Witam
Niedawno kupilem sobie nowe obrecze z szprychami od razu zaplecionymi na piascie. Narazie wszystko jest z nimi dobrze tylko mam pytanie gdzies slyszalem ze trzeba je dociagnac po 30 km Czy to prawda?? I czy w tym czasie moge jezdzic Latac hopy itp I to dobrze jak sie lekko da je poruszyc palcami ?? Pozdrawiam
Szprychy Co i jak
-
- Kontakt:
Ja odkąd odkręcam lekko szprychy przy zaplataniu, nie widzę potrzeby późniejszego dociągania.
Jeśli jednak przy zaplataniu szprychy nie były odkręcane, to prawdopodobnie odkręcą się same podczas jazdy i ich napięcie trochę się zmniejszy. Wtedy przydałoby się naciągnąć trochę...

Jeśli jednak przy zaplataniu szprychy nie były odkręcane, to prawdopodobnie odkręcą się same podczas jazdy i ich napięcie trochę się zmniejszy. Wtedy przydałoby się naciągnąć trochę...
Jeśli chodzi Ci o ściskanie dwóch szprych w dłoni to tak, da się je ruszyć...I to dobrze jak sie lekko da je poruszyc palcami ?

http://brooce.pinkbike.com
-
- Kontakt:
No wlasnie o to chodzibrooce pisze:I to dobrze jak sie lekko da je poruszyc palcami ?
Jeśli chodzi Ci o ściskanie dwóch szprych w dłoni to tak, da się je ruszyć...
Wlasciwie to ja nie mam pojecia czy oni odkrecali szprychy po naciaganiu bo to z rowerowy.com W kazdym badz razie wole je dac jak bd center do serwisu.
P.S Znasz jakis dobry serwis rowerowy na terenie Gdyni ??
-
- Kontakt:
Banan725135650 Zważ na to, że nie każdy ma specjalny klucz do nypli i nie każdy to potrafi. Bo niechcący przy podciąganiu szprych możesz sobie też przestawić lekko koło
np. w jajo
.
Sam tego bym nie robił jeśli bym nie miał centrownicy w oku lub na stole przed sobą.

Sam tego bym nie robił jeśli bym nie miał centrownicy w oku lub na stole przed sobą.
http://tadziu-.pinkbike.com/album/2k12-Riding/
-
- Kontakt: