Wielki problem ze sztycą!!!
Wielki problem ze sztycą!!!
Siema
kupiłem niedawno rower i poprzedni użytkownik nie kupił sztycy i wpiepszył na chama rurę do podsiodłówki, która chyba przez całą długość skleił..... mam ramę pussy street, jak to wyciągnąć? rurka jest schowana około 2cm w rurze podsiodłowej. A może ktoś z Was ma wiertarkę stołową z wiertłem 27mm, albo rozwiertaki, to bym wysłał żeby mi zrobił i zapłacę jeżeli by Ci się udało to zrobić, jak ktoś chce mogę mu pokazać foto jak to wygląda, tylko napisz na gg: 595468
Z góry dzięki i Pozdrawiam
kupiłem niedawno rower i poprzedni użytkownik nie kupił sztycy i wpiepszył na chama rurę do podsiodłówki, która chyba przez całą długość skleił..... mam ramę pussy street, jak to wyciągnąć? rurka jest schowana około 2cm w rurze podsiodłowej. A może ktoś z Was ma wiertarkę stołową z wiertłem 27mm, albo rozwiertaki, to bym wysłał żeby mi zrobił i zapłacę jeżeli by Ci się udało to zrobić, jak ktoś chce mogę mu pokazać foto jak to wygląda, tylko napisz na gg: 595468
Z góry dzięki i Pozdrawiam
-
- Kontakt:
xXRIDERXx, niejasno opisał sytuację, więc opisałem możliwy wariant - gdyby miał dostęp do większego fragmentu sztycy (po zamieszczeniu zdjęcia sprawa nabrała innego światła).
W przypadku złapania "kawałka" sztycy wg Twojego pomysłu skończy się ułamaniem jej fragmentu - musi być cała na obwodzie.
kamsaldh, tu już pozostaje tylko robota rzemieślnicza - utnij komin (2cm jak pisał xXRIDERXx i przedłuż nacięcie w rurze. Poszukaj sztyce o średnicy pasującej do pozostałej w róże. Dorób/kup opaskę zaciskową. Wyrównaj wszystkie "ostrości", co by sobie krzywdy nie zrobić.
W przypadku złapania "kawałka" sztycy wg Twojego pomysłu skończy się ułamaniem jej fragmentu - musi być cała na obwodzie.
kamsaldh, tu już pozostaje tylko robota rzemieślnicza - utnij komin (2cm jak pisał xXRIDERXx i przedłuż nacięcie w rurze. Poszukaj sztyce o średnicy pasującej do pozostałej w róże. Dorób/kup opaskę zaciskową. Wyrównaj wszystkie "ostrości", co by sobie krzywdy nie zrobić.
www.feel-free.pl
-
- Kontakt:
Brzeszczot, i tylko brzeszczot.
Ja też wycinałem sztycę.
WD to wielkie gówno.
Jeśli już, to Brunox, ale wątpię żeby pomógł.
tu masz foty z moich wojaży z zapieczoną sztycą...
http://jarekczaja.pinkbike.com/album/broken-parts/
Ja też wycinałem sztycę.
WD to wielkie gówno.
Jeśli już, to Brunox, ale wątpię żeby pomógł.
tu masz foty z moich wojaży z zapieczoną sztycą...
http://jarekczaja.pinkbike.com/album/broken-parts/
-
- Kontakt:
kamsaldh możesz jeszcze pilnikiem pokaleczyć ale to by Cię z tydzień zeszło,
A jeśli sztyca jest aluminiowa to można by było ją palnikiem czy czymś podgrzać, może by się trochę skurczyła i chwycić za ten kawałek co będzie wystawał jak utniesz te 2 cm komina, tylko że lakier mógłby odpaść.
@
możesz iść jeszcze do jakiegoś zakładu może frezarką by to poszło.
A jeśli sztyca jest aluminiowa to można by było ją palnikiem czy czymś podgrzać, może by się trochę skurczyła i chwycić za ten kawałek co będzie wystawał jak utniesz te 2 cm komina, tylko że lakier mógłby odpaść.
@
możesz iść jeszcze do jakiegoś zakładu może frezarką by to poszło.

Czyli masz potwierdzenie skuteczności mojej metody z pierwszego posta. Jeśli się zmieśći to może być ten szerszy brzeszczot ( jest troche sztywniejszy od tego wąskiego) 15 cm więc powinieneś dać radę wyciąć wszystko. Wycinanie tylko kawałka i zostawianie reszty to kiepskie rozwiązanie. Robić to raz a dobrze. Jak już wyciągniesz to możesz papierem ściernym wygładzić środek. Wyrzynarke sobie odpuść. Wiesz już wszystko więc czas na działanie. Daj znać jak poszło.
-
- Kontakt:
xXRIDERXx nie wiem jak Ty ale ja sie uczylem na fizyce o rozszerzalnosci temperaturowej cial (czy jakos tak) i to przy niskich temperaturach cialo zmniejsza swoja objetosc...xXRIDERXx pisze:A jeśli sztyca jest aluminiowa to można by było ją palnikiem czy czymś podgrzać, może by się trochę skurczyła