PIWO! - jakie lubicie?

Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

1. Lech
2. Heineken
3. Zipfer

Nie rozumiem jak komuś może smakować coś takiego jak harnaś, smakuje jak woda z lekkim dodatkiem piwa...
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

KASZTELAN !! heheeh i nie ma głowy na niego :D:D

czemu nikt nie pisze o czarnym FAX ? hehehe to daje po łubie na drugi dzień :D ( każda nawet najbardziej zapita morda mówi ze daje po głowie :D )

a tak poważnie to najlepsze chłodne piwko,na dobrej imprezie albo pod koniec dnia po ciężkiej robocie....
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Tactical Nuclear Pengiun tylko i wyłącznie.
963
Kontakt:

Post autor: 963 »

Tactical Nuclear Pengiun tylko i wyłącznie.
wypijesz takie chociaż jedno całe? :D
niewidzilny
Kontakt:

Post autor: niewidzilny »

Moze Bartek ?? :wink:
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Dobry temacior:

1 - Żubr
2 - Harnaś mocne (zwykły to siki wręcz)
3 - Żywiec

Tyskie dobre dla dziewczyn, bo jak dolejesz soku to w końcu przypomina piwo ;)
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

panowie to jest temat na poziomie:)

mam manie degustacji piwa, pije go w małych ilościach ale zwracam uwagę na jakość

NR1
absolutne ttttooopp wszystkich piw - Tyskie lane w browarze w firmowej knajpce (dostęp tylko dla zwiedzających fabrykę lub pracowników lub znajomych tamtejszej Elity kierowniczej) ... piwo tam serwowane jest jakościowo najlepszym piwem w Polsce !
Polecam zwiedzanie fabryki - naprawdę warto!

NR2
i tutaj mam problem bo piwo jest bardzo niezwykłe i ma potężna moooccc - AMSTERDAM - niestety jest rzadko spotykane (mimo, ze smakowo jest słodkie ale stan w jakim jest się po 2 puszkach skutecznie rekompensuje wszystko...)

NR3
Fratery, Paulinery inne prawdziwe pszenne piwa - dobrze przelane i schłodzone bajka

NR4
najczęściej pite - Złoty Bazant - piwo na trwale wpisane w moje życie... setki treningów podjazdowych na przełęcz Glinne w Ujsołach, na szczycie przejście graniczne i Słowacki sklepik z schłodzonym piwkiem ... aż się chciało kręcić:)

negatywna lista:
klasyczne puszkowe/butelkowe Tyskie - największe siuśki jakie można kupić
javorovy
Kontakt:

Post autor: javorovy »

W tym temacie coś się da powiedzieć ( myślę że kolega owczar jest podobnego zdania)

piwo lane

1. czarny Kozel w miejscowym kolorycie w Szpindlerowym Młynie
2. Rohozec również koloryt w Rokytnicach
3. Marcowe w bierhalle

butelka

1. Zwierzyniec
2. Noteckie zarówno czarne jak i jasne
3. Ciechan zielony

komercyjnej papki raczej mam dosyć
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

1. Perła (zwykła/mocna/czarna)
2. Goolman (też Perła,bardziej intensywny chmielowy smak - więcej lubelskiego chmielu aromatycznego, pytałem Mistrza Rozlewu Butelkowego w trakcie praktyk w browarze :) Polecam w zielonej butelce, w puszcze też może być ale jest minimalnie gorszy)
3. Bavaria Red i Blond, szkoda że drogawe i średnio dostępne.
4. Specjal, smak wakacji nad morzem :)
5. Hevelius Kaper, j.w. ale kiedyś był lepszy (zepsuty przez grupę żywiec)
6. regionalne browary, Jagiełło, Ciechan, Łomża, Boss, sukcesywnie jakieś nowe :)

Piwom koncernowym mówię NIE.
W tym roku przez sponsorowanie przez Lecha kilku imprez juwenaliowych ( i zakaz wnoszenia własnego alkoholu) miałem wątpliwą przyjemność picia tego czegoś.
Lech po butelce Goolmana smakował jak piwo pół na pół z wodą...
Także polecam piwo spoza koncernów, jak kogoś ciekawi bogata lista jest na wikipedii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Browary_w_ ... regionalne

Edit:
Jeszcze mi się Kasztelan niepasteryzowany przypomniał - niby grupa carsberg, ale własny browar, bardzo dobre, jak reszta piw z Sierpca
gaznaulicach
Kontakt:

Post autor: gaznaulicach »

1. Okocim Mocne
2. Heineken
3. Peroni
4. Okocim Premium Pils

pozdrawiam!;)
tylny hamulec jest po prawej stronie...
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

snizy to samo co napisałeś w pkt. 1 mówią ludzie z Żywca (zwiedzający, pracownicy, "elyta" itd.) :)

Moje typy:
- Zimny Lech na Wawelu ;)
- Zimny Kasztelan pod Wawelem
- Okocim Pils
- Leżajsk "niebieski" - gdy zabraknie kasy na Okocimia "zielonego";-)

A tak to "degustacja produktów regionalnych". Z bratem w zimie sami zrobiliśmy browar - ale musieliśmy zrobić jakiś "błąd taktyczny" i wyszła gazowana zupa jęczmienna...

Ciekawą opcją dla krakusów jest knajpa "Katedra" na ul. Poselskiej, gdzie serwują różne piwa ze wschodu (Litwa, Ukraina, Białoruś itd.) - choć ceny mają typowo knajpiane, to warto "przysiąść na jednego";-)
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

snizy to samo co napisałeś w pkt. 1 mówią ludzie z Żywca (zwiedzający, pracownicy, "elyta" itd.) Smile
Twierdzisz, ze niby jest lepsze piwo jest w firmowej kanciapie w Żywcu??
Swoją drogą bardzo ładna kanciapa:)

Zwiedzałem i degustowałem kilkakrotnie - to Cię rozczaruję bo w browarze Żywieckim nie ma tzw. unique beer, pijesz to samo co w dobrej knajpie na ryneczku dowolnego większego miasteczka w Polsce

Jak myślisz jakim cudem Tyskie dostało tyle wyróżnień - od czasu do czasu robią cuda w kadziach na ograniczony użytek

SSzczerze powiedziawszy browar Tyski i Żywiecki po przejęciach zeszły na psy - szczególnie mocno dotyczy to psich szczyn o nazwie Tyskie (marka Książęce jest jeszcze OK).

SeraaX - święte słowa zgadzam się z każdą literką Twojego postu
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Kolejność nieistotna :

Paulaner ( jasny i ciemny), Guinnes, Pilsner, Radegast, Strongbow ( ale to w zasadzie nie piwo), Wszelkiej maści piwa Belgijskie -> każde jest świetne

a z Polskich:

Tyskie, Żywiec, Kasztelan, Okocim ( pszeniczne głównie), Żubr, Żywe, Warszawiak ( piwko iście niszowe ale piłem kilka razy i jest naprawdę dobre)
Rams
Kontakt:

Post autor: Rams »

1. Tatra Mocna
2. Dębowe Mocne
3. Książ hehe

To są moje ulubione piwa, Książa pije tylko wtedy gdy mam mało kasy przy sobie hehe
kielbas1991
Kontakt:

Post autor: kielbas1991 »

1. lech zielony
2. tyskie
3. harnaś
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

Ja zaś ogólnie lubię piwa mocne - Dębowe Mocne, Harnaś Mocny, Okocim Mocne, Fax czarny, ale normalnym piwem typu Żubr, czy Warka nie wzgardzę :mrgreen: A nie przepadam za wytworami piwo podobnymi typu Redds, czy Desperados :D
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

jak tak piszecie o tych piwkach regionalnych, przypomniało mi się mega dobre piwo, które dostałem od właściciela nie działającego już Browaru w Siemianowicach.
Nie dość że nie pasteryzowane to zimne po ciężkim dniu w pracy
było mega :):)
Slavvduro
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

yasiuuu pisze:Leżajsk "niebieski"
o, świetne tanie piwko! Ale niestety w moich okolicach rzadko spotykane, a jeśli już to nieźle przykurzona butelka zniechęca do kupna.
Nawet najlepsze piwo jak za długo leży w sklepie to się robi niedobre (chyba że sklep nie oszczędza i lodówki chodzą 24h/dobę a to niestety rzadkość :evil: )

Jeszcze sobie przypomniałem o Svyturysie litewskim - chyba 3 rodzaje piłem i wszystkie dobre były :)
xXRIDERXx
Kontakt:

Post autor: xXRIDERXx »

1.Tatra
2.Żywiec
3.Karpackie(zajebiście mocne 9% :D )
GG: 10141750
ODPOWIEDZ