PIWO! - jakie lubicie?
KASZTELAN !! heheeh i nie ma głowy na niego
:D
czemu nikt nie pisze o czarnym FAX ? hehehe to daje po łubie na drugi dzień
( każda nawet najbardziej zapita morda mówi ze daje po głowie
)
a tak poważnie to najlepsze chłodne piwko,na dobrej imprezie albo pod koniec dnia po ciężkiej robocie....

czemu nikt nie pisze o czarnym FAX ? hehehe to daje po łubie na drugi dzień

a tak poważnie to najlepsze chłodne piwko,na dobrej imprezie albo pod koniec dnia po ciężkiej robocie....
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dobry temacior:
1 - Żubr
2 - Harnaś mocne (zwykły to siki wręcz)
3 - Żywiec
Tyskie dobre dla dziewczyn, bo jak dolejesz soku to w końcu przypomina piwo
1 - Żubr
2 - Harnaś mocne (zwykły to siki wręcz)
3 - Żywiec
Tyskie dobre dla dziewczyn, bo jak dolejesz soku to w końcu przypomina piwo

http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
panowie to jest temat na poziomie:)
mam manie degustacji piwa, pije go w małych ilościach ale zwracam uwagę na jakość
NR1
absolutne ttttooopp wszystkich piw - Tyskie lane w browarze w firmowej knajpce (dostęp tylko dla zwiedzających fabrykę lub pracowników lub znajomych tamtejszej Elity kierowniczej) ... piwo tam serwowane jest jakościowo najlepszym piwem w Polsce !
Polecam zwiedzanie fabryki - naprawdę warto!
NR2
i tutaj mam problem bo piwo jest bardzo niezwykłe i ma potężna moooccc - AMSTERDAM - niestety jest rzadko spotykane (mimo, ze smakowo jest słodkie ale stan w jakim jest się po 2 puszkach skutecznie rekompensuje wszystko...)
NR3
Fratery, Paulinery inne prawdziwe pszenne piwa - dobrze przelane i schłodzone bajka
NR4
najczęściej pite - Złoty Bazant - piwo na trwale wpisane w moje życie... setki treningów podjazdowych na przełęcz Glinne w Ujsołach, na szczycie przejście graniczne i Słowacki sklepik z schłodzonym piwkiem ... aż się chciało kręcić:)
negatywna lista:
klasyczne puszkowe/butelkowe Tyskie - największe siuśki jakie można kupić
mam manie degustacji piwa, pije go w małych ilościach ale zwracam uwagę na jakość
NR1
absolutne ttttooopp wszystkich piw - Tyskie lane w browarze w firmowej knajpce (dostęp tylko dla zwiedzających fabrykę lub pracowników lub znajomych tamtejszej Elity kierowniczej) ... piwo tam serwowane jest jakościowo najlepszym piwem w Polsce !
Polecam zwiedzanie fabryki - naprawdę warto!
NR2
i tutaj mam problem bo piwo jest bardzo niezwykłe i ma potężna moooccc - AMSTERDAM - niestety jest rzadko spotykane (mimo, ze smakowo jest słodkie ale stan w jakim jest się po 2 puszkach skutecznie rekompensuje wszystko...)
NR3
Fratery, Paulinery inne prawdziwe pszenne piwa - dobrze przelane i schłodzone bajka
NR4
najczęściej pite - Złoty Bazant - piwo na trwale wpisane w moje życie... setki treningów podjazdowych na przełęcz Glinne w Ujsołach, na szczycie przejście graniczne i Słowacki sklepik z schłodzonym piwkiem ... aż się chciało kręcić:)
negatywna lista:
klasyczne puszkowe/butelkowe Tyskie - największe siuśki jakie można kupić
W tym temacie coś się da powiedzieć ( myślę że kolega owczar jest podobnego zdania)
piwo lane
1. czarny Kozel w miejscowym kolorycie w Szpindlerowym Młynie
2. Rohozec również koloryt w Rokytnicach
3. Marcowe w bierhalle
butelka
1. Zwierzyniec
2. Noteckie zarówno czarne jak i jasne
3. Ciechan zielony
komercyjnej papki raczej mam dosyć
piwo lane
1. czarny Kozel w miejscowym kolorycie w Szpindlerowym Młynie
2. Rohozec również koloryt w Rokytnicach
3. Marcowe w bierhalle
butelka
1. Zwierzyniec
2. Noteckie zarówno czarne jak i jasne
3. Ciechan zielony
komercyjnej papki raczej mam dosyć
1. Perła (zwykła/mocna/czarna)
2. Goolman (też Perła,bardziej intensywny chmielowy smak - więcej lubelskiego chmielu aromatycznego, pytałem Mistrza Rozlewu Butelkowego w trakcie praktyk w browarze
Polecam w zielonej butelce, w puszcze też może być ale jest minimalnie gorszy)
3. Bavaria Red i Blond, szkoda że drogawe i średnio dostępne.
4. Specjal, smak wakacji nad morzem
5. Hevelius Kaper, j.w. ale kiedyś był lepszy (zepsuty przez grupę żywiec)
6. regionalne browary, Jagiełło, Ciechan, Łomża, Boss, sukcesywnie jakieś nowe
Piwom koncernowym mówię NIE.
W tym roku przez sponsorowanie przez Lecha kilku imprez juwenaliowych ( i zakaz wnoszenia własnego alkoholu) miałem wątpliwą przyjemność picia tego czegoś.
Lech po butelce Goolmana smakował jak piwo pół na pół z wodą...
Także polecam piwo spoza koncernów, jak kogoś ciekawi bogata lista jest na wikipedii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Browary_w_ ... regionalne
Edit:
Jeszcze mi się Kasztelan niepasteryzowany przypomniał - niby grupa carsberg, ale własny browar, bardzo dobre, jak reszta piw z Sierpca
2. Goolman (też Perła,bardziej intensywny chmielowy smak - więcej lubelskiego chmielu aromatycznego, pytałem Mistrza Rozlewu Butelkowego w trakcie praktyk w browarze

