xxxPaNoCeKxxx zastanów się czego Ci trzeba, czy kokpit masz za wysoko, a może za nisko, takie rzeczy odczuwa się od razu, wysokość każdej kierownicy wymusza jakąś pozycję, przemyśl czy ta którą masz teraz odpowiada Ci. Na wybór wys. kierownicy wpływ ma wzrost, wielkość roweru, wys. sterów, amora, mostka, w zasadzie każdy milimetr który podwyższa Ci kokpit.
U mnie wybór flata był podyktowany wysokimi sterami (krzysie), podatkowymi milimetrami od półki boxxa, bardzo wysoką główką, i tym że nie mogę obniżyć bardziej boxxa, bo geo mi się pier*** na tyle, że jeździć nie dało się.
Na początek zalecał bym jednak zmianę na coś pomiędzy 12mm - 20mm wzniosu, ponieważ flat może być za nisko, a wzniosy które Ci poleciłem będą wystarczająco niskie żeby czuć różnicę po hussefelcie, najwyżej zmienisz później. Ja z przesiadki z czabanero (czerwone logo na NS'ie) wskoczyłem najpierw na v1 19mm, jeździło się super, jednak po tym wiedziałem już że następny będzie flat.
nopainnogame pisze:nawet głupiego bunnyhopa jest mi ciężko teraz wykonać, choć to może przyjdzie z czasem
Przyjdzie, po prostu czucie masz inne, pobaw się, a zadziała
xXRIDERXx pisze: przydało by sie żeby niemiała wysokiego wziosu.
A nie może być z niskim wzniosem? Do HT brałbym coś z pogranicza 19mm wznios. Kore ma tanie ze wzniosem, a są porządne, lub sumLine v1, nowy truvativ (nie pamiętam nazwy coś na "B")