[Szklarska, Jelenia Gora] Warunki, prognozy.

1nVALID
Kontakt:

[Szklarska, Jelenia Gora] Warunki, prognozy.

Post autor: 1nVALID »

Za kilka dni wracam do domu na swieta i zastawiam sie nad warunkami do jazdy w okolicach Szklarskiej Por./ JG.

Jak wygladaja warunki na chwile obecna? Bylo male ocieplenie ostatnio to pewnie sniegu juz nie ma. Gdzie da sie pojezdzic w Szklarskiej? Z kamienczyka sie da puscic po szlaku?

Jak zapatrujecie sie na warunki za tydzien? Zawsze wole lokalesow spytac, prognozy prognozami, miejscowi wiedza swoje.
Kupie: DHX 5.0 222
ultrafranek
Kontakt:

Post autor: ultrafranek »

Witam, w Jeleniej Górze wszystko sukcesywnie schnie, do świąt powinno być ok jeżeli pogoda się jakoś gwałtownie nie zmieni.

Odnośnie Szklarskiej Poręby się nie wypowiem gdyż ostatnimi czasy tam nie byłem.
Ale sądzę, że warunki jeszcze nie nadają się do jazdy.

Odnośnie prognoz to nic nie mam zamiaru spekulować, gdyż jak wcześniej wspomniałem pogoda się może zmienić z dnia na dzień ;)
Pozdrawiam.
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

1nVALID Grzybowiec - super, Chojnik - srednio, szyba - nie ma szans, Szklarska - tez narazie nie pojezdzisz.

Ale ogolnie skreca mnie ze baja nie ma, dzisiaj tak sobie (pada co jakis czas) to sobie na szosie pojezdze ;)

Pozdro
Tolek
Kontakt:

Post autor: Tolek »

Dzisiaj koledzy pojechali na narty do szklarskiej na łabski, więc chyba nie bardzo. ;)
Szyba już od jesieni zatarasowana powalonymi drzewami.
A pogoda ekstra, prawie codziennie słoneczko wychodzi, około 10-15 stopni, wiosna :)
www.happynegro.ownlog.com
www.tolek.pinkbike.com
1nVALID
Kontakt:

BikerJG grzybowiec, gdzie to? Na google maps nic nie znajduje. Szyba, rozumiem ze to gora szybowcowa ?

Jakies wiesci ze szlakow w Szklarskiej? Stoki nasniezane beda a po szlakach cos tam ludzie chodza i sniegu sie nie dosypuje zazwyczaj.
Tolek
Kontakt:

Grzybowiec to jest gdzieś koło Wałbrzycha bodajże? Na forum gdzieś był o tym temat, poszukaj ;)
www.tolek.pinkbike.com
molotov_jg
Kontakt:

Post autor: molotov_jg »

Grzybowiec jest to trasa, w Sobieszowie(dzielnica Jeleniej Góry) 8)
Tolek
Kontakt:

Aha, z Leskowcem mi się pomyliło ;)
A gdzie dokładnie jest ten Grzybowiec? Nigdy o nim nie słyszałem.
No i skoro już jesteśmy przy Jeleniej, są jakieś fajne szlaki/trasy z michałowic/piechowic/przesieki w dół do sobieszowa lub okolic?
www.tolek.pinkbike.com
BikerJG
Kontakt:

Tolek przypominam ze mieszkasz w gorach, tras jest od cholery. Grzybowiec jest nieco bardziej dla wtajemniczonych (nie chodzi o trudnosc) Ogolnie jest kilka mega fajnych tras w JG i okolicach, na conajmniej 5 da sie dojechac rowerem z centrum w ciagu 30 min ;)
Tolek
Kontakt:

J z okolic jeleniej znam tylko szybę, las za pkp i może jeszcze grzybek. Nie wiem, gdzie są pozostałe trasy, dlatego liczyłem, że ktoś mnie wtajemniczy. ;)
www.tolek.pinkbike.com
1nVALID
Kontakt:

BikerJG czy mogl bys opisac jak mniej wiecej sie dostac na jakas ciekawa trase DH ?

Dzis zajechalem do Polski, piekna pogoda! Od razu za rower sie wzialem i spadam w gory niedlogo.

Jak warunki w Szklarskiej, da rade szlaki ogarnac?
1nVALID
Kontakt:

I jak tam panowie?

Jesli macie czas, zapodajcie jakies mapki z google maps z zaznaczonymi miejscami, nie chce jechac za bardzo na pale i szukac na miejscu, wielkie dzieki!
BikerJG
Kontakt:

1nVALID szklarska raczej srednio, co prawda sniegu prawie nie ma ale nie polecam, zadzwon jak bedziesz na miejscu chetny do jazdy 510 209 769, podjade i pokaze co i jak, narazie nie mam baja to chociaz oprowadze.

Pozdro!
molotov_jg
Kontakt:

Post autor: molotov_jg »

Na chujniku sucho , tak samo na grzybowcu. POZDRO!
ODPOWIEDZ