Weeze - parts [Edit] gotowe produkty

Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

ja tez czekam na caly zestaw . Jak narazie wyglada super syto i napewno tez tak bedzie w rowerze wygladac ; )
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

bamix71, oświeć mnie, bo nie wierzę - co zajebistego albo nie może być w blacie? Odczuwalne w czasie jazdy oczywiście.
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

Las3k_91 Ldz...wiesz co jest zajebistego?pomyśl :mrgreen:
Radix
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Las3k_91 Ldz pudełko! W pytę jest!
Sprzedajecie te puzdereczka bo na jakieś drobiazgi bym potrzebował?
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

SegatiV pisze:napinaczy
Liczba mnoga? :wink:
Nieźle ^^
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

bamix71 pisze:Las3k_91 Ldz...wiesz co jest zajebistego?pomyśl
ok... moja laska, koncerty, imprezy, latanie bokiem, szpilki, pończochy i inne szpeje, szarlotka mojej matki i zimna Cola na kaca... ale BLAT?

A serio - pomyślałem i nie rozumiem. Czym Weeze tak niszczy np. Shimano? W czasie jazdy, nie przed sklepem z kumplami...
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Las3k_91 Ldz miałem się nie wypowiadać, ale nie wyszło.

Gdzie bamix71 napisał porównanie do innych firm? Gdzie stwierdził że Weeze kogoś niszczy? Weeze poza wysokimi walorami estetycznymi (wg. uznania) niczym nie odbiega od światowych firm, gdzie stawia się na jakość. Radek stwierdził jedynie że blat bardzo mu przypasował.

A co do odczuć podczas jazdy, to sztywność przekłada się na odpowiednie przełożenie siły mięśni na napęd, dzięki temu nie wytracasz potrzebnej energii, zasadnicza zaleta przy 4x jeśli chodzi o grawitację, Łukasz Baran odczuł tą różnice między Weeze, a dotychczasowym blatem.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

SegatiV pisze:A co do odczuć podczas jazdy, to sztywność przekłada się na odpowiednie przełożenie siły mięśni na napęd, dzięki temu nie wytracasz potrzebnej energii, zasadnicza zaleta przy 4x jeśli chodzi o grawitację, Łukasz Baran odczuł tą różnice między Weeze, a dotychczasowym blatem.
Swojego czasu czytałem trochę o tzw. czujnikach tensometrycznych w treningu mocy, przy ich okazji przejrzałem testy: sztywność blatów vs. przenoszenie mocy.
Wnioski - sprawdź jaką moc bezstratne przekazują popularne lekkie koronki takich potentatów rynku jak Shimano, SRAM, Rotor czy Specilized a później porównaj ile generują najlepsi sprinterzy szosowi a na końcu dorabiaj filozofię marketingową.
Straty mocy nie występują na tych elementach korby nawet dość radykalnie odchudzonych.

na czym jeździł wcześniej Łukasz Baran, że poczuł różnice - na plastelinie?

Odchudzanie blatów powoduje zanik sztywności bocznej!... no chyba że je totalnie "przefrezujesz" i nawiercisz.. ale wtedy i tak wcześniej wygnie się w bok niż mikroskopijnie odkształci w osi łańcucha.

Przerabiałem ten temat dokładnie Swojego czasu przy odchudzaniu sztywniaka XC.

Mimo drobnych moich spostrzeżeń - dobra profesjonalna robota, że zwracasz na takie rzeczy uwagę a nie tylko na estetykę!
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

SegatiV, dzięki za odpowiedź, o taką mi chodziło :wink:
No i wiesz słowo "zajebisty" to jednak świadczy o przewadze nad innymi, nie każdy może być zajebisty, przynajmniej w moim mniemaniu.

