amortyzator- allegro

koki
Kontakt:

amortyzator- allegro

Post autor: koki »

WITAM jestem nowy jak coś będzie źle to mnie poprawcie.

Mam takie pytanie ile może kosztować Dj 02 z 2005 roku z tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item1032894706_ma ... cznik.html
Pytam się dlatego bo jak zaproponowałem sprzedawcy zakończenie aukcji przed czasem to on wtedy zapytał ile bym dał.... a ja powiem szczerze nie mam pojęcia po ile chodzą używane dj.
Czy jest on w ogóle wart uwagi czy patrzyć za czymś innym, wiem że było dużo takich tematów ale ja dalej nie ufam używkom z allegro. Napiszcie co o nim sądzicie.
alexanderrr
Kontakt:

Post autor: alexanderrr »

zależy do czego tego chcesz używać ?
freeride .
randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

alexanderrr pisze:zależy do czego tego chcesz używać ?
Pewnie chce się na nim ścigać w maratonach.

"(...) Amortyzator posiada na koronie górnej dwa mikro pęknięcia(nie jestem do końca pewny bo wyglądają jak ryski), jest to normalne w tych rocznikach. Pęknięcia nie powiększają się (...)"

O dziwo, jak go kupisz to nagle zaczną się powiększać, ale oczywiście sprzedający o tym wspomniał w opisie, a więc masz problem. To akurat mało optymistyczna wersja, aczkolwiek możliwa.
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
koki
Kontakt:

Używał go będę do tego czego jest przeznaczony czyli dirt i czasami coś tam po mieście.
To że chce dj (albo coś podobnego czyli te 100mm skoku) jest pewne tylko nie wiem czy ten właśnie ten konkretny amor będzie dobry i tu moje pytanie ile max można za niego dać
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

szukaj czegoś lżejszego, i na qr20 taka rada odemnie
a za tego dj to moim zdaniem 200-250 bo malowany no i popękany. niby faktycznie 99% dj ma te pekniecia ale zawsze mozna trafić na ten 1% nie pekniety ( tak jak mi się kiedyś udało a placiłem 290 zł)
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
koki
Kontakt:

W końcu coś konkretnego ale jeszcze trochę mało... no i tak mam piastę pod 9 mm i nie zamierzam jej wymieniać bo nie dawno koło kupowałem i wtedy nie myślałem o amortyzatorze - wiem głupi byłem, a co do wagi na razie mnie nie obchodzi muszę kupić coś taniego ale żeby nie rozpadło się po pól roku może polecicie coś innego tylko żeby spełniało powyższe warunki jestem początkujący i nie chcę się pchać za bardzo w koszty mam nadzieję że rozumiecie.

edit.

Czytałem na forum tematy odnośnie leżakowanych części wiem że marcoki najlepsze roczniki to właśnie te 05 itd no i taki chcę kupić ale gdyby była możliwość kupienia nowego amora z 05 roku to mógłbym dać trochę więcej, miałby ktoś takie coś na sprzedaż ja szukałem ale nic nie znalazłem.
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

koki pisze:muszę kupić coś taniego ale żeby nie rozpadło się po pól roku
amor na 9mm w dircie i w streecie to pomyłka, chyba że masz super technikę i/lub nie zamierzasz uczyć się żadnych rotacji itp to może wytrzyma.
koki pisze:wiem że marcoki najlepsze roczniki to właśnie te 05
akurat rocznik 2005 był chyba najgorszym (obok 2008) jeśli chodzi o DJ-e, pękały nie tylko na busterze (standard przy 9mm) ale też dość szybko na koronie (przynajmniej niektóre serie - jaką trafisz nie wiadomo).
Już bym wolał '03 (na qr20, alu golenie - lżejszy sporo) albo szukał nowszych roczników.
popieeel
Kontakt:

Post autor: popieeel »

no max 200- 250 i jeszcze tak jak mowili do dirtu i streetu to lepiej nie bo moze mocowanie kola urwac no i te pekniecia, ostatnio widzialem dj3 09 za 350 igle, ja bym sie w taka rupieciarnie nie bawil
koki
Kontakt:

No właśnie na takie wypowiedzi liczyłem dziękuje bardzo że mnie ocaliliście przed kupnem tego czegoś.

A co doradzacie za powiedzmy 400 PLN za czym się oglądać na allegro a czego unikać i które roczniki marcoka są te dobre bo już sam nie wiem każdy mówi co innego na każdym forum inaczej. Chyba że poczekać jeszcze i dozbierać kasę na coś innego ile by się przydało i co wtedy kupić rs pike? manitu?

Dzięki za wcześniejsze wypowiedzi
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

koki generalnie, jeśli Ci się nie spieszy z kupnem to lepiej zbierać kasę i kupić raz, a dobrze.
Dirt Jumpery 3 z 2006/2007 (jesli się nie mylę nowsze dj3 '08 i '09 to sprężyna+elastomer - omijać z daleka) na 20mm byłyby idealne, ciężko je zepsuć, nie wymagają częstego serwisu i ogólnie troski, a do dirtu/streetu praca jest jak najbardziej ok, chyba wszystkie można było dopompować w razie potrzeby - przydatne, tym bardziej że w dircie i streecie raczej się lepiej jeździ z twardym amorem.
Lepiej szukać wersji z alu goleniami górnymi - są przynajmniej 300g lżejsze a to dużo.
Pike czy Argyle też by oczywiście były spoko, ale raczej będą droższe.

W razie czego koło możesz spróbować sprzedać i kupić używane na 20mm, albo kupić samą piastę (może być też używana, nawet jakby się okazało że łożyska trzeba wymienić to koszt 10-20zł)
koki
Kontakt:

Dzięki Ci miki_ck właśnie takiej odpowiedzi poszukiwałem

Ostatnio czyli przez jakieś dwa tygodnie codziennie zaglądam na allegro i nic takiego nie widziałem ale będę się dalej rozglądał za tymi (2006/2007) rocznikami może w końcu coś złapie i po ile amory z tych roczników chodzą zmieszczę się w tych 4 stówach czy to trochę mało?

A i jak ktoś z forum miałby takiego dj na sprzedaż to niech mi da znać gg: 7766770

edit.

Znalazłem coś takiego nowy 2007 tylko że 9mm trochę drogo mi się wydaję bo aż 690 PLN po tyle chodzą te amory

http://www.allegro.pl/item1038051038_di ... 7_dj3.html
ODPOWIEDZ