Avid juicy 3 / co zamiast ?

TuRbO
Kontakt:

Avid juicy 3 / co zamiast ?

Post autor: TuRbO »

Siema
rozpoczęcie sezonu nie obeszło by sie bez problemów no więc dokładnie chodzi o tylni hamulec jakim jest juicy 3 niestety bardzo zawiodłem sie na tym hamulcu zresztą jak i na całej firmie avid bo z codami w drugim rowerze mam ten sam problem hamulec non stop sie zapowietrza przy skakaniu bądź abu klamka robi sie miękka , gdy rower wróci z powrotem na obydwa koła i pod pompujemy klamke wraca jej twardość , tak więc odpowietrzam go ostatni raz i sprzedaje , tutaj pytanie co zamiast tego ? rowerek do streetu/dirtu najlepiej im mniejsza tarcza no i oczywiście waga (rowerek waży 11,5 ja 65 kg) , wykorzystywany będzie na tylne koło .

z góry dzięki za pomoc
fbastek
Kontakt:

Post autor: fbastek »

jak do dirtu i streetu to może jakiś dobry mechanik np. bb7? miałem w dirtówce. z dobrym pancerzem przy barspinach nic mi nie zaciągało. zbiłem minimalnie na wadze, a przy glebie łamiąc klamkę poniesiesz mniejsze koszty.. przewód do hydraulika droższy. zresztą uważam, że hydraulik w dircie nie jest tak bardzo potrzebny, w tej chwili większośc i tak b-less jeździ.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Jak klamka robi się miękka to masz zapowietrzony układ. Miałem tak samo w nówce j5, jak postawiłem rower na koło to klamka dochodziła do kierownicy, kilka razy trzeba było ją pod pompować i wszystko było ok.. pomogło dokładne odpowietrzenie. Sprawdź ofertę shimano jak koniecznie musisz mieć hydre, wybierzesz coś sobie pod swój budżet.
fbastek
Kontakt:

Post autor: fbastek »

to jest niemożliwe, że dalej się zapowietrza. widocznie źle odpowietrzasz. zrób sobie zestaw do odpowietrzania (szukajka na forum) następnie na kanale YT SRAM poszukaj sobie jak odpowietrza się juicy. jeżeli zrobisz wszystko tak jak jestem tam opisane, będzie działało poprawnie.
ODPOWIEDZ