
MLYNoBIKER
Teraz to już głupoty wypisujesz, rowerem nie zabijesz kilkunastu ludzi stojących na przystanku autobusowym, nie zabijesz też matki z dzieckiem na pasach...
Schodek
Ciekawe jest to, że w Austrii policja może wystawić mandat za prędkość "na oko". Nie muszą mieć potwierdzenia w fotoradarze.
Bogaci i zaradni ludzie mają ciekawy sposób na fotoradary w Austrii, znajomy który stamtąd jest zarejestrował sobie samochód w Bułgarii i żaden radar mu nie straszny
Co do jazdy po autostradzie to wcale nie trzeba się tak bać tej polizei, trochę się już przez Austrię najeździłem i jedynie co to przy ograniczeniach do 100 warto zwolnić.
Teraz to już głupoty wypisujesz, rowerem nie zabijesz kilkunastu ludzi stojących na przystanku autobusowym, nie zabijesz też matki z dzieckiem na pasach...
Schodek
Ciekawe jest to, że w Austrii policja może wystawić mandat za prędkość "na oko". Nie muszą mieć potwierdzenia w fotoradarze.
Bogaci i zaradni ludzie mają ciekawy sposób na fotoradary w Austrii, znajomy który stamtąd jest zarejestrował sobie samochód w Bułgarii i żaden radar mu nie straszny

Co do jazdy po autostradzie to wcale nie trzeba się tak bać tej polizei, trochę się już przez Austrię najeździłem i jedynie co to przy ograniczeniach do 100 warto zwolnić.
Taki lekki offtopic: musialem w piatek isc i aplikowac o nowe prawo jazdy - 3 lata temu zmienilem na irlandzkie i bylo ono wlasnie na 3 lata. Skonczyl sie okres waznosci (papieru, nie upowaznienia) i trzeba nowe. Dzisiaj przyszlo mi poczta nowe, tym razem na 10 lat. I niespodzianka
dostalem oprocz kat. B, bez proszenia, uprawnienia na prowadzenie CIAGNIKA