[damian04/Gucio] Karpiel Disco Volante + RS Boxxer WC

Damian04
Kontakt:

[damian04/Gucio] Karpiel Disco Volante + RS Boxxer WC

Post autor: Damian04 »

No to ja tez sie pochwale ;) Jak na razie koniec zmian jeśli chodzi o sprzęt bo sie flota skończyła :) Po wakacjach może przyjdzie czas na koła, myślę cos na czerwonych hopejkach złożyć :D Pożyjemy zobaczymy...

Rama : Karpiel Disco Volante
Damper : Marzocchi Roco WC
Stery : Dartmoor Moloko
Amor : RS Boxxer WC
Mostek : Sunline V1
Kiera : Race Face Atlas
Koła : obręcze mavic ex729 + piasty NS + DT champion
Opony : Intense Intruder 2,5 (na zdjęciu)
Korba : Shimano Saint
Pedała : Bop X-box
Manetka : Shimano XT
Przerzutka : Shimano XT
Łańcuch : Shimano XTR
Napinacz : Mozartt
Hamulce : Avid Elixir CR carbon
Sztyca : Paco
Siodełko : Selle SLR Fibra 135g

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

zNaFcA
Kontakt:

Post autor: zNaFcA »

Prześliczny :) Napęd shimano? Co cię skłoniło ku XT? Chciałbym jeszcze zapytać jak działa Roco, bo mam Fox'a DHX5 Coil i zastanawiam się nad kupnem właśnie Roco.
Damian04
Kontakt:

Kurcze miałem mieć na dzisiaj lustro ale nic z tego nie wyszło... i fotki sa jakie są... mało wyraziste,ostre.
Co do napędu shimano, po prostu miałem okazje kupić nowy komplet w dobrej cenie i jestem zadowolony. Większych problemów z nim nie mam. W przyszłości będzie kaseta x.0 z czerwonym pająkiem i do tego zębatka przód weeze bądź mozartt :D
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

Damian04 pisze:W przyszłości będzie kaseta x.0 z czerwonym pająkiem
Akurat kasety SRAMa nie są najlepszym pomysłem.
Co do roweru, naprawdę bardzo ładny, na odpowiednich komponentach, gratuluję.
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
Damian04
Kontakt:

randy-rockstiff czemu nie są najlepszym pomysłem ? Co jest z nimi nie tak ? Bo jak dotąd nic takiego nie słyszałem ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

randy-rockstiff kurde moja po tych 2.5 latach jazdy w błocie i kazdych warunkach trzyma super. Dziwne ;) Jedyne co sie sypie u srama to najwyzszy RED ten wyciety z jednego kawałka ale nikt takiej kasy za kasete raczej nie ma zamiaru dawac ;)
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Rower mega fajny, pomysły na zmiany też. Ale tego nie odpuszczę:
Damian04 pisze:Pedała
Pedały, k**a, pedały! :|

Poza tym: jak się spisują Elixiry w DH?
Sokół
Kontakt:

Post autor: Sokół »

Ładny, Boxxer mógł być ten z 2010.
Co do piast, nie celowałbym w Hope, mam ich przednią piastę, miałem hebel i wiem, że nic więcej od nich nie kupię...
mat13por
Kontakt:

Post autor: mat13por »

dolny link masz już ze wzmocnieniem? :) czy ten stary, bez? chodzi mi o ten otwór. Bo na zdjęciu mi korba zasłania..
randy-rockstiff
Kontakt:

Damian04, Spaced, teoria wysnuta i potwierdzona przez osoby ścigające się na maratonach.
W DH nie robi się takich przebiegów, więc pewnie i wyda, ale generalnie, tak jak przerzutki i manetki polecane są od srama, tak łańcuchy, a przede wszystkim kasety od shimano. Co kto lubi.
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
mat13por
Kontakt:

randy-rockstiff aurat nigdy więcej nie kupie łańcucha shimano. Miałem XTka i zrywał się jak głupi, kupiłem SRAMa i jeszcze nigdy mi sie nie rozkuł ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

randy-rockstiff łańcuchy od shimano??? Stary co?? Rozumiem, ze kasety mozesz polecac ale łańcuchy? Powaznie? Mój hg-53 pożył tydzien jazdy w błocie. Swietny łańcuch.

A co do srama - opinie ludzi w maratonach - moze nowy rocznik, moze durna plota jak pare innych, które z dhz wyszły. Mam srama kasete w rowerze xc, rodzina tez. Przejechały sporo i jeszcze nie musialem zebatek z nogi wyjmowac ;)
Damian04
Kontakt:

Wooyek ok ok pedały :D tak jakos mi sie napisało :D

a co do hamli to mega fajne są, jak na na razie jestem bardzo zadowolony z moich elixirków ;) Siła porównywalna go codów, ale ja np nie lubię mieć aż tak mocnych hampli. Mi odpowiadają w 100% ;) no i lekkie są :D

Sokół te nowe boxxery już by tak nie pasowały do ramki jak ten model 09, biały z czerwonymi naklejkami "boxxer" to jest to ;) Choć gdybym miał nowego wc to bym nie pogardził. Z drugiej strony z tego boxxera jestem zadowolony, podoba mi sie jego charakterystyka pracy i jak na razie nie chce go zmieniać. Do disco ładnie by pasował jeszcze jeden amor - boss idylle xD i z tyłu elka na tytanie i jest czad :D ahh marzenia...

mat13por jest to model 2009 po wszelkich zmianach, model 2010 jest taki sam jak 09 ;) Choć w przyszłym roku też przydałoby sie kilka istotnych zmian w disco wprowadzić, ale z tego co widzę to firma karpiel w ogóle nie chce rozmawiać na ten temat a szkoda bo ramka ma potencjał i powinna się dalej rozwijać a nie osiąść na laurach...

randy-rockstiff kumpel ma właśnie x.0 i śmiga na niej drugi sezon i jak na razie jest ok ;)
CEZAR
Kontakt:

Post autor: CEZAR »

Taa śliczny bike, aż szkoda go brudzić :D
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
randy-rockstiff
Kontakt:

Spaced pisze:randy-rockstiff łańcuchy od shimano??? Stary co?? Rozumiem, ze kasety mozesz polecac ale łańcuchy? Powaznie? Mój hg-53 pożył tydzien jazdy w błocie. Swietny łańcuch.
Jeżdżę na trzecim łańcuchu od Shimano: HG73, później HG93, a teraz CN7701 - ani razu żadnego z nich nie zerwałem, nie miałem też innych problemów ;)

Co do opinii o kasetach SRAMa, to nie są to "słowa" świeżaków, ani plota z DH-Zone'a, więc daruj sobie.
Kamil89

Post autor: Kamil89 »

z tego co widze chłopaki (ile macie postów na dhz) to nigdy z tymi kasetami nic się wam nie stanie a łańcuch od stania zesztywnieją... a rower jak każdy karpiel piekna sprawa ma małe wadt a pozatym na nic bym go nie zamienił .
mat13por
Kontakt:

kumpel też ma 2009 i miał link bez wzmocnenia. Teraz ma tą 'dziurę' z wprasowaną tytanową rurą.
Spaced
moderator
Kontakt:

randy-rockstiff tak wiec ich słowo jest warte wiecej, a moje nie i pewnie kłamie nt. wytrzymałosci srama, na którym ja i rodzina jezdzimy od ZAWSZE (liczyłbym koło 10-12lat). Pewnie wymyslilem sobie wytrzymałosc ;)

A co do hg73 - one łapia korozje szybciej niz cokolwiek co do tej pory widzialem. Łańcuchy mam zadbane wiec zeby cos po 2 dniach wygladało jak zabytek to troche srednio.
Damian04
Kontakt:

Jeśli chodzi o łańcuchy... jakoś tak od zawsze śmigam na shimanowskich, nie miałem nigdy srama takze na jego temat nie bede wypowiadał. Ale z doświadczenia z łańcuchami shimano mogę powiedzieć, ze nie miałem problemów ani jeden mi sie nie zerwał :D (raz łańcuch mi pościł, ale to taki za 20zł :D - początki z grawitacją...)

Co do piast hope, już kiedyś miałem ową na tyle i problemów z nią nie miałem :D i jeszcze to tykanie... :D i bezkonkurencyjna waga w tej cenie 8)
ODPOWIEDZ