Siema
rozpoczęcie sezonu nie obeszło by sie bez problemów no więc dokładnie chodzi o tylni hamulec jakim jest juicy 3 niestety bardzo zawiodłem sie na tym hamulcu zresztą jak i na całej firmie avid bo z codami w drugim rowerze mam ten sam problem hamulec non stop sie zapowietrza przy skakaniu bądź abu klamka robi sie miękka , gdy rower wróci z powrotem na obydwa koła i pod pompujemy klamke wraca jej twardość , tak więc odpowietrzam go ostatni raz i sprzedaje , tutaj pytanie co zamiast tego ? rowerek do streetu/dirtu najlepiej im mniejsza tarcza no i oczywiście waga (rowerek waży 11,5 ja 65 kg) , wykorzystywany będzie na tylne koło .
z góry dzięki za pomoc
Avid juicy 3 / co zamiast ?
jak do dirtu i streetu to może jakiś dobry mechanik np. bb7? miałem w dirtówce. z dobrym pancerzem przy barspinach nic mi nie zaciągało. zbiłem minimalnie na wadze, a przy glebie łamiąc klamkę poniesiesz mniejsze koszty.. przewód do hydraulika droższy. zresztą uważam, że hydraulik w dircie nie jest tak bardzo potrzebny, w tej chwili większośc i tak b-less jeździ.
Jak klamka robi się miękka to masz zapowietrzony układ. Miałem tak samo w nówce j5, jak postawiłem rower na koło to klamka dochodziła do kierownicy, kilka razy trzeba było ją pod pompować i wszystko było ok.. pomogło dokładne odpowietrzenie. Sprawdź ofertę shimano jak koniecznie musisz mieć hydre, wybierzesz coś sobie pod swój budżet.