Cwiczenia

wd40
Kontakt:

Cwiczenia

Post autor: wd40 »

Przez jakies pol roku albo i wiecej bede bikeless :( Na pewno zapomne czesc z tego co sie nauczylem, ale zastanawiam sie co zobic, aby jak juz poskladam rower bede swierzy i gotowy do jazdy. Duzo osob zna sie na roznych cwiczeniach i mam pytanie- co najlepiej rozwija ogolna koordynacje ciala- bo nad tym chce popracowac. Wlasnie to, bo sadze, ze to mi sie najbardziej przyda. Sila to swoja droga, ale mam juz sztange, drazek i pare hantli, wiec z tym nie bedzie problemu. Jak na razie myslalem nad cwiczeniami rozciagajacymi i juz sa w planie. Co jeszcze to ja juz nie wiem...
STone
Kontakt:

Post autor: STone »

podstawa to zgrac dwie półkule mozgowe, by poprawic korydnacje wzrokowo- manulna, zaleca sie rano i wieczorem ruszanie glowy raz w jedna a raz w druga strone najlepiej ogladajac przy tym "Klan"
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

hehehehhehehehe

stary umiejetnosci rowerowe stracisz,ale zajmie ci bardzo szybko ich przywrocenie- wiem cos o tym! wiec sie nie mart o swoje umiejetnosci - powiem ci ze nawet potrzebne sa takie przerwy ,moze sie okazac ze szybko odzyskasz kondyzje i szybko ja podwyzszysz.

a co do sztangi itd.Cwiczylem na silowni pare lat,wiec jest oczywiscie duuuuuuuzo pisania,chcesz mase?rzezbe?rozciagnac sie??
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

duze partie miesniowe raz w tygodniu - klatka,plecy

mniejsze dwa razy w tygodniu- rece,barki

kazda partie miesniowa cwicz 3 cwiczeniami

i bedzie bardzo dobrze :) znasz typy cwiczen i ich uklady??
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

No mniej wiecej, ale raczej zadnaego sportu poza rowerem (no narty ale to tylko 2 tyg) nie uprawialem i przez pol roku to strace to wszystko! Bedzie ze mnie lama do szescianu... Strace nie tylko umiejetnosci- o to sie mniej boje ale ogolna sprawnosc.
Gil
Kontakt:

Post autor: Gil »

polecam podnoszenie browarów
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

post mimo wszystko nie jset tak glupi jak wam sie wydaje. na pewno pomoze podniesienie kondycji fizycznej (zalezy jeszcze w czym jezdzisz), wykonanie programu air alert (program skocznosciowy, dla niektorych na tyle trudny ze po paru dniach rezygnuja), codziennie po 100-200 pompek, dodatkowo ziom mysl o tym co bys na rowerze robil. umiejetnosc to pewna koordynacja ruchu. jak skaczesz to myslisz i robisz. siedzac mozesz jedynie myslec ale to i tak sporo daje. dzieki temu nie zacofasz sie az tak bardzo. mi wiele rzeczy przyszlo po tym jak o nich myslalem. wsiadalem i w miare umialem.

najlepszym wyjsciem jest uprawianie innego sportu ekstremalnego. w zime nie ma wyboru. w lato polecam tzw. urban freeflow czyli skakanie po rzeczach na miescie. wyrabia psychike (czasem az za bardzo - gdy chodzisz po dachu a potem z niego schodzisz) kondycje a takze wzmacnia wiekszosc miesni w ciele.
www.trialshop.pl
FoXX_
Kontakt:

Post autor: FoXX_ »

Bieganie dobrze rozwija kondyche , a bieganie po schodach do góry rozwija te mieśnie co pracuja na rowerze pedałując więc poćwicz to ,no i oczywiście pływanie ,i jazda na wrotkach albo hulajnodze :) a i możesz poćwiczyc też jakieś salta np: salto mortale ,fajnie wygląda , albo jakieś inne tricki .
cielak
Kontakt:

Post autor: cielak »

a ja ci powiem zebys porobil pomki.moim zdaniem to jest dobre na siel rak i klaty .ni i bieganie:)milych cwiczen
ODPOWIEDZ