A kiedy ceny?
SegatiV
Kontakt:

Las3k_91 Ldz Ceny już znane :) Zapraszam info(at)weeze.pl
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

SegatiV może nazwiesz mnie ślepcem, bo być może na moje pytanie już gdzieś znajduje się odpowiedź, ALE i tak zapytam bo akurat mnie to interesuje :)

Czy produkty sprzedajecie w takich ładnych drewnianych opakowaniach jakie zaprezentowane są na zdjęciach? czy to tylko było "stworzone" dla potrzeba fotografii?
SegatiV
Kontakt:

Digas są to oryginalne, pudełka drewniane, w których sprzedajemy części :), na napinacze z włókna przewidziane są wersje DeLux.

EZrider tutaj użytkownik odpowiedział na Twoje pytanie :D, hehe
http://www.pinkbike.com/photo/5124737/
SegatiV
Kontakt:

W chwili obecnej zmieniamy serwer, tak więc wszelkie pytania proszę kierować na

segativ@o2.pl
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Znowu co niektórzy zflustrowani, przelali lęki nocne na posty za które nie biorą odpowiedzialności, bo pod pseudonimem i po "foncie: nikt nie da!

Wiem jak trudno zaprojektować komponent MTB i doprowadzić do przetworzenia idei w praktyczną część = dlatego brawo i brawo raz jeszcze dla PRODUCENTA!
Nie używam jeszcze ale kiedyś miałem honor dotknąć używanych praktycznie zębatek = PROFESKA - nie ustępują niczym najbardziej costom'owym producentom z najwyższej pułki
Moje typy to aluminiowe ośki 150mm i zębatki - z zaciekawieniem czekam na pierwszy kontakt na napinaczem DH !
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

SegatiV Piona za pomysł, za wykonanie, ale ceny są zabójcze.. nie oszukujmy się. Połowa riderów jest mniej zamożna i po prostu na takie drobiazgi nie stać, bo kto normalny wyda 150zł na blat.? Jeżeli to nie odbiega od innych firm, to po co wydawać 150zł na blat Weeze, jeżeli za 50zł ma blat Dartmoor, w kilku kolorach..może ciut ciężej, ale czy kogoś zbawi te 30g na blacie.?!

Wiadomo, fajne lekkie świecące błyskotki to +50 lansu :)
Ja bym na waszym miejscu, jeszcze trochę ceny dostosował i by było bardzo dobrze ;)
Z góry mówię nie zazdroszczę, bo pewnie i takie odpowiedzi się posypią. I forum jest do tego by swoje zdanie móc wypowiedzieć :))

Pozdrawiam.
Sokół
Kontakt:

Post autor: Sokół »

150 PLN za blat Dartmoor Hornet i nie płaczesz, że drogo.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Pablo666 To jest jak z innymi częściami. Bo jest sobie taka piasta Hope pro II i taka piasta Dartmoor v-one. Hope jest droższa 3x, trochę cięższa, ma głośniejszy bębenek. Poza tym obie piasty mają 4 łożyska, alu bębenek i kolorowe kolorki. A jednak ludzie kupują hope i są z nich zadowoleni ;)
SegatiV
Kontakt:

Pablo666 chodzi o wiodące marki, wymieniona przez Ciebie firma do nich się nie zalicza. To tak jakbyś porównał dvd firmy manta, do denona. Bo przecież oba odtwarzają dvd.

Face Face, e13 shimano, to firmy z którymi może konkurować Weeze, Polska marka - którą wspomniałeś - przegrywa w przedbiegach, chociażby materiałem użytym (byłem posiadaczem).

GgG sam nie lubię piast HOPE'a, ale moja ukochana nuke proof wymiata wszystkie marki, nawet może skomplikowane Krzysie, choć nie chodzi o jakość i działanie (Krzysia nie miałem), a o cena/jakość, gdzie stosunek 1/10 przypada :)

Części Weeze rozwijają się, i choć jakość stoi na najwyższym poziomie, to staramy się dopracować każdy szczegół.
SegatiV
Kontakt:

Kilka zdjęć części kolekcji 2011.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pełna kolorystyka na 2011.