Szprychy Co i jak
-
- Kontakt:
Szprychy Co i jak
Witam
Niedawno kupilem sobie nowe obrecze z szprychami od razu zaplecionymi na piascie. Narazie wszystko jest z nimi dobrze tylko mam pytanie gdzies slyszalem ze trzeba je dociagnac po 30 km Czy to prawda?? I czy w tym czasie moge jezdzic Latac hopy itp I to dobrze jak sie lekko da je poruszyc palcami ?? Pozdrawiam
Niedawno kupilem sobie nowe obrecze z szprychami od razu zaplecionymi na piascie. Narazie wszystko jest z nimi dobrze tylko mam pytanie gdzies slyszalem ze trzeba je dociagnac po 30 km Czy to prawda?? I czy w tym czasie moge jezdzic Latac hopy itp I to dobrze jak sie lekko da je poruszyc palcami ?? Pozdrawiam
Ja odkąd odkręcam lekko szprychy przy zaplataniu, nie widzę potrzeby późniejszego dociągania.
Jeśli jednak przy zaplataniu szprychy nie były odkręcane, to prawdopodobnie odkręcą się same podczas jazdy i ich napięcie trochę się zmniejszy. Wtedy przydałoby się naciągnąć trochę...

Jeśli jednak przy zaplataniu szprychy nie były odkręcane, to prawdopodobnie odkręcą się same podczas jazdy i ich napięcie trochę się zmniejszy. Wtedy przydałoby się naciągnąć trochę...
Jeśli chodzi Ci o ściskanie dwóch szprych w dłoni to tak, da się je ruszyć...I to dobrze jak sie lekko da je poruszyc palcami ?

http://brooce.pinkbike.com
-
- Kontakt:
No wlasnie o to chodzibrooce pisze:I to dobrze jak sie lekko da je poruszyc palcami ?
Jeśli chodzi Ci o ściskanie dwóch szprych w dłoni to tak, da się je ruszyć...
Wlasciwie to ja nie mam pojecia czy oni odkrecali szprychy po naciaganiu bo to z rowerowy.com W kazdym badz razie wole je dac jak bd center do serwisu.
P.S Znasz jakis dobry serwis rowerowy na terenie Gdyni ??
-
- Kontakt:
Banan725135650 Zważ na to, że nie każdy ma specjalny klucz do nypli i nie każdy to potrafi. Bo niechcący przy podciąganiu szprych możesz sobie też przestawić lekko koło
np. w jajo
.
Sam tego bym nie robił jeśli bym nie miał centrownicy w oku lub na stole przed sobą.

Sam tego bym nie robił jeśli bym nie miał centrownicy w oku lub na stole przed sobą.
http://tadziu-.pinkbike.com/album/2k12-Riding/
-
- Kontakt: