Poniżej linki do korb:
SLX FC 660
http://shimano-polska.com/publish/conte ... type-.html
SLC FC 665
http://shimano-polska.com/publish/conte ... type-.html
Za pomoc w rozwianiu moich wątpliwości bardzo dziękuje

no i raczej wezmę z tego powodu 660 bo może coś się zwróci z tej inwestycji i będzie w sam raz na wypad w górygroochas pisze:Z doswiadczenia wiem ze latwiej bedzie Ci sprzedac zebatke 44T z SLX niz rockring na 36T, ktory mi np lezy juz 2 lata w domu. Pzdr
teraz mnie to zaczęło ciut ciekawić. Wcześniej nie popatrzyłem na wagę bo nie jestem fanem zbijania wagi. Byle by było trwałe i się nie sypnęło za szybkoLas3k_91 Ldz pisze:To czemu z 665 jest 110g cięższa? Przecież rockring nie jest chyba tyle cięższy od zębatki 44t.
teraz mi się udało dowiedzieć 660 i 665 to nie są te same korby właśnie różnią się tym że 665 posiada inserty na pedały a 660 nie. To jednak się skusze na model 665 choć sprzedaż 3 zębatek z modelu 660 wydaję się bardziej atrakcyjna pod względem zwrotu części kasy.SeraaX pisze:to jest jedna i ta sama korba, hone się różniło osią i insertami na pedały, tutaj o tym pisałem przy podejrzeniach o różnicy w osiach.
kilka lat temu wszyscy walili w dh bez żadnych insertów i jakoś problemu nie było, wg mnie moda i marketing ale jak widać przyciąga klienta...groochas pisze:w sposob zdecydowany i niepodważalny kupuj wersje z insertami.
może i nie było, obecną korbę mam również bez insertów i jak na chwilę obecną daje radę i żadnych problemów z nią nie mam ale nagły przypływ gotówki pozwala zmienić korbę to czemu nie spróbować wersji z insertami, które spore grono riderów chwaliDxx pisze:kilka lat temu wszyscy walili w dh bez żadnych insertów i jakoś problemu nie było,
A co to za korba była i ile przeszła? Nie chce mi się wierzyć że shimano...quilong pisze:Dxx sam osobiscie wyrwalem pedal z korby, podczas dokreconej 180, w korbie gdzie nie bylo insertow
To jakaś gów&&* korba musiała być? ;> Jak ktoś ma pecha to cały insert mu wyjedziequilong pisze:Kolega gdy oparl sie pedalem o kamien zrobil to samo, a wcale mocno nie przypierniczyl.
korba ląduje w Big Hicie. Zastosowanie DH i FR w czystym wydaniu "for fun" jak jest wolny czas. Wyjadaczem nie jestem ... tam gdzie inni jeszcze dokręcają ja hamujeDxx pisze:Tak przy okazji do czego będziesz ją używał?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 3 gości