3. Bavaria Red i Blond, szkoda że drogawe i średnio dostępne.
4. Specjal, smak wakacji nad morzem

5. Hevelius Kaper, j.w. ale kiedyś był lepszy (zepsuty przez grupę żywiec)
6. regionalne browary, Jagiełło, Ciechan, Łomża, Boss, sukcesywnie jakieś nowe

Piwom koncernowym mówię NIE.
W tym roku przez sponsorowanie przez Lecha kilku imprez juwenaliowych ( i zakaz wnoszenia własnego alkoholu) miałem wątpliwą przyjemność picia tego czegoś.
Lech po butelce Goolmana smakował jak piwo pół na pół z wodą...
Także polecam piwo spoza koncernów, jak kogoś ciekawi bogata lista jest na wikipedii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Browary_w_ ... regionalne
Edit:
Jeszcze mi się Kasztelan niepasteryzowany przypomniał - niby grupa carsberg, ale własny browar, bardzo dobre, jak reszta piw z Sierpca
-
- Kontakt:
snizy to samo co napisałeś w pkt. 1 mówią ludzie z Żywca (zwiedzający, pracownicy, "elyta" itd.) 
Moje typy:
- Zimny Lech na Wawelu
- Zimny Kasztelan pod Wawelem
- Okocim Pils
- Leżajsk "niebieski" - gdy zabraknie kasy na Okocimia "zielonego";-)
A tak to "degustacja produktów regionalnych". Z bratem w zimie sami zrobiliśmy browar - ale musieliśmy zrobić jakiś "błąd taktyczny" i wyszła gazowana zupa jęczmienna...
Ciekawą opcją dla krakusów jest knajpa "Katedra" na ul. Poselskiej, gdzie serwują różne piwa ze wschodu (Litwa, Ukraina, Białoruś itd.) - choć ceny mają typowo knajpiane, to warto "przysiąść na jednego";-)

Moje typy:
- Zimny Lech na Wawelu

- Zimny Kasztelan pod Wawelem
- Okocim Pils
- Leżajsk "niebieski" - gdy zabraknie kasy na Okocimia "zielonego";-)
A tak to "degustacja produktów regionalnych". Z bratem w zimie sami zrobiliśmy browar - ale musieliśmy zrobić jakiś "błąd taktyczny" i wyszła gazowana zupa jęczmienna...
Ciekawą opcją dla krakusów jest knajpa "Katedra" na ul. Poselskiej, gdzie serwują różne piwa ze wschodu (Litwa, Ukraina, Białoruś itd.) - choć ceny mają typowo knajpiane, to warto "przysiąść na jednego";-)
Twierdzisz, ze niby jest lepsze piwo jest w firmowej kanciapie w Żywcu??
snizy to samo co napisałeś w pkt. 1 mówią ludzie z Żywca (zwiedzający, pracownicy, "elyta" itd.) Smile
Swoją drogą bardzo ładna kanciapa:)
Zwiedzałem i degustowałem kilkakrotnie - to Cię rozczaruję bo w browarze Żywieckim nie ma tzw. unique beer, pijesz to samo co w dobrej knajpie na ryneczku dowolnego większego miasteczka w Polsce
Jak myślisz jakim cudem Tyskie dostało tyle wyróżnień - od czasu do czasu robią cuda w kadziach na ograniczony użytek
SSzczerze powiedziawszy browar Tyski i Żywiecki po przejęciach zeszły na psy - szczególnie mocno dotyczy to psich szczyn o nazwie Tyskie (marka Książęce jest jeszcze OK).
SeraaX - święte słowa zgadzam się z każdą literką Twojego postu
-
- Kontakt:
Kolejność nieistotna :
Paulaner ( jasny i ciemny), Guinnes, Pilsner, Radegast, Strongbow ( ale to w zasadzie nie piwo), Wszelkiej maści piwa Belgijskie -> każde jest świetne
a z Polskich:
Tyskie, Żywiec, Kasztelan, Okocim ( pszeniczne głównie), Żubr, Żywe, Warszawiak ( piwko iście niszowe ale piłem kilka razy i jest naprawdę dobre)
Paulaner ( jasny i ciemny), Guinnes, Pilsner, Radegast, Strongbow ( ale to w zasadzie nie piwo), Wszelkiej maści piwa Belgijskie -> każde jest świetne
a z Polskich:
Tyskie, Żywiec, Kasztelan, Okocim ( pszeniczne głównie), Żubr, Żywe, Warszawiak ( piwko iście niszowe ale piłem kilka razy i jest naprawdę dobre)
-
- Kontakt:
o, świetne tanie piwko! Ale niestety w moich okolicach rzadko spotykane, a jeśli już to nieźle przykurzona butelka zniechęca do kupna.yasiuuu pisze:Leżajsk "niebieski"
Nawet najlepsze piwo jak za długo leży w sklepie to się robi niedobre (chyba że sklep nie oszczędza i lodówki chodzą 24h/dobę a to niestety rzadkość

Jeszcze sobie przypomniałem o Svyturysie litewskim - chyba 3 rodzaje piłem i wszystkie dobre były

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!